• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merak ettiğiniz sorularınızı yanıtlıyorum:)

babyster

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2011
4.840
1.870
373
Merhaba bayanlar,
artık herkesin korkulu rüyası kiloları.
eminim ki herkes kulaktan dolma bilgilerle,televizyondan ya da duyum ve internetten bir şekilde diyet yapmıştır ya da yapıyordur.
diyetin kişiye özel olduğunu bir kez daha belirterek size yardımcı olmak isterim.
diyetisyenim,çalışıyorum aynı zamanda yüksek lisansımı yapmaktayım. Yani yakında uzman diyetisyen olacağım:)
Merak ettikleriniz, diyet yapıyorsanız diyetinizle ilgili sorularınızı ya da kilo vermek istiyorsanız diyet listesi hazırlayarak size yardım etmek istiyorum.
Buyrunuz bayanlar:)

Merhaba:1700 Kalori tavsiye edilen bir kişiyim. Acı çekiyorum. Yapması zor geliyor. Daha mucizevi birşey var mı?orunuma çözüm getirebilirseniz prof. olursunuz inşallah. . .

Merhaba geçen yıl diyetisyene gittiğimde uyguladığım listeyle 12 kilo kadar vermiştim.sonra bıraktım ve hoop fazlasıyla geri aldım...şimdi 1 hafta olucak nerdeyse tekrar aynı listeye başladım ama daha 1 kilo dahi veremedim sizce neden olabilir...birde istediğimiz kiloya indiğimizde geri almamk için n yapmalıyız.

binge eating ile nasıl başa çıkarım?
aşırı iştahımı nasıl kesebilirim? bunun için en uygun besinler nelerdir?
hem çok az kalorili hem de çok tokluk veren içecek yiyecek öneriniz nelerdir?
şimdiden çok teşekkür ederim

Merhaba:1700 Kalori tavsiye edilen bir kişiyim. Acı çekiyorum. Yapması zor geliyor. Daha mucizevi birşey var mı?orunuma çözüm getirebilirseniz prof. olursunuz inşallah. . .
1700 kalori zor geliyorsa siz muhtemelen kilolusunuz. yavaş yavaş enerjiyi düşürerek yada listenizi size zorluk çıakrmayacak yiyecekler yazarak(tok tutma etkisi olan besinler) fayda sağlanabilir :)

Merhaba geçen yıl diyetisyene gittiğimde uyguladığım listeyle 12 kilo kadar vermiştim.sonra bıraktım ve hoop fazlasıyla geri aldım...şimdi 1 hafta olucak nerdeyse tekrar aynı listeye başladım ama daha 1 kilo dahi veremedim sizce neden olabilir...birde istediğimiz kiloya indiğimizde geri almamk için n yapmalıyız.
merhabalar. aynı liste genelde işe yaramıyor malesef. bünye çünkü ona alışmış oluyor. değiştirmek gerekiyor sürekli hem sıkılmamak adına hemde vücudu şaşırtmak ve kilo verdirmek adına.
korumak için ise sağlıklı beslenmeyi tamamen öğrenip hayatınıza geçirmiş olmalısın. eğer çok yeme yada yanlış yeme davranışlarına devam ederseniz diyeti bıraktıktan sonra kilo alırsınız.
ankaradaysanız yardımcı olabilirim. yada skype ile :)

binge eating ile nasıl başa çıkarım?
aşırı iştahımı nasıl kesebilirim? bunun için en uygun besinler nelerdir?
hem çok az kalorili hem de çok tokluk veren içecek yiyecek öneriniz nelerdir?
şimdiden çok teşekkür ederim
Binge eating psikolojik temeli olan bir durumdur. İlerisi hastalıktır hem psikolog hem diyetisyen desteği gerekir.
Kurubaklagiller, meyveleri süt yada yoğurtla tüketmek. tarçın kullanmak( mesela meyveli yoğurt yapıp üzerine tarçın atmak) yine yulaflı yoğurt, süt tüketimi.leblebi gibi besinler tok tutucu etkiye sahiptir. yemekten önce su içerek yemeğe başlayailirsiniz, yine aynı şekilde çorbayla ve salatayla başlamaktada fayda vardır. mide hacmini doldurarak daha az yemek yemiş olursunuz.

Zayiflat beniii:KK53: saka bi yana kilo fazlam var 170boyundaym 62.7 kiloyum ozellikle kalca bolgesinde

Merhaba bayanlar,
eminim ki herkes kulaktan dolma bilgilerle,televizyondan ya da duyum ve internetten bir şekilde diyet yapmıştır ya da yapıyordur.
diyetin kişiye özel olduğunu bir kez daha belirterek size yardımcı olmak isterim.
diyetisyenim,çalışıyorum aynı zamanda yüksek lisansımı yapmaktayım. Yani yakında uzman diyetisyen olacağım:)
Merak ettikleriniz, diyet yapıyorsanız diyetinizle ilgili sorularınızı ya da kilo vermek istiyorsanız diyet listesi hazırlayarak size yardım etmek istiyorum.
merhabalar bana diyet listesi konusunda yardımcı olur musunuz? yaşım 25 173 boyum ve 94 kiloyum. İş tempom oldukça yoğun. ara öğünler olmasa da öğün saatlerim düzenli. hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorum. iş ev arasında günde toplamda 40 dk yürüme şansım var.

