• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhaba.. Bir görüş Bildirseniz yeter..

canım ne olursa olsun başkası için hayatını feda etme okulunu ihmal etme sakın ilerde çok pişman olabilirsin.öncelikle kendi ayakların üstünde durmalısın güçlü olmalısın eğer güçlü olmazsan ilerde o sevdiğin insan seni ezmeye çalışabilir ve pişmanlık yaşarsın o yüzden senin için önemli olan kendi hayatın okuluna devam et bu sırada da onu iyice tanımaya çalış derim herşey kısmet nasib bu hayatta
bu delikanlı da gerçekten seni seviyorsa anlayışlı olucaktır ve bekliyecektir.böyle olması senin için daha sağlıklı sakın kendini ve aileni başkaları için 2.plana atma.gün gelir aşk biter geriye saygı kalır pişman olmamak için adımlarını çok dikkatli atmalısın.

ya ben bu kızları anlamıyorum yanlış anlama konu sahibi arkadasım bu senin için yazdığım bişey değil
ama topiklere bakıyorum o kadar evlenme meraklısı var ki 20 yaşında evde kaldım diye topik acan mı istersiniz ne istersiniz? mesleğinizi edinin paranızı kazanın gezin eğlenin hayatınızı yaşayın. unutmayın evlenince hayatınız iki kişilik oluyo, her istediğinizi yapma şansınız olmuyo, aldığınız 5 kuruşun 3ü taksite borca, kalan 2si faturaya yemeğe gidiyo. işten gel temizlik yap yemek yap yorul uyu, ertesi gün kalk aynı tas aynı hamam. siz bunlara neden özeniyosunuz ki? gercekten ben anlamıyorum evliliğin benim göremediğim bi nimeti varsa biri bana da göstersin. ben 21 yaşındayım evliyim şimdi diyceksiniz ne çelişki bu böyle, eşimi canımdan çok sevmeme rağmen evlenmek istemedim çünkü doğru zaman değildi. ama zorundaydım.

ya ben bu kızları anlamıyorum yanlış anlama konu sahibi arkadasım bu senin için yazdığım bişey değil
ama topiklere bakıyorum o kadar evlenme meraklısı var ki 20 yaşında evde kaldım diye topik acan mı istersiniz ne istersiniz? mesleğinizi edinin paranızı kazanın gezin eğlenin hayatınızı yaşayın. unutmayın evlenince hayatınız iki kişilik oluyo, her istediğinizi yapma şansınız olmuyo, aldığınız 5 kuruşun 3ü taksite borca, kalan 2si faturaya yemeğe gidiyo. işten gel temizlik yap yemek yap yorul uyu, ertesi gün kalk aynı tas aynı hamam. siz bunlara neden özeniyosunuz ki? gercekten ben anlamıyorum evliliğin benim göremediğim bi nimeti varsa biri bana da göstersin. ben 21 yaşındayım evliyim şimdi diyceksiniz ne çelişki bu böyle, eşimi canımdan çok sevmeme rağmen evlenmek istemedim çünkü doğru zaman değildi. ama zorundaydım.

yazdiklariniza kelimesi kelimesine katiliyorum. cok haklisiniz :46:
sizinle ayni seyi yasadigimi soylemek istiyorum bu arada :27:

kesinlikle katılıyorum
ayrıca sewgilin senin sınava hazırlandıgını biliyordu kazanma olasılıgında yüksek neden engel oldu anlamıyorum kıskançlık mı güvensizlik mi tartışılır nice insanlar var ewliyken eşi işe kendisi üniversiteye giden birde bu açıdan bakmak ve bunun güvensizlik mi degil mi tartışmak gerek
ve ne olursa olsun izmir istanbul fark etmez kesinlikle OKU derim sen şuanda şimdiki zamanını görüyorsun gelecekte ne olacagı bilinmez seni gerçekten sewiyorsa bunada engel olmaz ewleneceksende okurkende olur yada sonra bu yinede senin terçihin ....allah kolaylık versin

