- 24 Temmuz 2021
- 575
- 455
- 23
- 29
- Konu Sahibi Nazendeyuregim
Alt katımızda ailemle arası orta halli, iyi de denilebilecek bir komşumuz var. Bu kadın benden 5 yaş falan büyük. Arasıra bizi çaya kahveye çağırıyor. Bazen yaptığı yemek ve tatlılardan bize de veriyor. Uzaktan gayet seviyeli, kendini bilen resmi de bir bayan. Bir ara neredeyse her gün ya bizi çağırıyordu ya da bize gelmek istiyordu. O sıra detaylı tanıma fırsatım oldu diyebilirim. Aileme bu geliş gidişlerin çok fazla olduğu ve beni daralttığını söyledim. Daraldığım nokta da şu bu kadar sık görüşmej hoş gelmiyor bana ve üstelik bazen görüştüğümüzde kocası da evde oluyordu. Kocası kendi halinde öyle gözü felfecir okuyan birisi değil. Beni asıl rahatsız eden bu komşumuz davetine gidince benim özel hayatımı kocasıyla birlikte sorgulamaya dalıyor ve anladığım kadarıyla yorum yapmayı özel hayat deşelemeyi seviyorlar. İkisi birlikte hatta bi biri bi biri, biri yok mu, işyerindende mi yok, vardır vardır gibi espriye vuruyorlar sonra yaş, çocuk bir yerlere bağlıyorlar. Tabi bütün bunlar konuşulurken ben kendimi çok kötü hissediyordum. O elit, resmi görünümün altında tamamen bambaşka insanlar var. Evliliği başarı sayan, evlenmeyenleri de tuhaf karşılayana bir aile. Bunu konuşmalarıyla çok net yansıtıyorlar. Kadının kocası kadın konularına da dalıyor. Ortak bir tanıdığımız hakkında kocası,güliz normal doğum mu sezeryan mı düşünüyor demişti. Neyse ki korona dönemiyle gelip gitmeler bitti. Şimdi çok nadir görüşülüyor. Yine bazen kek tatlı veriyor. Dün bir şeyler yapmış annemleri çağırdı. Ben bir bahaneyle gitmedim. Pasta kek ikram getirince düşündüklerim için kendimide suçlu hissediyorum,inanın ki gönüllülükle almıyorum kapıma getirmiş diye nezaketen almak durumunda kalıyorum. Ailem ben bıraksam yine samimi olacak kavga kıyamet resmi kalmalarına ikna ettim. Dışardan bakınca nasıl değerlendirirsiniz ?