Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Menenjit aşısı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Ben yaptirmiycaktim ama bir arkadaşımın 3 yaşında cocugu geçen sene menenjit olmuş bunu duyduktan sonra 13 aylıkken doktora goturdum ve tek doz nimerix asisi yaptırdım. Ihmal etmeyin yaptırın.

Bu arada doktorumuz rota asisi konusunda uyarmadigi için yaptirmamistik ve yavrum rota oldu ağır atlattık bundan dolayi da asi konusunda hassasim yaptırıyorum.
Arkadaşınıza çok geçmiş olsun atlattı Peki nasıl oldu çocuk, konu sahibi kusura bakma konunu dağıtmak gibi olmasın merak ettim.

Ben yaptirmiycaktim ama bir arkadaşımın 3 yaşında cocugu geçen sene menenjit olmuş bunu duyduktan sonra 13 aylıkken doktora goturdum ve tek doz nimerix asisi yaptırdım. Ihmal etmeyin yaptırın.

Bu arada doktorumuz rota asisi konusunda uyarmadigi için yaptirmamistik ve yavrum rota
Diğer asılarında alerjik bir durumu olmadıysa bunda da olmaz muhtemelen, biz alerjik olduğu için büyümesini bekledik.
Hıım anladım her hangi bir sorun yaşamadık sadece ateşi 38,3 olmuştumen çok o kadar şükür

İkisini de yaptirmadim..Gerekli olanları zaten devlet sağlık ocaginda yapiyor..Hemsiremiz ve aile hekimimiz gerekli açıklamayi yapmisti bana rota olup haftalarca hastanede yatanı da var demisti..

Menenjit geçirdim. Çok hızlı bir teşhis ve tedaviye rağmen sol kulağımda az miktarda işitme kaybi var. Sizin rahatlıkla duyduklarıniza ben kulak kabartmak zorundayım.

İkisini de yaptirmadim..Gerekli olanları zaten devlet sağlık ocaginda yapiyor..Hemsiremiz ve aile hekimimiz gerekli açıklamayi yapmisti bana rota olup haftalarca hastanede yatanı da var demisti..
Rotayı bende yaptırmadım ama menenjit ateşli ve kalıcı hasarlı bir hastalık diye biliyprum ve ilerisi içinde risk sanırım o yüzden istedim yaptırmak

Menenjit geçirdim. Çok hızlı bir teşhis ve tedaviye rağmen sol kulağımda az miktarda işitme kaybi var. Sizin rahatlıkla duyduklarıniza ben kulak kabartmak zorundayım.
Çok geçmiş olsun. O zaöan iyi ki yaptırmışım çok tereddüt ettim hala da içim bir korku da ama biraz daha rahatladım sanki

Menenjit aşısını 2 yaşından sonra tek doz yaptırdık. Öncesinde 2 doz sanırım. Menenjit genelde organ kaybına yol açıyor. Yanlis hatırlamıyorsam karma aşılarin icinde varmis ama her çeşidi yokmus

2 tane menenjit aşısı var.
1.si 3-5. aylarda yapılan genel menenjit aşısı, devlet tarafından yapılan.
2.si meningokok menenjiti adlı spesifik ve özel aşı.Menenjitin bir türü.Devlet ödemiyor.Ya 9.ay ve 12.ayda 2 doz ya da 12.aydan sonra tek doz yapılıyor.Menenjit ölüm oranı çok yüksek bir hastalık ve teşhisi çok zor.Daha dün doktorumuzla bunu konuştuk.Devletin aşılarını zaten yaptırdık da özeli de kesinlikle yaptıracağım.

Bende yaptırdım oğluma. 13. Ayda yapıldı yanlış hatırlamıyorsam. Ateş falan olmadı. Yaptırmadan önce doktorumuza sorduk. Kesinlikle yaptırmamızı istedi.

Ayrica Rota aşısı yaptırmamistik. Oğlum rotadan dolayi 2 gun hastanede yatti. 10 gün neler çekti yavrum.

Kızlar bebeklerinize menenjit aşısı yaptırdınız öı ne kadar gerekli sınra ateş yaptı mı
Lütfen konu başlıklarınıza yanıltıcı şeyler yazmayınız, "Menenjit acil konuyu taşımayın" yazmanız bebeğinizin Allah korusun menenjit olduğu düşüncesi uyandırıyor, konu başlığına taşımayın yazmanız da maalesef konunuzu taşınmaktan korumuyor, rica ediyorum kurallara uyunuz ve konularınızı doğru bölümlere açınız.

Back
X