Memur zammı %25 gelin ağlayalım memurlar, memur eşleri, emekliler, emekli eşleri çocukları 😭

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esim memur.yazıklar olsun ya.esim memur olmak icin deli gibi sinava çalışmış tı.9yılda gurbette cabasi.maasımızi duyunca gözleri ayrılan inanlarla simdi maasimiz basa bas geliyor.
Asgari ucretin kac katiydik zamaninda.
Memurlugu bitirdiler.
Sınava falan girecek olan varsada bosuna kendini yormasin.
Memleketinizde bile yasayamiyorsunuz

Şuraya iki damla da ben birakayim :KK61:hayaller 50 hayatlar 25
Ya gerçekten 50 düşündünüz mü ? Akıl var mantık var nasıl versinler ? Eyt verildi o kadar insan emekli olacak onların yükleri geliyor bütçe nasıl dönecek ? Kasada para yok zaten verilse de mtv 2000 tl alıyorsa 4000 tl alacak vergiler boyumuzu aştı uzaya yol oldu

Annem babamın vefatı sonrası onun emekli aylığını alıyor. Öyle olunca da belli bir yüzdesi kesiliyor. Bu sene aldığı emekli aylığı 2600'dü. Şimdi sanırım en düşük emekli maaşından bir de kesinti yaparsak 3'e falan denk geliyor.

Bu devirde 3bine nasıl geçinileceğini biri bana söyleyebilir mi?

Eşim çalışmıyor ben tek maaşım. Haftanın üç günü dere tepe dağ yollardayım. Dinlenmeye vaktim yok. Müdürü ayrı mobbingi ayrı üzerindeki baskı ayrı.
Aldığımız maaşa bak çektiğimiz derde bak.
İşimi sevmesem ya da bırakabilme lüksüm olsa şu şartlar altında bir saniye durmazdım.
3 gün çok iyi ama. Çoz az bir calişma cidden.

Ya gerçekten 50 düşündünüz mü ? Akıl var mantık var nasıl versinler ? Eyt verildi o kadar insan emekli olacak onların yükleri geliyor bütçe nasıl dönecek ? Kasada para yok zaten verilse de mtv 2000 tl alıyorsa 4000 tl alacak vergiler boyumuzu aştı uzaya yol oldu

Tamam da biz mi dedik memurdan emekliden kısıp 43 yaşındaki adamları emekli edin diye? Hatta 43 yaşına bile gerek yok 99 da sigortan olsa yeter, Asgari ücretten kısmıyorlar ama, memurun emeklinin hakkı da %54. Birinden kısıp diğerine veremezler ayrıca devletin bütçesi çok, siyasiler az yese, vatandaşa yeter de artar

Hala eyt ti kafam almıyor bari yaş sınırı koysaydılar yahu !

Annem babamın vefatı sonrası onun emekli aylığını alıyor. Öyle olunca da belli bir yüzdesi kesiliyor. Bu sene aldığı emekli aylığı 2600'dü. Şimdi sanırım en düşük emekli maaşından bir de kesinti yaparsak 3'e falan denk geliyor.

Bu devirde 3bine nasıl geçinileceğini biri bana söyleyebilir mi?
Benim annemin de öyle ayni😐

Tamam da biz mi dedik memurdan emekliden kısıp 43 yaşındaki adamları emekli edin diye? Hatta 43 yaşına bile gerek yok 99 da sigortan olsa yeter, Asgari ücretten kısmıyorlar ama, memurun emeklinin hakkı da %54. Birinden kısıp diğerine veremezler ayrıca devletin bütçesi çok, siyasiler az yese, vatandaşa yeter de artar
Asgari ücreti onlar mı veriyor? Yooo yine biz veriyoruz . Sizce onlar verir miydi 50 ? Bunlar artık hayal kuru yemek yiyeceğiz çok az kaldı .

