- 29 Mayıs 2013
- 1.528
- 677
- 123
- Konu Sahibi birgaripyazar
-
Anne burada olduklarini biliyormus.Zaten ufak bir belde burasi.50 metre ilerde annesinin arkadasi oturuyormus e istese o soyler belki de soylemistir.Bu annede de var bir kelek.Şu işlerde, tanıdıkların olmayacak şeylere burun sokmasına ayar oluyorum. Yazık günah ya.
Çocuktan annesinin numarasını alıp ankesörlü telefondan arayıp adres verseniz en azından.Anne belki bir şeyler yapar;?
Anne burada olduklarini biliyormus.Zaten ufak bir belde burasi.50 metre ilerde annesinin arkadasi oturuyormus e istese o soyler belki de soylemistir.Bu annede de var bir kelek.
Ozelden atayim adresi.Ben de aksama biraz arastirip ona gore tekrar bir yerlere basvuracagimAllah şu mübarek günde o insanları bildiği gibi yapsın. Sinirlerim fırladı burada. Eskide kalmış ne demek ya? Ya bu insanlarda hiç mi Allah korkusu, hiç mi vicdan yok anlamıyorum, anlayamıyorum!
Çocuklar aç, sefil, sokakta, şiddet görüyor küçücük yavrular babayı geçtim arkadaş olacak herif göz göre göre babayı koruyor. ALLAH bildiği gibi etsin.
Lütfen nereyi aramanız gerekiyorsa arayın. Bir şeyler yapın. Ya da bana özelden adres bilgisini mesaj atın, bir hal çaresini düşüneyim...
Gecen konu acmistim.Babalariyla yasayan 11,5 ve 2 yaslarinda 3 oğlan cocugu icin.Sabahtan aksama kadar sokakta ac susuz perisan haldelerdi.Babalari eve bir geliyor bir gelmiyor.Komşu kiralik evini belli bir sure ucretsiz otursunlar diye vermisti.
Arkadaslar 183 u ve 156 aradim.O esnada büyük oglanla konustum.Annenle konusuyor musun dedim.Evet dugun salonunun orda arkadasi var onun telefonuyla konusuyorum dedi.E ne diyor annen dedim.Gelin diyor hep dedi(nasil gelceklerse).Anneniz biliyor mu burada oldugunuzu dedim evet dedi.Yarimsaat uzaklikta bulunan ilcede yasiyorlarmis.Ayrilinca anneyle hepsi Urfa'ya gitmisler.Babalari da lunaparka goturme bahanesiyle kacirmis bu oglanlari.Eylulde davalari var.Bizim aslinda annemizde olmamiz lazim ama degiliz dedi.Neyse aradan 2 saat gecti 2 jandarma personeli geldi bunlarin evine.15dakka sonra ciktilar ama cocuk falan yoktu yani kimseyi goturmediler.1Saat sonra tekrar jandarma araci geldi hepsini goturdu saat gecenin 1 iydi.Bekledim balkonda gelen giden olmadi.
Sabah oldu direk balkona ciktim ne goreyim bu cocuklar sokakta.Oglani cagirdim sordum aynen sunlari anlatti
:
Once iki tane jandarma geldi.Bana sordular baban sizi dovuyor mu diye.Evet dedim.Sonra kimde kalmak istiyorsun dedi annemde dedim.Cok iyi davrandilar.Sonra gittiler.Birkac saat sonra baska jandarmalar geldi goturdu bizi ama bizimle hic konusmadi.Babamla odada konustular.Babamin arkadasiymis birisi tanisiyorlarmis.Baban dovuyor mu dedi onceden dovuyordu ama belli bir suredir dovmuyor demis.E tamam artik dovmuyormus iste gecmis zamanda kalmis demis.Hastaneye goturmusler darp falan var mi diye.Babasi da o esnada diyormus.Analari deli bunlarin kullandiklari ilaclar vat raporlar.Mahkemeye sunarim yine ben alirim cocuklari diye.Oglan da diyor annemi babam deli etti.Cocuklara da demisler komsu gürültüden rahatsiz oldu ondan cagirdik diye.Ben anlamadim bu işi öfke doldum.
En büyüğü gidiyormuş bizim bağlı olduğumuz ilçede ama bu olaylar 3 aydir suruyormus yani 3 ay gitmemis.Babasi da kardeslerine bak diye gondermeyecekmis.Elinden geleni yapmışsın. Allah yardımcıları olsun. Tamam dövmüyorda bu çocuklar okula da gitmiyor. Bunu kontrol etmiyorlar mı?
Bence en fazla burdan tutturabilirsin. Dövüyor mu ispatlayamayız ama çocuğun okula gitmediği ispatlanır. Ve görevli memur gereğini yapmazsa kendisi suçlu olur.En büyüğü gidiyormuş bizim bağlı olduğumuz ilçede ama bu olaylar 3 aydir suruyormus yani 3 ay gitmemis.Babasi da kardeslerine bak diye gondermeyecekmis.
Ozelden atayim adresi.Ben de aksama biraz arastirip ona gore tekrar bir yerlere basvuracagim
Konuyu bilmiyorum. Şimdi okudum ama sinirim bozuldu.
Biz burdan pek bişey yapamayız. Ekşi sözlüğe ulaştırsak durumu daha çok insana ulaşır.
Bu tip olaylarda çok başarılı olduklarını gördüm.
Lütfen, bekliyorum..
Çok mantıklı. Nasıl ulaştıracaksın?
Ben henüz çaylağım. Üyelere mesaj atabiliyorsam deşifre olayım sorun değil.
Bi deneyeyim..
Kuzum simdi gördüm, benim su anda üyeligim yok ekşide, yazar oldugunu bildigim birkaç kişi var ama desifre olmadan da böyle bi sey isteyemem onlardan, pek yakınım degiller.
Mantikli evet biz kaymakama da haber verdik bu durum boyle olumsuz sonuclaninca.Ondan da eger sonuc alamazsak bunu uygulayalimKonuyu bilmiyorum. Şimdi okudum ama sinirim bozuldu.
Biz burdan pek bişey yapamayız. Ekşi sözlüğe ulaştırsak durumu daha çok insana ulaşır.
Bu tip olaylarda çok başarılı olduklarını gördüm.
Olabilir ama biz kaymakamliga haber ettik son olarak bu durum boyle sonuclaninca.Eger ki bundan da sonuc alinmazsa bu sozlukte yayinlama isini uygulayalim@Rookiee konuyu ekşi sözlüğe taşımamızda sıkıntı var mı? Onay veriyor musunuz?
Tamam o zaman şimdilik bekliyorum.Olabilir ama biz kaymakamliga haber ettik son olarak bu durum boyle sonuclaninca.Eger ki bundan da sonuc alinmazsa bu sozlukte yayinlama isini uygulayalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?