• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memuriyeti bırakırmıydınız?

Mai ve yesil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2021
7
12
38
33
Merhaba hanımlar, bir süredir kararsız kaldığım bir konu hakkında sizlere danışmak istedim.Eşim mühendis yurtdisinda çalışma teklifi aldı yakın zamanda. Ben de bir kamu kurumunda memurum.Ülkenin şartlarını düşününce bu teklifi kabul etmek bizi heyecanlandırsa da kendimi, işimi düşününce biraz endişeye kapılıyorum. İşime aşık bir insan değilim ancak bu aşamaya gelebilmek için yıllarca emek verdim.Yabancı dil bilmemek, yeni bir ülkeye alışmak, hayata sıfırdan başlamak oraya gidince bir anda işsiz kalmak beni korkutan şeyler. Siz olsanız ne yapardınız?

Özel sektörde olsaydım gider denerdim ,ama memursam bin defa düşünürdüm. Geleceğimi kocam dahi olsa onun hayatına,kariyerine ,merhametine bırakmazdım sanırım.
5 yıl sonra o çok güzel yerlere gelirken ben dibe düşebilirim.
Tamamıyla ona bağımlı olmak .
Hayat sürprizlerle dolu bazen iyi sürprizlerle bazen de kötü .
Dediğim gibi özel sektörde olsaydınız risk alın derim.
Ama herkesin ilişkisinin evliliğin dinamiği farklı.
Sizinkini siz bilirsiniz

Bir arkadaşım da çok büyük emeklerle memur oldu, eşi de memur.bebekleri de var. Avusturalyadan denklik almış bir programdan. Şimdi eşiyle ikisi ne var ne yok satıp memuriyeti de bırakıp gidecekler, evrak işlerini bekliyorlar.
Kuzenim üniversitede öğretim görevlisi,onun da eşi yurtdışından iş teklifi aldı, o da çoook zor girdiği görevini bırakip gitti geçen sene.
Bir başka arkadaşım avukat, o da daha bu yılın başında hollandaya gitti. dili ve diploma denkliği olmadığı icin ve gittiği ülkenin hukuku hakkında en ufak şey bilmedigi için mesleğiyle alakasız bir şey yapacak.
Aile dostumuzun kızı belediyede çalışıyordu, şimdi eşiyle İtalya'ya gitmek için evrak bekliyor,
KK'dan tanıştığım bir kız da devlette mühendisken evlenip güneybatı Avrupa'ya göçtü...
Yani benim çevremdeki örneklerde herkes her şeyi bırakıp yeni bir düzen kurmaya çabalıyorlar.
O yüzden oyum sizin de gitmeniz yönünde.

Şuan bende de memuriyete atanma durumum var muhtemelen ikinci alımda alınırım çünkü son atanan kişi ile aramda 0.20 gibi puan farkı var. Daha sonrasında da alım oldu ama yazmadım çünkü atanmaktan korkuyorum. Benim de evlenmek üzerine olduğum sevgilim yurtdışına gitti çünkü. Burda muhtemelen rahat bir işim olacak orda kasiyerlik gibi işler yapacağım ama olsun diyorum yaşam kalitesi önemli alım gücü önemli. Bildiğim kadarıyla istifa edip 3 sene sonra dönme durumu var ben olsam yurtdışını denerdim çünkü burda alınan maaş belli ne uzuyorsun ne kısalıyorsun. Hiçbir şey yolunda gitmezse de en kötü bir kere başardınız tekrar çalışıp atanırsınız. hayatta bazen risk almak gerek benim de erkek arkadaşım önce devlet hastanesinde çalışıyorken özele geçti ordan da yurtdışına gitti. Ve diyor çalışma şartları çok farklı özellikle yurtdışına LinkedInde türk mühendislere ilgi çok diye biliyorum. Belki eşiniz orda iyi kazanacak ve siz de kısa bir ara verip kendinizi geliştirme şansına sahip olacaksınız. Alanınıza ilgili bir yüksek lisans ya da farklı bir eğitim olabilir

