Bana pek iyi niyetli gelmedi. Böyle meraklı bir komşu bizde de var, o geldi gözümün önüne okurken. Kız dışarıdan bakınca melek gibi ama biraz samimi olunca pek öyle olmadığını anlamıştım. Sizin komşu gibi aşırı meraklı, bir zaman sonra ciddi can sıkıcı olmaya başladı. En ufak değişik bir durum olsun, hemen bir şeyi bahane ederek arıyor ve 2. cümlesinde merak ettiği şeyi soruyor.
Birkaç kez de yanımda başka arkadaşlariyla bana karşı olduğu gibi inanılmaz samimi konuştuğunu gördüm. Misal kızı evine çağırıyor ama nasıl bir ısrar etmek, nasıl samimi. Gel lütfen yemek yaparım sana, özledim uzun zaman oldu. Kızın işi var herhalde, bu hala ısrar ediyor, eşleri de arkadaş. Eşinle yemeğe gelin diye. Yılanı milani deliğinden çıkarır öyle masum ve içten konuşuyor. Telefonu kapatınca demesin mi, bilerek çağırdım ev dağınık, o halde görsün onun için hazırlık yapmadığımı anlasın. Dedim sebep? O bir kere ona gitmiş de kız hazırlık yapmamış. Yemeği de ona yaptırırmis plana bakar mısın? Oluk oluk fesatlık akıyor.
Sonra birlikte alışverişe gitmiştik. Çok yakın ablam ablam dediği başka bir komşu var. Evden çıkarken rastlamış, kadın da bana da 1 kilo domates alır mısın çıkamadım demiş. Yüzde bir milyon kendisi kadına sormuştur bir ihtiyacın var mı diye. Alırım demiş. Domatesin kilosu maksimum 5 liraydı o zaman, alışveriş yaparken dedi ki "Ayy şimdi ben domates parasını ondan isteyemem yok diyeyim" saçmalama dedim 5 lira en fazla, 2.5'a bile gayet iyi domates vardı. Yok ya kalmamış diyeyim dedi. Aradı kadınınm yüzsüz yüzsüz "Ayy ablacım domatesler hiç güzel değil, kendime de alacaktım almadım hep sarı sarı içleri beyaz, al dersen alayım yine ama çok kötü" dedi şok oldum. Sinek küçüktür ama mide bulandırır hesabı ne olduğunu orada anladım. Sitede herkesle tanışikligi var. Benim normalde komşu git gel durumum yoktur, işten güçten vakit de yok. Zaten sitede öyle bir ortam da yok, bu kız da kendisi tanışmaya geldi bir şekilde ailemize girdi gele gide. Bana da o kadar içten ve samimi ki, görseniz bu kız mı bunları söyleyen dersiniz ama çevresine karşı yaptığı bu hareketlere şahit olmam yetti bana. Bir daha asla inanmıyorum samimiyetine eminim benim arkamdan da yapıyor aynısını.
Bu tip meraklı insanlar hiç şaşmıyor bence, illa fesat bir tarafları oluyor. Sizin komşu da kendisi de bebek bekleyip olmadığı için, icten içe sizin ondan önce olmanızı istemediği için sizin takviminizi ezbere biliyor. Şakayla karışık hamile de bizden sakliyor demesinden belli. Şu sıra ortalık karışık, virüs falan derken erteledik biz bebek işini, ortalık iyice düzelsin yasaklar falan bitsin o zaman bi düşünürüz deyip başınızdan savın, aranıza çizgi koyun. Böyle insanların negatif enerjisi bile yetiyor çünkü.