- 14 Ekim 2019
- 223
- 334
- 53
- Konu Sahibi Yeocachingu
Merhabalar hanımlar. 2 yıllık çok sosyal olmamı gerektiren, hem zihnen hem de bedenen yoran bir iş geçmişim oldu. Bütün gün etrafımda turistlerle kendi dilimi konuşmadan geçirdiğim 2 yıl. Bunu belirtmemin sebebi şu, konuşurken cümleleri kurmaktan yorulup bir noktadan sonra zihnim duruyordu ve bildiğin duraklat moduna geçmiş gibi oluyordum. Bu bahsettiğim işten ayrıldım ve birkaç aydır evdeyim. Akrabalarım başka bir şehirde yaşıyor ve tek desteğim eşim. Ona fark ettirmemeye çalışsam da son zamanlarda zihnimde bulanıklık baş göstermeye başladı. Sanki birisi etrafta dolanıp iş yapıyor ediyor da ben kendimi izliyormuşum gibi bir kopukluk. Artık karşımdaki insan ne diyor, ben ne diyordum anlattığım şey nereye gidiyor tamamen karışmaya başlıyor. Bunun yanında bütün gün bitkinlik hissi ve baş dönmeleri, görüşümdeki ışığın solması gibi şeyler deneyimlemeye başladım. Zaman zaman başımı kaldırıp lambaya bakıyorum dönen başım mı yoksa dünya mı diye. Yoğun bir tempoda sakin bir hayata geçmenin yan etkileri midir yoksa hasta mıyım bilemedim. İşten ayrılma sonrası benzer bir süreç yaşayan hanımların tavsiyelerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.