Memur olan gebeler mevzuatla ilgili bir kaç sorum var

senkoyadimi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
310
306
103
35
Arkadaşlar merhaba ben bir kamu kurumunda th sınıfına mensup olarak çalışıyorum. Rabbim nasip ederse haziranda doğumum olacak birinci çocuğumu 37. haftada doğurdum ve doğum öncesinde kullanmam gereken 8 hafta 5 hafta olarak kaldı 3 haftayı doğum sonrasına aktarmadılar. Şimdiki bebeğimde muhtemelen 38. haftada alınacak acaba doğum öncesi iznimi sonrasına aktarabilir miyim ? Kurum ik yeterli bilgiyi vermiyor kafam karıştı. Bide iki yıl ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum derece kademe , unvan yükselme sınavlarına esas alınan süre ve izin tespitindeki yıl sayısına bu iki yıl eklenecek mi?

Arkadaşlar merhaba ben bir kamu kurumunda th sınıfına mensup olarak çalışıyorum. Rabbim nasip ederse haziranda doğumum olacak birinci çocuğumu 37. haftada doğurdum ve doğum öncesinde kullanmam gereken 8 hafta 5 hafta olarak kaldı 3 haftayı doğum sonrasına aktarmadılar. Şimdiki bebeğimde muhtemelen 38. haftada alınacak acaba doğum öncesi iznimi sonrasına aktarabilir miyim ? Kurum ik yeterli bilgiyi vermiyor kafam karıştı. Bide iki yıl ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum derece kademe , unvan yükselme sınavlarına esas alınan süre ve izin tespitindeki yıl sayısına bu iki yıl eklenecek mi?

size doğum öncesi kullanmadığınız 3 haftayı kullandırtmayan personelciye iyi bir mevzuat eğitimi verdirmesi gerekir kurumunuzun. hakkınızı sonuna kadar kullanmak konusunda ısrarcı olun. "ücretsiz" izinler bildiğim kadarıyla derece-kademe ilerlemesinde esas alınmıyor. kendi personelcimize sorup birazdan tekrar yazarım.

Yanlış bilmiyormuşum, derece-kademe ilerlemesinde ve görevde yükselme sınavlarında dikkate alınmıyormuş ücretsiz izinler. Sağlıkla bebeğinize kavuşun inşaallah :KK200:

Merhaba,
32. haftanızda çalışabilir raporu aldıktan sonra 5 hafta daha çalışabiliyorsunuz ve bu 5 hafta doğum sonrasına aktarılabilir. İlk doğumumda ben de kullanamamıştım çünkü yasallaşmamıştı daha. Sizin kurumuzun yönetmeliği ne diyor bilmiyorum ama genelde ücretsiz izinler ünvan yükseltmede etkili oluyor ve izinli olduğun dönem sayılmıyor (benim kurumumda bu şekilde).
Keyifli sağlıklı bir hamilelik dilerin:)

Yanlış bilmiyormuşum, derece-kademe ilerlemesinde ve görevde yükselme sınavlarında dikkate alınmıyormuş ücretsiz izinler. Sağlıkla bebeğinize kavuşun inşaallah :KK200:
Derece ve kademe ilerlemesi yapılıyormuş terfi şubeden öğrendim 2016 sonrası yeni yasa ile düzenlenmiş

Back
X