Çorbalar Mercimek Çorbası-Resimli

ChoqSeqeR

hayırlısını nasip et ALLAHım
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2007
6.026
1.146
773
42
Çok pratik ve zaman almayacak lezzetli bir çorba

hiç birşey hazıramanıza gerek yok

1 su bardağı kırmızı mercimek
yarım su bardağı pirinç
2 ad orta boy soğan
2 ad orta boy patates
2 ad havuç
bir tablet bulyon (sevmeyen katmayabilir)
2 yemek kaşığı çiçek yağı
kırmızı pul biber, nane, karabiber, tuz, salça

Tüm malzemeleri gelişi güzel iri olacak şekilde doğrayıp düdüklü tencereye atın
Mercimek ve pirinci ekleyin üzerine bulyon baharatlar tuz salça yağ vs. hepsini ekleyin
Tencereye 1 lt kadar suyu da koyup düdüklü tencerede 5 dakika pişirin
Ocağı kapatıp düdüklünün havası bitince tencereyi açıp içindekileri blendırdan geçirin
Kıvamı koyu olmuşsa eğer su ekleyip kaynatabilirsiniz.
Limon ile servis yapılır
Afiyet Olsun
_MG_2615.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çorbayı denedim , suyu 1 lt yerine 1,5 yaparsak daha iyi olacak, evdekiler de çok beğendiler, teşekkürler............

Mercimek çorbasına 1 kaşık un kavurmak lezzetini ikiye katlıyo sengözlerimebaksanab

Son düzenleme:
mercimek çorbasının içine 1 diş sarımcak rendelenir yada ufak doğranırsa hoşbir lezzet veriyor mutlaka deneyin derim yerimseniben

bende aynı şekilde yaparım tek fark yağı ve salçayı sonradan koyarım en son düdüklüden çorbayı aldıktan sonra salça yağ kavurup içine nane attıktan sonra çorbaya eklerim çok lezzetli oluyo bide böle deneyin eğer vaktim yoksa hepsini katarım

bende aynı şekilde yaparım tek fark yağı ve salçayı sonradan koyarım en son düdüklüden çorbayı aldıktan sonra salça yağ kavurup içine nane attıktan sonra çorbaya eklerim çok lezzetli oluyo bide böle deneyin eğer vaktim yoksa hepsini katarım

bende aynı böle yapıyom cok hos oluyo bide corbaları servis yaparken corbaların içine kimyon koyuyorum mercimek gaz yapar ya onu önlemek için corbanın içine önceden attıgınızda corbanın rengini degiştiriyor...:kahve:

yaw o kadar istiyorum bu lokantalarda yapiyorlar ya mercimek corbasi oyle cok guzel oluyor la ya.Bileniniz varsa bana da soyleyin .Evde yapiyorum ama onarinki cok guzel oluyor.

Ellerinize sağlık, ben de aynı böyle yapıyorum sadece salça yerine 1 domates koyuyorum içine

ben ama süzmesini daha çok seviyorum.blenderdan geçirmek yerine süzgeçten geçirmek daha lezzetli sanki.

elinize sağlık.

Back
X