Menüm nasıl sızce bayanlar

aysag

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2008
1.040
76
163
43
Bursa
Yarın aksama ıstanbuldan tabıkı caızse agır mısafırlerım gelecek toplam 8 9 kışı falan yemek konusunda cok karasız kaldım
Söyleki; mercımek çorbası
Nohutu patateslıkusbası etlı yemek
Ana menü mantı
Mevsım salatası
Pilav
Yoğurdu brakolı salatası
Tatlı olarak tahınlı kurabıye
Bülbül yuvası
Kuarbıyeyı çayla ıkram ederım tatlıda koyarım dıye dusundum sızce nasıl sımdıdn tesekkurler

Şeyy bende gelebilir miyim ?

Bence mantıyla pilav birlikte olmaz.Etli yemekle de mantı birlikte olmaz.
Mantı yoğurtlu yeneceğine göre,yoğurtlu brokoli de mantıyla olmaz.

İstersen pilav ve etli yemeği çıkarıp 1 zeytinyağlı ve patlıcan salatası,patates salatası,kısır,gavurdağı gibi 1 salata ekleyebilirsin.

Baştan menü yapmak istersen mercimek çorbası,tas kebabı,nohutlu pilav,brokoli salatası,patates salatası,kısır olabilir.

Banada Mercimek Çorbası çok klasik kaldı gibi geldi , başka bir çorba düşünebilirsiniz

Eğer misafirlerin çok özelse bence menüde değişiklik yapsan iyi olur.
Ben olsam,
Çorba, (süzme mercimek, mahluta yada ekşili şehriye)
Zeytinyağlı taze fasulye
Etli bir yemek (ben porsiyonluk yemekleri tercih ediyorum. Mesela karnıyarık, tavuk sarma, sandal köfte, kuzu tandır v.b.)
Tavuk suyuna nohutlu pilav.
Mezeler,
közlenmiş biber, yoğurtlu kızartma, havuç yoğurtlaması, pancar turşusu, haydari, v.b.
Sütlü bir çeşit tatlı ( tavuk göğsü, etimek tatlısı kadayıflı muhallebi gibi
Yemekten sonra kahve yanında browni ve çikolata draje (eti brownin bir kaç çeşidini kullanabilirsiniz.)

Son düzenleme:

menünüz çook hafif tam da yolcu olarak misafir gelen insanlara göre bence şimdiden ellerinize sağlık afiyet olsun

Mercimek çorbası güzel de etli yemek mi ana yemek mantı mı? mantı ise neden pilav var? et yemeği + pilav ve yoğurtlu brokoli güzel ancak mantı fazla mantıyı ortaya meze kıvamında koymanız daha yerinde olur sanki..

Canım benim madem fikir almak için yazdın, kendi adıma menün uyumsuz diyebilirim.

Madem özel misafirler, önerileri dikkate alarak tekrar gözden geçir istersen.

Mönün biraz ağır kaçmış.Hem pilav var,hem mantı var,hem et var,hem çorba var.Mantı varsa zaten diğerlerine gerek kalmaz.Ama ağır misafirin de gelecekse bence mantıyı kaldır.
çorba,etli yemek,pilav
ortaya da zeytinyağlı bir iki çeşit ve salata koyabilirsin.tatlı varsa kurabiyeye gerek yok.Çayın yanında tatlı sunabilirsin.Çok çeşitten ziyade,mideyi yormayacak insanları rahatsız etmeyecek olmasına dikkat et derim.

Bana kalırsa mantıyı menüden çıkar, onun yerine zeytinyağlı bir yemek yaparsan daha iyi olur bu şekilde iki ana yemek var gibi olmuş.

Bir de brokoli salatası yerine közlenmiş biber patlıcandan bir meze yapabilirsin hem menüne daha uygun olur, hem de brokoliyi sevmeyenler olabilir.

Mercimek çorbası misafire uygun bence.

beni evlatlık alırmısınız :d

menünüz bana biraz karışık geldi

çorba olarak ezo gelin çok güzelolur ben kendim yapıyorum evde

misafirlerime patlıcan köftesi yaparım beğenirler hem görselliği güzeloluyor

pilav komposto yada hoşaf serin serin ne güzel gider meze olaraktan közlenmiş biber salatası havuç salatası yoğurtlu ve de mor lahana salatası yemede yanında yat

ıslak kek yada sütlü tatlılar güzel yakışır hem yoldan gelen misafirlerinizi fazla yormaz
şimdiden kolay gelsin canım..nacizane fikrimdir

arkadaşa katılıyorummm

yanlış anlamayın ama menü bana biraz uyumsuz geldi.

başlangıç Mercimek çorbası bu güzel ama mantı, pilav ve nohutlu kuşbası olmaz. orta meze yada ara sıcakta diyebiliriz onlarda zayıf kaldı gibi. Birde brokoli salatası riskli herkes sevmeyebilir. tatlılar olabilir.

başlangıç;
mercimek çorbası

ana yemek;
sebzeli etli kavurma
Fırında kremalı patates
pilav
yeşil salata

mezeler; (sofrayı zengin gösterir)
Barbunya
sigara böreği
rus salatası
patılıcan salatası
yoğurtlu kavrulmuş havuç

yada benzer meze çeşitlerinden yapabilirsiniz.

Ben bunu tercih ederim :))

Hepsinize tesekkur ederım arkadaslar yorumlarınızı ınceleyerek menümü değmiştim tatlı kısmı hariç. Mercımek çorbası, tas kebabı, pilav, salata, havuç kızartması yoğurlu, ve hazır yufakadna bur borek yapacagım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…