• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mental yorgunluk

Yeocachingu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2019
223
334
53
Merhabalar hanımlar. 2 yıllık çok sosyal olmamı gerektiren, hem zihnen hem de bedenen yoran bir iş geçmişim oldu. Bütün gün etrafımda turistlerle kendi dilimi konuşmadan geçirdiğim 2 yıl. Bunu belirtmemin sebebi şu, konuşurken cümleleri kurmaktan yorulup bir noktadan sonra zihnim duruyordu ve bildiğin duraklat moduna geçmiş gibi oluyordum. Bu bahsettiğim işten ayrıldım ve birkaç aydır evdeyim. Akrabalarım başka bir şehirde yaşıyor ve tek desteğim eşim. Ona fark ettirmemeye çalışsam da son zamanlarda zihnimde bulanıklık baş göstermeye başladı. Sanki birisi etrafta dolanıp iş yapıyor ediyor da ben kendimi izliyormuşum gibi bir kopukluk. Artık karşımdaki insan ne diyor, ben ne diyordum anlattığım şey nereye gidiyor tamamen karışmaya başlıyor. Bunun yanında bütün gün bitkinlik hissi ve baş dönmeleri, görüşümdeki ışığın solması gibi şeyler deneyimlemeye başladım. Zaman zaman başımı kaldırıp lambaya bakıyorum dönen başım mı yoksa dünya mı diye. Yoğun bir tempoda sakin bir hayata geçmenin yan etkileri midir yoksa hasta mıyım bilemedim. İşten ayrılma sonrası benzer bir süreç yaşayan hanımların tavsiyelerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar hanımlar. 2 yıllık çok sosyal olmamı gerektiren, hem zihnen hem de bedenen yoran bir iş geçmişim oldu. Bütün gün etrafımda turistlerle kendi dilimi konuşmadan geçirdiğim 2 yıl. Bunu belirtmemin sebebi şu, konuşurken cümleleri kurmaktan yorulup bir noktadan sonra zihnim duruyordu ve bildiğin duraklat moduna geçmiş gibi oluyordum. Bu bahsettiğim işten ayrıldım ve birkaç aydır evdeyim. Akrabalarım başka bir şehirde yaşıyor ve tek desteğim eşim. Ona fark ettirmemeye çalışsam da son zamanlarda zihnimde bulanıklık baş göstermeye başladı. Sanki birisi etrafta dolanıp iş yapıyor ediyor da ben kendimi izliyormuşum gibi bir kopukluk. Artık karşımdaki insan ne diyor, ben ne diyordum anlattığım şey nereye gidiyor tamamen karışmaya başlıyor. Bunun yanında bütün gün bitkinlik hissi ve baş dönmeleri, görüşümdeki ışığın solması gibi şeyler deneyimlemeye başladım. Zaman zaman başımı kaldırıp lambaya bakıyorum dönen başım mı yoksa dünya mı diye. Yoğun bir tempoda sakin bir hayata geçmenin yan etkileri midir yoksa hasta mıyım bilemedim. İşten ayrılma sonrası benzer bir süreç yaşayan hanımların tavsiyelerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Doktora gidin.Gecmis olsun

Öncelikle geçmiş olsun. Yoğun iş sonrası bende çıktım ve evdeyim ben sadece bı boşluğa düşmüşüm gibi olmuştu uzunca bir süre kendimle evimle ilgilendim. Bı ara can sıkıntısından çok bunaldigim dönemler oldu. Fakat sizinki mental yorgunluğun ilerisi bir şey gibi görünüyor. Bir doktora görünüp tüm bunları anlatmanızı tavsiye ederim akıl bulanıklığı, baş dönmesi vs. Ciddi birşey olmasın inşallah. İhmal etmeyin.

Yıllarım farklı bir sebepten ötürü hastanelerde geçti. Yutmak zorunda kaldığım ilaçlar yüzünden kum bile döktüm. Geçiş dönemlerinde herkeste olur mu bilemedim işte 😥 öncesinde cıvıl cıvıl diye tarif edilen biriydim.

Mekan değişimi.. Bir gecede olsun, tatil tatildir. Hem ne demişler, “Tebdil-i mekanda ferahlık vardır”:anneadayı::anneadayı:

Yıllarım farklı bir sebepten ötürü hastanelerde geçti. Yutmak zorunda kaldığım ilaçlar yüzünden kum bile döktüm. Geçiş dönemlerinde herkeste olur mu bilemedim işte 😥 öncesinde cıvıl cıvıl diye tarif edilen biriydim.

Merhaba,

Bence zihnen ve bedenen çok yorulmuşsunuz. Öncesinde her gün işe giderken kurulmuş bir makine gibi otomatik günlerinize devam ediyormuşsunuz.

Aşırı yorgunluktan sonra vücudunuz ve zihniniz yeniden dengesini bulmaya çalışıyor gibi duruyor. Kendinize biraz zaman verin. Tansiyon ve şeker dengelerinize dikkat edin.

Fiziksel sorunlarınız devam ederse durumu yeniden değerlendirirsiniz.

Kuzum benzer bir donem gecirdim uzun sure dinlendim ancak toparladim tabi kisiden kisiye degisir fakat zihin yorgulugundan cok fiziksel bir sey gibi duruyor sizinkisi bence bir uzmana gorunun

Tukenmislik sendromu olabilir mi?

doktora danismakta fayda var.

Bir arkadasim benzer semptomlarla ayni teshisi aldi,
asagidaki tavsiyeleri vermisti doktoru:
is hayatindan uzak kalmak, dogada vakit gecirmek ve de D vitamini takviyesi almak

su an daha iyi, ama iyilesme sureci 6 ay kadar surdu, 6 ayin sonunda da eskisi gibi degildi ama calisabilecek durumdaydi en azindan.

öncelikle kan tahlili yaptırıyorsunuz tüm değerlerinize bakılıyor özellikle tiroid, insülin ve vitamin değerlerinize, sonrasında bir güzel terapistin-psikoloğun yolunu tutuyorsunuz. sonra ver elini eski günler haydi bakalım :KK6:

Bahsettiğiniz sorunlar mental yorgunluktan çok vitamin eksikliği gibi görünüyor. B12 eksikliği beyin sisi benzeri sorunlar yaratabiliyor. D vitamini ve troid değerlerinize de baktırmanız iyi olur. Geçmiş olsun.

Back
X