Jinekoloji Menopoz korkusu

Bu korkumla doktora gittim, ne dediğiniz hormonlara baktı, ne yumurtaları saydı. Hatta eski testlere bakıp sorun yok gözüküyor dedi. Ben bir az uzatınca testleri yazdı. Bu sefer bka hastaneye gideceğim zaten. Ah ah zorlu mu? Bari bu kolay olsaydı. Fsh 6 normal deniliyor aslında. Tiroid de bilmiyorum.

Tabi ne tedavi deseler yapacağım ama yukarıda dediğinizi biliyordum, hiçbir şeyin yararı yok.

Bana da bu güne kadar şikayetimi söyleyince hep herşeyin çok iyi olduğunu dediler, neye göre, kime göre iyimişse Korkuyordum ama birden sonucu görünce kafam patladı sanki.

Hayır hiç zorlu geçmiyor, aksine günler sayılarak gidildiği için hızlıca geçiyor süreç. Regl döneminin şu günü gelin, şu gün gelin, bu olunca gelin. Hal olup bitiveriyor.
Rahim filmi çekildi mi acaba, eşiniz spermiyogram testi verdi mi?
Doktorlar çocuk istemediğinizi söylediğiniz durumda önemsemez, regl oluyorsa tamam birşeyi yoktur, normaldir diyor ve üzerine düşmüyorlar.
Çocuk isteğinizin olduğunu söyleyin mutlaka ilgilenecektir.

Bende de kist var doktor büyütebilir dedi 3 ay da bir mamografi çekinip takip edeceğiz. En az 10 yıl hormon tedavisi alacağımı söyledi doktor.

benim de yas 34 , amh 0.27
ben korkmuyorum menopozdan ya , bu sayilar cok da birsey ifade etmiyor. benim doktorumu dinlesen yarin menopoza giriyordum cocugum mocugum da olmuyordu.
neyse ki hic dinleyip stres yapmamisim. allaha sukur kolayca hamile kaldim.
bundan 5 sene once 0.05 amhsi cikan, doktor tarafindan "ugrassan da olmaz" denen arkadasim apar topar evlenip evenir evlenmez hamile kaldi mesela. bak 5 sene gecti ustunden, hala daha menopoz olmadi adetleri duzenli...
siz de stres olmayin. asil stres tum hastaliklarin basi.
takviyelerinizi alin, saglikli beslenin. bu amh sizi 10 sene idare eder:))

Yaş kaç senin ?

36 yaşındayım cerrahi operasyon arkasından hemen menopoz başladı. Bende psikolojik etkileri çok fazla lohusa depresyonu yaşamıştım zaten, bu seferde menopoz depresyonu yaşıyorum, doktor hormon iniş çıkışlarını bazı insanlar çok yoğun hisseder dedi.

Biz çocuk istediğimiz dönemlerde çekilmişdi rahim filmi,sorun yoktu. Yumurta sayısında da sorun yoktu o zamanlar. 5 sene öncesi. Her şey normal çıkıyordu, amh kaç kere istedim doktorlar yazmamışlardı.
Eşimde sorun vardı, o süreç de uzadı gitti, eşim üstüne düşmedi, çocuk isteyen de o olmuştu, ben ilk baştan pek hevesli değildim. Durum böyle olunca da hiç istemedim.

Şimdi çocuk istediğim için gittiğimi söylesem bu sefer de yumurta geliştirici ilaçlar yazacaklardır, benim için gereksiz ilaçlar bunlar. Bu sorun olur, yoksa fikir çok mantıklı.

Ne güzel, Allah bağışlasın. Ay beni de bu değerler 10 sene götürse yeter, o zaman daha olgun bakarım belki duruma.

Doktorlara kalsa hepimiz yarin dusup oluyoruz Dotora git tabi muayene ol ama cok da dert edinme be konu sahibesi valla her seyin basi stres. Stres ola ola kendini harap etme.

Doktorlara kalsa hepimiz yarin dusup oluyoruz Dotora git tabi muayene ol ama cok da dert edinme be konu sahibesi valla her seyin basi stres. Stres ola ola kendini harap etme.
İnanın testin sonucu çıkmadan 2 saat önce boş ver, stress yapma diye eşime msjda ne öğütler verdim bana söylediklerini kendin oku diyor o da ))

Evet Kadın doğuma gideceğim muhakkak, o da bayramdan sonraya kalıyor diye bir bilgi alamayacağım. İşte bu amh denen şey beni çok korkuttu.
Korkmayın, stres vesaire de hormonları etkileyebiliyor biliyorsunuz ya da geçici bir durum da olabilir... belki de yalnız başına o değer çok bir şey ifade etmiyor da olabilir.. Içinizi ferah tutun Allah'ın izniyle iyi haber alacağınızi düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim, umarım dediğiniz gibi olur

Yasim 30ken amh 0.39 olculdu
3 ay icinde belki klinik sebepli bilmiyorum 0.13du en son
0.13ken hamile kaldim
2 yil sonrasinda tekrar dogal gebelik olustu
Ki doktorlar bana erken menapoza giriyorsun demislerdi
Regllerim azaldi miktar ve gun olarak ama siz cocuk istemiyoruz demissiniz ne icin panik oldunuz onu anlayamadim

Acaba içten içe çocuk istiyorsun da ondan mı bu kadar etkilendin ki

Neden eşinle bebek istemediğinize karar verdiniz konuyu kapattınız belki sizin için kapanmamış olabilir bu konu

Bana da doktor hamile kalabilirsin dedi. Doğumdan hemen sonra menopoza giren kadınlar da varmış. Bilinçli olarak başka bir çocuk düşünmedim zaten, eskiden menopozu sadece regl olmamak sanırdım. Ama o kadar basit değilmiş.

Duygu durum bozukluğu yaşıyorum yatkınlığım varmış tabii, mesela hani melankoli, duygusallık, kederlenme değil. Hızlı depresyon döngülerim oluyor enerjim sıfırlanıyor 48 saat uyuduğum oluyor, yataktan çıkamıyorum. İçimde sebebini bilmediğim bir acıyı çekiyorum. Saçımı bile tarayamıyorum 1-2 hafta sonra hop aniden normale dönüyorum. Berbat bir şey.

Kadın vücudu için sorunlu bir şey, o yüzden istemiyordum. Ne kadar geç olursa iyi.

Acaba içten içe çocuk istiyorsun da ondan mı bu kadar etkilendin ki

Neden eşinle bebek istemediğinize karar verdiniz konuyu kapattınız belki sizin için kapanmamış olabilir bu konu
Yani aslında ben hiçbir zaman istemedim çocuk,eşimle de öyle anlatıp evlenmiştik. Sonra herkes (esas da annem etkiledi) aman yapın bir tane dedi, heveslendim o zaman, bir az denedik olmadı, bu zaman da hırs yaptım. Ama tedavileri hep ertelemeye başladık, ben de eşim de. Hep uzattık, senelerce aşılama düşündük ona bile gitmedik. Sonra da anladım ki ertelememin sebebi istememem.

`