ilk önce geleceğin okulun elindeki diploman o kadar önemliki ilerde eşinin eline bakdığın zaman 5 kuruşun hesabını yaprsın ama sen çalışırsan kendi paranın hesabını yaparsın kocan kazanacakta ay başı sana verecekte sende ihtiyaçlarını karşılıcaksın onun yanında olmak için geleceğini heba etme ayrıca annen gerçekleri öğrenince çok kızıcak sana çünkü ona yalan söyledin sırf sevgilin yüzünden üni elinin tersiyle ittin millet kaç yıl öss ye giriyoda kazanamıyo sen kazanmışsın gitmiyosun daha 19 yaşındasın ve şimdiden işi ciddiye bindirme ilk önce okulunu bitir ha annene dersin sevgilim var bilsin diye ama şimdiden evlenicez deme zaman ne gösterir bilemezsin bi insan karşısınakine güveniyosa fizanda bile olsa gözü arkada kalmaz gönderir sadece kıskançlıkta değil onunki yanlış kararlar alma sonra pişman olursun

hepinizin yazdıklarını tek tek okudum ve tek tek cevab vermekde isterdim toplu bi cevb vermek dha mantıklı.. sevgilimle yüzyüze görüştüm evet. fırsat buldukça geliyor.O çalışıyor.aynı yaştayız. ben sınava hazırlanırken oda polislik sınavlarına hazrlandı fakat olamadı. ben zaten bölüm değiştirmeyi düşünüyordum o yüzden sevgilimin gitmemi istememesinin biraz nedenide bu. İzmirde okumak konusunda da ailem uzakda okumamı istemiyor zaten ikna edersin diyenler var aranızda o konuda pek ümidim olmadığı için istanbulda yazmıştım zaten terchlerime. şimdi dersaneye gidiyorm.zaman ilerliyor tabiki ev kadını olmak için okumuyorum ister şuanki sevgilimle evleniyim isterse başkasıyla bu hep aynı olcak kafamda. ilk yazdığımda kendimi tam açıklayamamış olablirim o yüzden okuma konusuna bu kadar takıldınız. 19 yaşında daha 3 aydır tanıdğı insanla kaçıp evlenen arkadşlarım var benim. onları örnek almıyorum ay bnde hemen evleniyim demiyorum. yaşım 19 olması çocuk olduğumı göstermiyor. Siz öle görsenizde ailemde beni hala çocuk gibi görsede ben bir yetişkinim artık.bu zamana kadar kmsede saygıda kusur etmedim aileme hiç bir laf getirmedim dışardan. herkes beni parmakla gösteriyor. onlarda kendini elbet hazırlıyorlar 4 5 seneye evlenir görücü gelir vb. durumlara.ancak bnmde ciddi bir şekilde ilişkim oldğundan ister istemez bnde evlenmeyi düşünüyorum. okucam tabiki bnm annemde üniv mezunu bende olcam ister 2 ister 4 senelik. Kimse için hayatımı geri plana atmıyorum bir sene daha hazırlanmak istedim üniversiteye istesem sevgilimi dinlemem giderdim üniversiteye ailem arkamda oldukdan sonra bişi olmaz.eş sevgili çok tabi ama ben artk 3 5 aylık bir ilişki istemediğim için bu kdar ciddi bir şekilde evlilikden konuşuyorum. ama bnm böyle sevgilimin dediklerini uygulamamda ailemle aramda sorun oldğunndan olbilir. fakat bunu hiç biriniz düşünmediniz nie bu kız bu yaşta evlenmek istiyor die. buradan kaçmak için evlenmiyorum asıl ailem bnm evlenmem için zorluyorlar bnm yaşımda herkes anneyle babasyla kvga eder kimse dört dörtlük değil. oda okucak sonra askerlik sonra iş ben size hemen 2 yıl sonra evlencem demiyorum zaten siz yalnış anladınız beni.

