bende öğretmenlik okuyup memurluğu seçenlerdenim,malesef demiyorum çünkü
halimden çok memnunum.yıllarca dersanede çalıştım.branşımda çok iyiydi.dersanede de başarılı
bir öğretmendim kanımca ama öğretmenlik çok yıpratıyor.dersane daha yorucu da olsa devlette
sıkıntı.tatili fazla bu bir avantaj ama öğretmen olmadan önce formasyon,sonrasında fazladan eğitim,alan konularından
sınava gir,sonra adaylıkta tekrar sınav,nerde öğretmenlik yapacağın muallakta.doğu görevi var.evlendin eş durumunda geldin desem
bazı branşlar dışında istediğin okula gelmen imkansız neredeyse.ben ankaradayım.yengem 15 yıldır öğretmen,
hala arabayla 1 saatlik yol gidiyor.otobüs olsa daha uzun sürüyor.birde öğretmenlikte ne uzuyorsun ne kısalıyorsun.
kimse emeğini de görmüyor.insanlara kolay bir meslek olarak görülüyor.öğretmenlerin maaşları okadar cazipte değil ayrıca.lafa gelince az çalışıyorlar,o para fazla gibi bir konuşma da oluyor.
dediğim gibi branşımı çok seviyorum öğretmenliği de çok seviyorum ama eğer puanın yüksekse memurlukta nokta tayin oluyorsun.
istediğin il,istediğin kurum.çalıştığım yerden memnunum.evime de çok yakın.eğer öğretmen olsam ne bu kadar maaş alabilirim ne de böyle bir mahallede bir okulda öğretmenlik yapabilirim.rüyamda görürüm anca burda bir okulu.