Son düzenleme:
Orada mesleğimi icra edebilecek miyim ?
Edemeyeceksem alternatiflerim neler olacak çalışma konusunda ?
1 yılımı dil öğrenmeye ayırıp bu sırada alternatif işler üzerinde mi çalışacağım ?
Benim işim en kötü ihtimalle 1 yıl sonunda hazır mı ?
Bu süre zarfında birikim yapabilecek miyim, gelirimi nasıl elde edeceğim, sosyalleşebilecek miyim ?
Ben çalışana kadar sadece eşten gelen gelir bize ne derece yetecek ?
Eşimle aramda sorunlar doğarsa planım nedir ? Tası tarağı toplayıp geri dönüp tekrardan mı aynı yollardan geçeceğim ? Dönersem burada işim tekrardan hazır mı ? Mesleğimi hızlıca icra etmeye başlayabilir miyim ?

İşte bunların hepsi önemli sorular olurdu benim için bu kararı verme aşamasında.

Merhaba hanımlar, bir süredir kararsız kaldığım bir konu hakkında sizlere danışmak istedim.Eşim mühendis yurtdisinda çalışma teklifi aldı yakın zamanda. Ben de bir kamu kurumunda memurum.Ülkenin şartlarını düşününce bu teklifi kabul etmek bizi heyecanlandırsa da kendimi, işimi düşününce biraz endişeye kapılıyorum. İşime aşık bir insan değilim ancak bu aşamaya gelebilmek için yıllarca emek verdim.Yabancı dil bilmemek, yeni bir ülkeye alışmak, hayata sıfırdan başlamak oraya gidince bir anda işsiz kalmak beni korkutan şeyler. Siz olsanız ne yapardınız?
Eğer orada bir mesleğiniz olacaksa gidin tabi , fakat ev hanımı olup evde oturacaksanız asla tavsiye etmem , bir yıl ücretsiz izni deneyin duruma göre karar verin yılın sonunda...

Ücretsiz izin deneyebilirsiniz ama ztn memuriyetin tek artısı iş güvencesi
Attığınız imzalar, tazminat almanız için gereken şartlar, emekli maaşı hatta günümüz maaşını düşününce arkanıza bile bakmayın derim

Sosyal hizmetler alanında çalışıyorum. Oraya gittiğimde de eşimin insafına kalmak istemiyorum ama burada kalırsak da bu yaşadığımız hayatın ötesine geçemeyeceğiz.Bir fırsat çıkmışken hayat standardını değiştirmek istiyor insan.Bir evladım var onun daha iyi bir geleceği olsun düşüncesi de ağır basıyor. Ancak bu yaşadığım hayatın daha kötüsünü de görmek var tabi bilemiyorum hayat bu.Beni korkutan şeyler de bunlar.Belki bu konfor alanından çıkmak zor geliyor belki bu yaştan sonra yeni bir dil yeni bir meslek öğrenmek belki de kendime güvenemiyorum bu yaştan sonra bu kadar şeyi yapabilir miyim bilmiyorum.32 yaşındayım.

Sosyal hizmetler alanında çalışıyorum. Oraya gittiğimde de eşimin insafına kalmak istemiyorum ama burada kalırsak da bu yaşadığımız hayatın ötesine geçemeyeceğiz.Bir fırsat çıkmışken hayat standardını değiştirmek istiyor insan.Bir evladım var onun daha iyi bir geleceği olsun düşüncesi de ağır basıyor. Ancak bu yaşadığım hayatın daha kötüsünü de görmek var tabi bilemiyorum hayat bu.Beni korkutan şeyler de bunlar.Belki bu konfor alanından çıkmak zor geliyor belki bu yaştan sonra yeni bir dil yeni bir meslek öğrenmek belki de kendime güvenemiyorum bu yaştan sonra bu kadar şeyi yapabilir miyim bilmiyorum.32 yaşındayım.
daha cok gencsiniz 32 nedir ki, gayette dil ogrenirsiniz, denemeye değer bir firsat ama her seyi silerek değil, turkiyedeki duzeni koruyarak deneyin.

Back
X