Merak ediyorum bu mantığı...

YeniBiHayatBu

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2019
78
68
3
Merhaba. Empati kurarak cevap vermenizi istediğim bir sorum var. Öncesi sonrası mühim değil. Sadece şu ana göre cevaplandırmanızı istiyorum.

Eski eşim 2 yıldır beni aldatıyormuş. Boşandık. Evlendiler hemen ve şimdi de bebek bekliyorlar. Buralar umrumda değil. Sadece ettiğini bulma kısmını sabırsızlıkla bekliyorum. Merak ettiğim şey şu kadın evli bir erkeği ayartıp, erkek de evdeki sözde eşini aldatıp bunlar birlikte oluyor sonuçta. Bu kişilerin yerinde olsanız birbirinizden hiç şüphe duymaz mısınız? Yani sürekli bir kuşkuyla yaşamaz mısınız? Ya yine aynı şeyi yaparsa diye... Merak ediyorum bu mantığı.

Keşke şu hayatta anne baba olacaklar süzgeçten geçirilse hani o asalet o ahlak var mı diyerekten.
Şimdi bu iki ahlaksız dünyaya bir bebek getiriyor tek üzüldüğüm bebek, böyle rezil 2 insanın parçası olması.

Merhaba. Empati kurarak cevap vermenizi istediğim bir sorum var. Öncesi sonrası mühim değil. Sadece şu ana göre cevaplandırmanızı istiyorum.

Eski eşim 2 yıldır beni aldatıyormuş. Boşandık. Evlendiler hemen ve şimdi de bebek bekliyorlar. Buralar umrumda değil. Sadece ettiğini bulma kısmını sabırsızlıkla bekliyorum. Merak ettiğim şey şu kadın evli bir erkeği ayartıp, erkek de evdeki sözde eşini aldatıp bunlar birlikte oluyor sonuçta. Bu kişilerin yerinde olsanız birbirinizden hiç şüphe duymaz mısınız? Yani sürekli bir kuşkuyla yaşamaz mısınız? Ya yine aynı şeyi yaparsa diye... Merak ediyorum bu mantığı.
Onlarda o akıl olsa bu naneyi yemezler.
Ne halleri varsa görsünler

2 midesiz şahıs bir araya gelmiş daha ne !
Yatıp kalkıp şükredin kurtulduğunuz için hani kul unutsa bile Allah unutmaz sözü var ya ergen olur o. Siz hayatınızı yaşamaya bakın.

Yuva yıkanın yuvası olmaz da bunlar nasıl böyle bir de çocuk yapıyor ve hiçbir şey olmamış gibi davranıyorlar?
Ama canım benim onlar hasretlik çekiyordu ! Ennn sonunda kavuşmuşlar, mutluluklarını herkese göstermek için hemende çocuk yapmışlar! Çünkü ikiside kavuşmak için ağlıyordu bilmem ne , arabesk arabesk ve sahte duygular...

Benim tanıdığım var, evli iken tanışmış sonra eşlerinden boşanıp evlenmiş ikide çocuk yapmışlar. Yıllar geçmiş adam yine aynı yollarda. Karısını aldatıyor, karısıda biliyor! Ama adama söz geçiremiyor ! Eminimki adam tuvalete gitse karısı şüphe ediyordur .

Heyecanları geçsin , onlarda şüpheden birbirlerini yerler

Büyük ve imkansiz ask yasadiklarina inaniyorlarsa bunun yanlis oldugu akillarina bile gelmez. Hatta aksam kusaginda kendileri gibi , imkansiz (!) , büyük aşkları izledikce "biz ne yollardan gectik de birbirimize kavustuk" diye düşünüp duygulaniyorlardir...

Zamaninda ben de cok duzgun bir erkek arkadasim varken onun tirnagi olmayacak birinden hoslanmaya basladim, birini bitirip hemen diger kisiyle iliskiye basladim. Ama beraberligimiz suresince hic problem olmadi.'ona yapan bana da yapar' falan gibi ruh hallerine hic girmedi ya da gereksiz kiskancliklar vs vs olmadi. Çünkü normalde öyle birsey yapamayacak kadar düzgün olduğuma ama onunla aramizda cok guclu bir cekim olduguna ve ruh esi oldugumuza,sadece benim icin biraz uygunsuz bir zamanda birbirimizi buldugumuza inaniyordu.

Insanlar her zaman inanmak istedigine inanirlar.
Bosverin,yillar gecmis o yoluna bakmis ailesini kurmus.
Siz de artik unutu geçmişi

Sana yapan onada yapar merak etme ilahi adalet denilen bişey var..belki de yuvanın sebebi bu kadın oldu hiç şaşmaz bunlar yuva yıkanın yuvasıda olmaz iflah olmaz aldatan kişilerde bu normal bi olay gibi geliyor zamanla..belki de aldattı yada aldatılıyor

Gerçi bu ilk aldatılışım da değildi. Hep göz yumdum. Bu sefer benden bu kadar dedim ve o da hemen evlendi onunla nispet gibi. Bir de sen beni ona ittin dedi.

Böyle birkaç evlilik değil ama birlikteliğe şahit oldum. Sonuçları pek iç açıcı olmuyor.
Kısaca birini özet geçeyim; bir yakınımın kocası aldatıyordu. Boşanma sonrası da o kadınla yaşamaya devam etti. Sonra bir duyduk kadın, adamın yakın bir arkadaşından hamileymiş adamla kaçıvermişler. :skandal: Beter olsunlar.

Bir arkadasimin kocasi onu evli cocuklu bir kadinla aldatti. Bosandilar, aldatanlar da evlendi. Hatta cocuklari oldu. Adam arkadasimdan olan kizini hep ihmal etti. Yillar sonra ikinci kadin adami da aldatti. Adam su an sefil durumda. Kizina yaranmak icin elinden geleni yapiyor ne kadar yaranabilirse.

Sorunuza gelirsek hayir dusunmuyorlar ama bu baslarina gelmeyecegi anlamina gelmez. Ilahi adalet diyoruz ama iste olan cocuklara oluyor. Bu insanlarin ilk evliliklerinden bir cocuklari ve beraber yaptiklari bir cocuklari var. Hikayede en cok magdur olanlar malesef bu cocuklar.

Back
X