Merakli insanlar

fromrainforest

......
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2015
818
1.031
..yurtdisindaydim tatile geldim ailemin yanina...eve her gelen neden geldin, neden cocuk yapmiyosun ve bunun gibi bi ton soru soruyor ..tūrk insaninin geneli neden böyle her moka maydonoz anlamis degilim..havasi mi, suyu mu, iklimi mi acaba insanlari boyle merakli, irdeleyici, dedikoducu ve baskici yapiyor...tek kelimeyle itici...

Son düzenleme:
Ay sorma canım... Benzeri geçenlerde benim de başıma geldi. Kardeşim askerden geldiği için bizimkiler yazlıkta kurban kestiler tabi bir sürü de akraba geldi. Beni görür görmez söyledikleri ilk şey bebek yok mu düşünmüyor musun ilaç kullandıysan bir süre olmaz ayyy sırd bu insanlar yüzünden gitmiyorum yazlığa mazlığa... Ne ayıp şey ya başkalarının hayatına müdahale etmek yorum yapmak... Zaten bir daha sorarlarsa size bu soruyu sormayı yasaklıyorum dicem

Yaa sanki herkes bebek yapmak zorunda turkiyede...sadece bu degil buna alistim da niye geldin diyolar bana yaa ailemin evine gelince saçmaliğa bak...esim olmadan geldim yaa bi sorun ariyolar ille de altinda...hepsi manyamış...dedikodu ariyolar belli...kendi memleketimden soğudum o derece yani...

Yaa sanki herkes bebek yapmak zorunda turkiyede...sadece bu degil buna alistim da niye geldin diyolar bana yaa ailemin evine gelince saçmaliğa bak...esim olmadan geldim yaa bi sorun ariyolar ille de altinda...hepsi manyamış...dedikodu ariyolar belli...kendi memleketimden soğudum o derece yani...
Geneli böyle maalesef

Malesef çevremizde bazı ne dediğini bilmez insanlar var. Takmamayı öğreneceksin zamanla. Sık görmediğin için sana daha zor geliyordur muhtemelen ama alışman lazım.Bu insanları değiştiremezsin. Bizim bir senedir çocuğumuz olmuyo. Herkes her gördüğü anda çocuktan bebekten bahsediyo ille de çocuk yapın diyo. Canımdan can gidiyo ama onlar düşünmüyo. Çocuk isteyip de olmayan var istemeyen var. Kimse kimseye karışamaz normalde ama yapıyorlar. Biraz dik konuşunca susarlar ama dili uzun derler.

Dik konusunca da ailem kırma insanlari diyor...etrafimdaki cocuk yapan insanlari da ornek verip bak o yapti bak bu yapti gecti seni diyolar...yani ben kıskancam da cocuk yapcam sanki.. evlenip cocuk yapmak yarışmış gibi..butun dunyayi evlilik cocuk saniyorlar...sanki hersey onlarin bu kucuk dunyasindan ibaret..

Evlenene bebek sorulur.
Hiç hoş değil, ama sözlü kural gibi bir şey bu.
Kısa cevaplar verin geçin, üzerinde durmaya sinir bozmaya gerek yok.

Dik konusunca da ailem kırma insanlari diyor...etrafimdaki cocuk yapan insanlari da ornek verip bak o yapti bak bu yapti gecti seni diyolar...yani ben kıskancam da cocuk yapcam sanki.. evlenip cocuk yapmak yarışmış gibi..butun dunyayi evlilik cocuk saniyorlar...sanki hersey onlarin bu kucuk dunyasindan ibaret..
yapacak bişey olsa ben yapcam :) neyse ki yurtdışındasın. yılda birkaç ay (gün herneyse) haricinde rahatsın.
he de geç. dediğim gibi insanları değiştiremezsin. ben eşimin akrabasıyla baya sert konuştum senin ne haddine falan dedim. üstünden 6 ay geçmedi tekrar geldi bana çocuk yok mu hala diyo :KK70:

Niye çocuk yapmıyorsun diyene, sen mi bakacaksın diyerek tersleyince çok işe yarıyor...

Bizim yaptığımız hata insanları kırmamaya uğraşmak, bunlara nazik davrandıkça ağzıları kapanmıyor. Bazı durumlarda azıcık sert davranmak iyidir.

Komsuya dedim ki iyi yapar gonderirim sana dedi ki sen yap yeter ki biz bakariz:) baska birine daha sert ciktim 3 tane pespese cocuk yapip zeplin gibi olmustu..hem de ekonomik durumlari da cok kotuydu..ona dedim ki yapayim da senin gibi mi olayim dedim:KK49: bozuldu..annemler de keske demeseydin diyolar...bana uzulmeyip komsulara uzuluyo bizimkiler de:KK45:sora ayni kadin cocugunu gosterip bak ne guzel yapsana bundan bi tane dedi valla benim kedim ondan daha guzel dedim:KK12:ona da cok bozuldu.ama bu tiplerin ardi arkasi kesilmiyo be azizim..:KK51:

O cocuk mevzusuna oyle kiziyorum ki..
ben evlenemeden once de karismazdim..ama allah neden basima verdi bilmiyorum..

2 seneye yakindir evliyiz... 6 aydir ugrasiyorum olmuyo iste napayim..

sadece annem haric kim sorarsa sorsun "cocuk mu allah korusun..hic dusunmuyoruz daha yeniyiz" diyorum...icimden de allaha bin tovbe ediyorum.. bu sefer sonra "olmaz oyle deme" diye onlar bastiriyorlar...
tabi kimse icimi bilmiyor...neler yasadigimi bilmiyor..

Kimsenin agzina laf vermeye de niyetim yok..
oyle idare ediyorum...
allah hepsini bildigi gibi yapsin insallahh..

Rabbim saglikli hayirli versin bitane bende kurtulayim onlarda....

Merak konusuna gelince ne yazık ki kendi önlerini görmez etrafın çöplüğünü deşer halde insanlar.

Arkadasim genelleme yaptigimi anlamissindir heralde...ben tūrkūm ama genelleme yaptigimda diger turkler gibi herkesin hayatinin ayrintisini merak etmiyorum..tūrkler oyle diyorum cunku su ana kadar 4 kıtada farkli ulkelerde yaşadim yaşadigim ulkelerde turkiye haricinde insanlarin hayatina bu kadar mudahale edilmiyor...

X