- 28 Mart 2025
- 357
- 172
- 18
- Konu Sahibi kivircik2005
Aileme aşcılık okumak istedigimi söyledim . Bana sürekli özel eğitim öğretmeni ol , türkce öğretmeni ol veya da sekreterlik oku diye baskı yapıyorlar . Kpss ye gir belediyede çalış yakınımıza atan diyorlar . Ama ben memur olmak istemiyorum. Memurlar çok para kazanıyormuş, ev yaparmışım araba alırmışım. Zaten neyin ne olacağı belli değil bir an önce okuyup mesleğe atılmak istiyorum.4 yıl okuyacağım , kpss ye gireceğim atanacağım... Bana zulüm gibi geliyor . Zaten ders çalışmayı sevmiyorum. Bilmiyorum haksız mıyım? Ascilikta bulaşık yıkarsın ömrün boyunca diyor babam . Kafaya koydun asci olacan illa diyor burun kıvırıyor. Şehirlere bakıyorum mesela baba şu şehir guzel şu üniversite merkeze yakin diyorum. Sen okumaya değil gezmeye gidiyorsun diyor . Ne alaka . Bakıyorum işte üniversite nerde kampüs nerde diye ... Memur olmak istemiyorum diyorum sende akıllanırsın bir gün diyor . Ne var bu memurlukta anlamıyorum. Akşama kadar daracık yerde kös kös oturuyorlar ben sıkılırım. Tamam asciligin da eksileri var ama ne bileyim bana göre değil. (Memurlar alınmasın lütfen kendi düşüncelerimi söyledim. )