canim benim kan sulandiricimda ayniydi..kan sulandirici kullanmamizin nedeni hareketlerimiz kisitli oldugu icin,kan dolasimi rahat olsun ki bebise kan duzenli gitsin..Allah gostermesin dolasim iyi olmazsa kan pihtisi atilip kalbi durabilir...hareket kisitlamam kalkasiya kadar kan sulandiriciyi kullanmaya devam ettim..yuregini rahat tut..kese gormeye gitmiycekmisin?3 hafta sonra kalp atisini gormeyemi gideceksin..
canım benim kanımda pıhtılaşma zaten var . o yüzdende 9 ay devam edeceğim clexane vurulmaya. bi hematologla görüşüp dozumuda ona ayarlatmamı önerdi hatta doktorum. bu arada hareket kısıtlılığı derken nekadar süreyle dikkat ettin sen hareketlerine. ben günlük hayatımı çok kısıtlamıyorum sadece yüksek yerlere uzanmaktan ve ağır kaldırmaktan sakınıyorum. birde eskisi gibi hergün temizlik yapmıyorum tabi :)
ben ilk muaynede kalp atışları duyulur diye düşünüyordum sadece kesemi görülüyor ?
önceki gün nur hnmla konuşup tedirginliklerimden söz ettim sen iki hafta sonra gel ozaman ilk muayneye dedi. ayın 1-2 si gibi gidicem duyamayacakmıyım ozaman bebişimin kalp atışlarını ?
hmm bunu bilmiyordum cnm..mutlaka bi hematologla gorusmen gerek...cnm benim durumum farkliydi ohss oldugum icin 10 kg su topladim hareket etmek istesemde edemedim,uyuyamadim,oturur pozisyonda oturdum uyudum,saga sola donemedim wc ye bile yardimla gittim..ohss yi atlatmam 2 ayi buldu..sen 3.aya kadar dikkat et kendine..dikkat et derken tabikide gunluk islerini yap,yavas yavas 1-2 saat gez..hersey yerine gelir birak temizligi falan senelerdir evimiz temizdi birak 9 ay pis olsun...bende temizligi haftada 1 e dusurdum napalim bebisler onemli bizim icin..
ilk muaynem su tarihte diyemiycem...o donemde ohss den dolayi 2 gunde 1 kontrolum vardi..su azaliyor mu,cogaliyor mu diye bakmaya cagiriyorlardi..kontrole gittigimde yani gebeligin 5+3 de kese gozuktu..(Nur hnm da)sonra 10 gun sonra Semra hnm sizi gormek istiyor diye aradilar...6+6 da Semra hnm kalp atisini gordu ama duyulmadi...net olarak 7.haftadan sonra duyuluyormus:gitme:bi an o gune dondumde odada hepimiz gozyaslarimizi tutamamistik...
senin sat ini bilmiyorum kacinci haftadasin sen hesapla,7.haftadan sonra duyulmaya baslaniyor..
iyi bak kendine bebisinee...