Merhaba anggel,ben şimdiye dek 6 tane bebek kaybettim.Bunların üçü dış gebelikti.Dördüncü hamileliğimde bebek 10 haftalıkken kalbi durdu.Nihayet doktorum akıl edip bebeğe kromozom analizi yapılmasını istedi.Bebek turner sendromlu çıktı.Eşime ve bana yapılan analiz sonucuna göre bende %5 oranında 45x olduğu tesbit edildi.Yani mozaik turnerlıyım.İlk tüp bebek tedavimde de pgd yapıldı 5 sağlıklı embriyo elde edildi malesef hamile kalamadım.Semra Hanım'la görüşmemizde tüp bebek tedavisinde kullandığımız daha fazla yumurtlamamızı sağlayan ilaçların bazen kromozom bozukluğuna sahip yumurta sayısını arttırabileceğini,zaten sahip olduğum riski katlayabileceğini bu yüzdende düşük dozda ilaç kullanacağımı söyledi.Amacımız çok sayıda değil kaliteli yumurta elde etmekmiş.
Kafam karışık aslında,bir taraftan çok yumurtamın,embriyonun olması lazım ki pgd yapılsın ve sağlıklı embriyo şansım çok olsun,bir taraftan da çok ilaç kullanmayayım az sayıda yumurtam olsun ama sağlıklı olsunlar.
Sana doktorların ne dediğini bilmiyorum.Bana buradaki doktorum doğal yollarla hamile kalmamı tavsiye etmişti.Turner sendromlu olsa bile bebek amniyosentezle anlarız sağlıksızsa gebeliği sonlandırırız demişti ama ben onu göze alamadım.Bu kadar çok bebek isterken,karnımda yaşamaya devam eden bebeğimi doğurup doğurmama kararını almak tüp bebek sıkıntılarına katlanmaktan daha zor geldi.
Hiç kolay değil,çocuk doğuramamak kadın olarak kendimi eksik hissetmeme sebep olurken bir de benim yüzümden bebeklerimin öldüğünü düşünmek çok ağırdı.Son zamanlarda ancak atabildim bu düşünceyi kafamdan.Tamamiyle silemesemde ince bir sızı halini aldı artık.
Allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşım,çeşit çeşit sıkıntılar yaşıyoruz bebek sahibi olabilmek için,inşallah emeklerimiz boşa çıkmaz.Allah tez vakitte evlatlarımız verir kucaklarımıza da bütün bunları unutturur inşallah.