Memurların mesai saati pazartesi gününden itibaren değişiyor.

Caddy

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
Yaz saati uygulaması nedeniyle memurların mesai saati pazartesi gününden itibaren değişiyor.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Bakanlar Kurulu'nun 27 Ocak 2014 tarih ve 2014/5883 sayılı Kararı gereğince; 26 Ekim 2014 tarihinden itibaren ülke genelinde geri saat uygulamasına geçilecektir. Gün ışığından daha fazla yararlanıp enerji tüketiminin azaltılmasının yanı sıra sabah-akşam saatlerindeki trafik yoğunluğu da dikkate alınarak; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 100'üncü maddesi gereğince ilimizde mesai saatleri, 27 Ekim 2014 Pazartesi gününden itibaren 08.00-12.00, 12.30-16.30 olarak uygulanacaktır” denildi.

Kaynak: İHA

Çok erken ve ogle yatılı çok az bence.ben memur degulın ama onlar için uzuldum açıkcası

Ben değil ama eşim memur akşam mesaisi doğrumu ki acaba herhalde öğlenin arası çok kısa olduğu içinimi ki neyse değişmese iyi ama her sene yaz saati kış saati uygulaması olamayacak diyorlar yine oluyor yine

bizleride gece 12de çıkarsınlar memurlara yazık biraz daha fazla uyusunlar özel sektörde çoğu yerde yemek saati 15 dk bile değil misal bizde ye hemen oyalanmadan gel mantığı var vah ki ne vah birde eşitlikten bahsederler...
özel sektörde güneş ışığından yararlanma mantığı güneş doğar doğmaz işe gel güneşin son ışığı bile kalmayıncaya kadar iş yerinden ayrılmak yok

Tamam da bu esitligi duzenleyecek olan devlet dairesi veya memurlar degil ki ah vah memurlar daha uyusunlar diyorsunuz.
Ben bunu anlamiyorum.Kendinizle alakali bir haksizliktan bahsederken illa karsilastirma yapip karsi tarafi yermek mi lazim?Surda lanet olsun ozel sektore kahrolasi ozel sektor patronlari bir iyilestirme yapmiyorlar deseniz bir olabiliriz ama bu sekilde yaklasmaniz ki sadece sizin icin degil birkac kez daha oldu burada bence yanlis.

ben bu eşitliği sağlayacak olanın devlet dairesi ya da memurlar olduğunu yazmadım ki zaten başımızdakiler böyle bir düzenleme getiriyorsa gayet özel sektör içinde getirebilirler özel sektördekilerin ne zor şartlar altında çalıştırıldıklarının farkındalar ama bunu engellemek için hiçbir şey yapmıyorlar düzenlemelerin hepsi neden kamuda çalışanlara geliyor hangi düzenleme özel sektörün lehine. anca şikayet edin demeyi biliyorlar adam nasıl şikayet etsin işinden olacak asgari ücretle 12 saat çalıştırılan insanlar varken bazılarının rahat koşullarda çalışması sadece beni değil bir çok kişiyi rahatsız ediyordur buna eminim bunun suçlusu bizler değiliz bizi yönetenler kişilere bir garezim olamaz zaten benim...
bu arada devletin yaptırımı olmadan özel sektör patronları hiç bir düzenleme yapmazlar...

çoğu buna uymuyor ki.8.30'da gelip 16 oldu mu gitmiyorlar mı,ya da bana mı öyleleri denk geldi ki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…