Hala eyt ti kafam almıyor bari yaş sınırı koysaydılar yahu !
Bende öyle dedim aynı sizin gibi tamamen seçime yönelik bir çalışma oldu . Allah görüyor ama helal etmiyorum ben artık hiç birşeyi

Benim annemin de öyle ayni😐
Yazık günah gerçekten. 3bin bizim 2 kişinin 1 aylık mutfak masrafı. Hadi annem tek desek 1.5 cepte kalıyor. Kalıyor da 15 dakikalığına. Fatura, kira, o gider bu gider yazık çok yazık

Asgari ücreti onlar mı veriyor? Yooo yine biz veriyoruz . Sizde onlar verir miydi 50 ? Bunlar artık hayal kuru yemek yiyeceğiz çok az kaldı .
Kusura bakmayın ama asgari ücrete de sadece büyük firmalar markalar veriyor diğer küçük işletmeler işçisi ile anlaşıp daha düşük maaş
veriyorlar. Daha geçen burada bir komşuya iş sahibi fırıncı ben bu maaşı veremem isterseniz çıkın ya da düşük çalışmaya razı olun demiş.

Bende öyle dedim aynı sizin gibi tamamen seçime yönelik bir çalışma oldu . Allah görüyor ama helal etmiyorum ben artık hiç birşeyi
Ben de bu konuda öyleyim bu işi karşı taraf ortaya attı bunlarda gol olsun istedi ama ofsayt 😡

Yazık günah gerçekten. 3bin bizim 2 kişinin 1 aylık mutfak masrafı. Hadi annem tek desek 1.5 cepte kalıyor. Kalıyor da 15 dakikalığına. Fatura, kira, o gider bu gider yazık çok yazık
3 bin yine az mutfak için ben her ay mutfağa ayırdığım bütçeden eksiye gidiyorum ayrıca mutfaktaki kalite iyice düştü birde yazdan bir sürü hazırlık yaparak böyle eskisi gibi et yenilmiyor vs vs

Kasada para yok, bas parayi, ciksin enflasyon biraz daha, bu kriz daha bi 4 5 sene daha sürer, millet ne yapsin, nasil gecinsin, gercekten imkansiz

Kusura bakmayın ama asgari ücrete de sadece büyük firmalar markalar veriyor diğer küçük işletmeler işçisi ile anlaşıp daha düşük maaş
veriyorlar. Daha geçen burada bir komşuya iş sahibi fırıncı ben bu maaşı veremem isterseniz çıkın ya da düşük çalışmaya razı olun demiş.
Evet bunu biliyorum kardeşim mühendis ve ilk işe başladığında tecrübesi yok diye asgarinin altında başlattılar güya iyi bir firmaydı birde 6 aydır çalışıyor daha yeni asgari almaya başladı

3 bin yine az mutfak için ben her ay mutfağa ayırdığım bütçeden eksiye gidiyorum ayrıca mutfaktaki kalite iyice düştü birde yazdan bir sürü hazırlık yaparak böyle eskisi gibi et yenilmiyor vs vs
Bizim de etleri kayınpederim gönderiyor memleketten. Bir de et yağ alsak aldığımız maaşı direkt markete bırakacağız demek ki. Daha zamlı maaşı almadan her şeye zam geldi bile, herkes zammını almaya başladıkça yine gelecek. Sütte 40'ı görür müyüz acaba bu sene

Kasada para yok, bas parayi, ciksin enflasyon biraz daha, bu kriz daha bi 4 5 sene daha sürer, millet ne yapsin, nasil gecinsin, gercekten imkansiz
4-5 sene gene iyi ya ben daha kötü şeyler düşünüyorum. Bugün arabadayız eşimin sürekli telefonu çalışıyor arıyorlar ki maaşa nasıl etki edecek vs gibi gibi eşimde temmuza kadar böyle temmuzdan sonra seçim bitecek ve ancak yüzde 15 olur dahası yok dedi ve haklı offfffd . Tayin için başa Ankara’yı yazdık mecburen ve aile bütünlüğümüz için Ankara’yı çok istiyoruz . Şimdi oraya taşınırsak nasıl yaşarız diye düşünüyoruz. Bende iş bakarım diyorum eşim de çocuk okulda hasta olsa nasıl izin alınacak kim nasıl bakacak perişan oluruz diyor . Bilmiyorum çok üzgünüm ben

Bizim de etleri kayınpederim gönderiyor memleketten. Bir de et yağ alsak aldığımız maaşı direkt markete bırakacağız demek ki. Daha zamlı maaşı almadan her şeye zam geldi bile, herkes zammını almaya başladıkça yine gelecek. Sütte 40'ı görür müyüz acaba bu sene
2 yetişkin 3 yaşında oğlumuz var 5 bin mutfağa yetişmiyor bizim evde ve gerçekten hiç lüks yemiyoruz yemin ediyorum bakın kendimiz kuru yemiş yemiyoruz artık çocuk yesin diye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X