Kızlar ben geçen hafta perşembe günü gittim memoriale,daha önce internete giremediğim için yazamadım size,niyeyse bir eksiklik hissediyorum sormayın,sanki burası tılsımlı,okudum ya sizleri aşama aşama yazmışsınız,sonrasında da müjdeli haberleri almışsınız,bende öyle yapmalıyım gibi geliyor.
O yüzden uzun yazabilirim haberiniz olsun.
Neyse gittiğimizde doktor belirtmediğimiz için önce Nur Hanım'la görüştürdüler bizi,konuştuk uzun uzun hikayemizi öğrendi,daha sonra da muayene etti beni.Kürtajlarıma ve geçirdiğim miyom ameliyatıma rağmen rahimimin durumunun beklediğinden iyi olduğunu söyledi,içim rahatladı biraz.Daha önce yaptırmadığım bir takım testler istedi benden,sizinde dediğiniz gibi sadece sperm analizi için memorialde ısrarcı oldu,diğerlerini ben Bursa'da yaptırıp sonuçları fakslayacağım.Daha sonra Semra Hanım'la görüştük.O'nunla sadece konuştuk Nur Hanım'ın açtığı dosyamı inceledi,sorular sordu.
Ben doktorlarda şeyden nefret ediyorum,yaşadıklarımı anlattığımda 'aaaa bu da mı geldi başına,çok şanssızmışsın' halleri yok mu beni deli ediyor.
Zaten anlatmak yeterince sıkıntı verici bir de bu laflar tavırlar olunca bende ne motivasyon kalıyor ne de bebeğimin olacağına dair inanç.
O yüzden Nur Hanım ve Semra Hanım'ı ayrı sevdim,belirtmeden edemeyeceğim.Ekip olarak iyiler,tüp bebek merkezi olarak başarılılar bu açıdan içim çok rahattı zaten ama dediğim gibi benim için yaklaşımları da çok önemliydi.
Güvenç Bey'i ve Hale Hanım'ı sizlerden duymuştum ama Nur Hanım'la ilgili bir şey hatırlamıyordum hatta bir daha gittiğimde Güvenç Bey'den randevu alsammı acaba diye düşünüyordum ama eysan ayrılacağını yazmış hastaneden bilemedim şimdi.
Tedavi maliyetiyle ilgili görüştüğümüzde 2000 euro olduğunu öğrendik,eğer peşin ödenirse 1900 euro oluyormuş,raporunuz varsa da 1600 euro oluyor ilaçlar hariç.Birde pgt(embriyo kromozom analizi) daha önce embriyo başına 140 euroyken şimdi embriyo sayısı gözetmeksizin 987 euro yapmışlar ki buna çok bozuldum.Bence çok saçma benim iki embriyomda olsa 10 embriyomda olsa aynı parayı veriyormuşum.Görüşüp tekrar dönecek muhasebedeki hanım indirim konusunda,bir 500 euro lafı çıktı ağzından bakalım inşallah indirirler biraz.
Birde çalıştığım için Bura'da bir doktor önerdiler bana,tüp bebek eğitimini Memorialde yapmış,şimdi burada tüp bebek merkezi varmış,yumurta takibimi o yapacak,ben sadece reglimin 2 yada 3. günü dozların ayarlanması için,yumurta toplanması için ve en son transfer için olmak üzere 3 kez gideceğim böylece.
Bu ay sonu gibi başlıyoruz Allah nasip ederse.
İşte böyle.
Ohh yazdım rahatladım.