Mercimek Çorbasını Neden Yapamıyorum :(

Anti Depresan

☁ ATATÜRK ☁
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2014
5.359
17.567
498
@Bilgece EnHarbiKiz

@Sedef-armina
Allah kimseyi beceriksiz yapmasın.
3'dür mercimek çorbası yapamıyorum.Ölçülü olduğu halde.
Böyle suyu yukarıda mercimekler dipte kalıyor.İstiyorum ki kaynaşsınlar ama yok.
Düdüklü tencereyi de çözemedim patlar diye korkuyorum.Birisi bana düdüklü tencere ile mercimek çorbasını 2 kişilik olarak ölçülü bir şekilde tarif edebilir mi..İnternettekilere pek güvenmiyorum.
Altta istediğim çorba kıvamını ve kullandığım tencereyi paylaşıyorum yeni geline bir el atın hele

Eklentiler

• merr.webp
    15,3 KB · Görüntüleme: 183
  • duz-duduklu-tencere.webp
    7,7 KB · Görüntüleme: 314
Bir su bardağı mercimek, ikiye bölünmüş bir soğan, 4 e bölünmüş bir patates, bir de domatesi rendeleyerek bir tutam maydanozla suda haşlıyorum. Tabiki tuzunu istediğim kadar ilave ederek.. :)
Haşlanınca da blenderdan geçiriyorum güzelce.
Bir tencerede bir yemek kaşığı tereyağı ile azıcık sıvıyağda iki yemek kaşığı unu kavurup salça ve pul biber ekliyorum.
Blenderdan geçirdiğimi ekliyorum.
Karıştırarak 2- 3 dk daha kaynatıyorum.

Afiyet olsun..

Ben normal tencerede yapıyorum ama düdüklüden korkuyorum da biraz

Ama çok basit bir çorba zaten bence düdüklüye gerek yok..

Kolay gelsin :)

aaa ben blender detayını hiç aldırmamışım o olmazsa olmazlardan mı yani o olmadığı için olabilir mi

Ay dur havami aticam :)
Yemek yapmam fazla ama mercimegi goz karari ile harika yaparim...
daha dogrusu sebzeli mercimek oluyor benimki
icine 1 havuc
1 patates
Yarim kirmizi ve yarim yesil biber
1 sarimsak
domates sogan salca ve goz karari mercimek
pistikten sonra da blendr dan geciriyorum
yarim saat kadar corbanin tadi oturmasini bekliyorum
yaninda da yesil sogan hafif yag ve tuz ile servis
enfes oluyor :)

Anladığım kadarı ile ben blenderdan geçirmediğim için kötü oldu

Kaç bardak su olacak sıcak mı soguk mu birde kaç bardak mercimek

aile bakanı börek yapamayanın haşlıyo sen mercimekmi yapamıyon

şaka şaka yapa yapa elin alışır

netten ölçülü yap ve düdüklünün altını kıs kaynayınca

mutlaka soğan sarımsak un kimyon biber salçası ve kekik koy süper oluyor

Anladığım kadarı ile ben blenderdan geçirmediğim için kötü oldu

Kaç bardak su olacak sıcak mı soguk mu birde kaç bardak mercimek
Evet blender cok onemli
Su musluk veya damacana suyu sicakliginda olsa yeter
ben mercimegi goz karari koyuyorum
belki 2 cay bardagina den gelir
su ise 4 su bardagi en fazla...ama belli bir sure sonra gozun alisiyor....olcusuz yapiyorsun

ben mercımek corbasını cok guzel yaparım ama sölemıııceeemmmm

arkadaşlar benim eşim mercimek çorbasını sade seviyor. içine hiçbir sebze katmıyorum. düdüklüde pişireceksen nescafe için kullandığım kulplu kupa bardak kullanarak 4 kase çorba elde ediyorum. aynı kulplu bardakla 7 ölçü su katıyorum. 50 ml sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığı da tuz katarım. kaynamaya başladıktan sonra ortalama 20 dakikada pişiyor. normal tencerede yapınca taşmayı önlemek ve köpüklerini aldığım için 1 kupa mercimek için 8 bardak su kullanıyorum. tuz ve yağını aynı katıyorum. servis edince üzerine pul biber ve nane katıyorum. misafire yapınca altını kapatmaya yakın pul biber ve naneyi katıyorum.rengi çok koyu olmasın diye 2-3 dakika sonra kapatıyorum.sebze attığınız zaman mutlaka su ölçüsünü arttırmak gerekir. suyu ve mercimeği ayrı duruyorsa ya tuz miktarı ya da pişirme suresinde bir sıkıntı var demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…