Çorbalar Mercimek Çorbası-Resimli

eminim mükemmel olmuştur bu çorbayı çok seviyorum hem çeşit çeşit tarifi var bu mercimek çorbanın

bende aynı şekilde pişiriyorum ama pirinç katmadım hiç .birde pirinçle deneyeyim bari....

ben salca koymam hic patates havuc sogan mercimek kaynatır sonra suzgecden geciririm ayrı bi tavada nane pulbiberi kızdırıpicine dokerim cok lezzetli oluyor

ellerinize sağlık güzel görünüyor..
lokantadaki gibi isteyen arkadaşlar birebir olmasada ona yakın tarifi şöyle..
miktar yazmıyorum mercimekle suyu ekleyin. soğanı doğramadan sadece kabuğunu soyup ve başındaki kabukları temizleyip öylece içine katın. aynı şekilde bi adet patatesi de soyup 4 e bölüp içine ekleyin. son olarak az miktarda yağ ekleyin tuzunu da kendinize göre ayarlayın.düdüklü tencerede pişirin. olunca da ince delikli bi süzgeçten geçirip 10 dk daha kaynatın. lezzetindeki farkı görüceksiniz.

aynen böyle yapıyorum bende servis ederken tereyağ pul biber kızdırıp döküyorum içenler çok begeniyor.

aynen böyle yapıyorum bende servis ederken tereyağ pul biber kızdırıp döküyorum içenler çok begeniyor.

bende bu aksam duduklu tencerede denıeycegım ama ben sarı lokanta usulu sevıyorum bakalım olacakmıııı

Bende böyle yapıyorum hepsini bir katınca salça güzel tat vermiyor gibi geliyor bana

ben çorbayı ilk soğanı yağda kavururum sonra çok az yarım tatlı karşısığından tam dolu olmiyacak şekilde salça koyar biraz daha kavururum sonra 2 bardak mercimeğe 3 patates 3 yada 4 havuç malzeme biraz fazla oldumu lezetde artıyor 7 bardak su ekliyorum 3 adet soğanıda önceden kavuruyorum tuzunu katıyorum baharat katmıyorum isteğe göre katılabilir düdüklüde kaynayıncaya kadar bekliyorum zaten hemen kaynıyo ve 6 yada 7 dk da pişiyor açıp blender dan geçiriyorum sonra az karabiber atıyorum birazda öyle kaynatıp bırakıyorum gayet lezetli oluyo tavsiye ederim isteğe göre sonradan pul biber limon katabilrsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…