"Memur ol " baskısı sadece benim cevremde mi var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kivircik2005

🚫
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Mart 2025
357
172
18
Aileme aşcılık okumak istedigimi söyledim . Bana sürekli özel eğitim öğretmeni ol , türkce öğretmeni ol veya da sekreterlik oku diye baskı yapıyorlar . Kpss ye gir belediyede çalış yakınımıza atan diyorlar . Ama ben memur olmak istemiyorum. Memurlar çok para kazanıyormuş, ev yaparmışım araba alırmışım. Zaten neyin ne olacağı belli değil bir an önce okuyup mesleğe atılmak istiyorum.4 yıl okuyacağım , kpss ye gireceğim atanacağım... Bana zulüm gibi geliyor . Zaten ders çalışmayı sevmiyorum. Bilmiyorum haksız mıyım? Ascilikta bulaşık yıkarsın ömrün boyunca diyor babam . Kafaya koydun asci olacan illa diyor burun kıvırıyor. Şehirlere bakıyorum mesela baba şu şehir guzel şu üniversite merkeze yakin diyorum. Sen okumaya değil gezmeye gidiyorsun diyor . Ne alaka . Bakıyorum işte üniversite nerde kampüs nerde diye ... Memur olmak istemiyorum diyorum sende akıllanırsın bir gün diyor . Ne var bu memurlukta anlamıyorum. Akşama kadar daracık yerde kös kös oturuyorlar ben sıkılırım. Tamam asciligin da eksileri var ama ne bileyim bana göre değil. (Memurlar alınmasın lütfen kendi düşüncelerimi söyledim. )

Memuriyet takıntısı çoğu ailede vardır, ülkenin hâlinden kaynaklı bence, garanti olsun istiyorlar kendilerince. Çok iyi memuriyetler ve birçok avantajı var tabii ki ama tercih meselesi, herkes memur olmayı istemek zorunda değil.
Kişiliğine uygun, severek yapacağın bir meslek seçmelisin, aynı zamanda iş yapabilen, geçim sağlayabilecek bir meslek olmalı tabii. Ülke koşullarında hepsini bir arada sağlamak çok zor, o da ayrı mesele. Her yerde de torpil belası malum.

Şimdi aşçı olup da iyi para kazanabilmek için çok para harcaman, eğitimler alman, hatta bu eğitimleri yurt dışında alman gerekir. Bunları yapabilirsen çok para kazanırsın, yapamazsan asgari ücretten hallice maaşla bir fabrikada ya da restoranda çalışırsın. Aşçılık ağır iş, sürekli ayakta olacaksın, hızlı olman gerek, azarlanacaksın, örseleneceksin, hakaret işiteceksin pişene kadar. Senin bunları kaldırabilecek bir yapın olduğunu sanmıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X