merhabalar. aynı liste genelde işe yaramıyor malesef. bünye çünkü ona alışmış oluyor. değiştirmek gerekiyor sürekli hem sıkılmamak adına hemde vücudu şaşırtmak ve kilo verdirmek adına.
korumak için ise sağlıklı beslenmeyi tamamen öğrenip hayatınıza geçirmiş olmalısın. eğer çok yeme yada yanlış yeme davranışlarına devam ederseniz diyeti bıraktıktan sonra kilo alırsınız.
ankaradaysanız yardımcı olabilirim. yada skype ile :)

Teşekkürederim...Malesef Ankara'da değilim.peki sizce neler yapmalıyım.90 kiloyum şuan siz ne önerirsiniz sabah öğle akşam nasıl beslenmeliyim.

merhabalar bana diyet listesi konusunda yardımcı olur musunuz? yaşım 25 173 boyum ve 94 kiloyum. İş tempom oldukça yoğun. ara öğünler olmasa da öğün saatlerim düzenli. hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorum. iş ev arasında günde toplamda 40 dk yürüme şansım var.
30kg a kadar kilo vermeniz gerekiyor kaba hesapla tabi bu. Ankarada yaşıyorsanız ofisime gelebilirsiniz. ben ilk önce diyet sonra spor taraftarıyım ama yürüyüş yapan birine yürüyüşü bırak demem. bizim sizle yapmamız gereken miktarları ayarlamak. çünkü öğünleriniz düzenli ise yaptığınız başka yanlışlar vardır. fazla yemek ne yiyeceğini bilememek gibi. örneğin tatlıda yiyebilirsiniz ama ne zaman yada ne yerine gibi bunları bilmeniz gerek. İsterseniz özelden konuşalım :)

Teşekkürederim...Malesef Ankara'da değilim.peki sizce neler nsyapmalıyım.90 kiloyum şuan siz ne önerirsiniz sabah öğle akşam nasıl beslenmeliyim.
Ben size direk şunu şunu yap diyemem. çünkü sizi tanımıyorum. yani vücut analizinizi nasıl beslendiğinizi nelerden vazgeçemediğinizi vs. Diyette amacımız kiloya boya kişiye özel listeler hazırlamak. daha detaylı bilgi özelden verirseniz yardımcı olurum. boyunuz kilonuz bir de beslenme alışkanlıklarınız örneğin şu saatte şunları yerim. yemeğimde bu olur, atıyorum çiklatadan vazgeçemem gibi. daha iyi yardımcı olabilirim. en azından azda olsa yardım edebilirim.

Merhabalar :) ben 1.70 boyunda 67 kiloyum. Geçen sene 10 kilo aldım ve yaptığım hatayı fark edip bir senedir yediğime içtiğime çok dikkat ediyorum düzenli spor yapıyorum ki zaten danscıyım fakat kilomda bir türlü değişim olmuyor sanırım vücudumu tanımıyorum. Ha bir de kansızlık derdim var doktor ondan dolayı da veremezsin dedi ama tedavi oluyorum hala tık yok. Nerde yanlış yapıyorum :(

30kg a kadar kilo vermeniz gerekiyor kaba hesapla tabi bu. Ankarada yaşıyorsanız ofisime gelebilirsiniz. ben ilk önce diyet sonra spor taraftarıyım ama yürüyüş yapan birine yürüyüşü bırak demem. bizim sizle yapmamız gereken miktarları ayarlamak. çünkü öğünleriniz düzenli ise yaptığınız başka yanlışlar vardır. fazla yemek ne yiyeceğini bilememek gibi. örneğin tatlıda yiyebilirsiniz ama ne zaman yada ne yerine gibi bunları bilmeniz gerek. İsterseniz özelden konuşalım :)

ofisinize gelmek isterdim tabi ki ama maddi durumum şu an için bir diyetisyeni karşılayamaz :/

Merhaba bayanlar,

Merhabalar :) ben 1.70 boyunda 67 kiloyum. Geçen sene 10 kilo aldım ve yaptığım hatayı fark edip bir senedir yediğime içtiğime çok dikkat ediyorum düzenli spor yapıyorum ki zaten danscıyım fakat kilomda bir türlü değişim olmuyor sanırım vücudumu tanımıyorum. Ha bir de kansızlık derdim var doktor ondan dolayı da veremezsin dedi ama tedavi oluyorum hala tık yok. Nerde yanlış yapıyorum :KK43:
kansızlık kilo vermede çok etkili bir kriter değildir canım. sen dikkat ettiğinizi sanıyorsundur ama yanlış yaptığın şeyler vardır ki kilon aynı kalmış. sporda beslenme bambaşka bir konudur. diyetin çok iyi düzenlenmesi gerekir. ayrıca spor yapıp dikkat ettiğini sanarak verilen kilo kastan gider genellikle. o yüzden diyetin önemini anlatmak adına bu konuyuda biraz açtım :)

Merhabalar efenim :KK49: herkesin derdi kilo verme ama ben aslinda size nasil kilo alabilcegimi sormak istiyorum.boyum 174 kilom 46 :KK57: cok hizli kilo verebiliyorim 2 gun 3 gun az yiyim hemencicik saliyo vucut birde metabolizmada hizli calisiyor sanirim.bu 2 3 gundur biraz midem genisledi fazla yemeye basladim ama yinede zor kilo aliyorum yardima ihtiyacm var :kk77:

Back
X