Son düzenleme:
2 yıl sonra evlencem demişsinde 2 yıl bile sonra bile evlensen yinede erken çocukluktan kadınlığa atlama hemen genç kızsın yani gençliğini yaşa:34:

Okudum yazdıklarını ve senin adına çok üzüldüm. İnsan başka bir insan için ideallerinden vazgeçer mi hiç ?

Okudum yazdıklarını ve senin adına çok üzüldüm. İnsan başka bir insan için ideallerinden vazgeçer mi hiç ?
ben ideallerimden vazgeçiçem demiyorum. Bu Sene tekrar üniversite sınavına hazırlanmak istediğimi söylüyorum. neden buna takıldınız anlamıyorum. Benim sizden yardım amacım anneme sevgilim oldğunu nasıl söyliyeceğim için fikir almakdı. ama siz saptırdınız konuyu iyice..

ben ideallerimden vazgeçiçem demiyorum. Bu Sene tekrar üniversite sınavına hazırlanmak istediğimi söylüyorum. neden buna takıldınız anlamıyorum. Benim sizden yardım amacım anneme sevgilim oldğunu nasıl söyliyeceğim için fikir almakdı. ama siz saptırdınız konuyu iyice..

Neden takıldık hiç hoş bi şey deil çünkü ondan cnm..

Sevgilini söylemekte bi şey yokki sen zoru başarmışsın bence okula gitmemekle :52::52::52::52::52:

Neyse Kızma Sustum.. :19:

Bence geleceğini hiç kimse için erteleme
ARkadaşın çok iyi olabilir seni seviyorda olabilir ama kıskanç diye üniversiteye gitmemek olmaz bence
Önce hayatını çizmelisin
Bence önce üniversiteye git ondan sonra bunları düşün üniversite okurkende nişanlı sözlü olabilirsin
Erteleme ve annenlede konuş bence çünkü numarasını almış diyorsun tepki verecek olsa çoktan verirdi senin anlatmanı bekliyordur

E sen üniyi kazandığın halde gitmediğin için puanın düşmeyecek mi?

Nasıl birine bu kadar bağlanıp peşinden gidebiliyorsun... Üniyi kazanınca neden gitmeni istemedi? Böyle bir bencilliği nasıl yapabilir? Bence kıskanç değil güvensiz... Oraya gidip ortamlara karışmandan korkmuş... Ne kendine ne de sana güveni yok.

Yazdıklarımla seni yargılamak üzmek istemem ama tutamadım kendimi kusura bakma... Umarım ilerde üzülmezsin

17 ya$inda tanimi$sin $imdi 19sun... 17 ya$ina kadar ne kadar erkek tanidin ki onun farkli oldugunu anlayabildin. Bir de daha yeni olgunla$iyorsun.... Hayata baki$ açin daha yeni yeni degi$iyorken sirf birisinin sana deger verdigi için, kendine yakin hisettigin için gelecegini ona göre cizmen ho$ degil.

Peki oglan kaç ya$inda? O da her askere giden erkek gibi ben yokken beni unuturmu, ba$ka birilerini bulur mu kaygisindan seni okuldan etmi$. Kiskançlik felan bahane... Bi yöne evet dogru tani$cagin konu$cagin erkekler olacagini bildigi için kiskanmi$ ama neyini kiskaniyor? Siz sevmiyormuydunuz birbirinizi? Eeeh?.... Sevginiz saglam temellere bagli olmali ki siz ileriye dönük EVLILIK dü$ünün.

Hem ev kadini mi olcaksin sen? Oku, eline meslegini al. Sana $imdiden böle yol cizen erkekten hayir olmaz onu söyleyim de.

Annenle bu tarz $eyleri konu$mayi sevmiyorum demi$sin ama tlf felan görü$tügünü bildiklerini sezdiklerini demi$sin tamam olabilir... $imdi konu$mayi sevmeye ba$la ozaman bir yeti$kinle en önemlisi annenle konu$man lazim bunlari.
Evliligi arkada$larin dedigi gibi ba$ta söyleme birisi var dersin... Netten tani$tigini diyemiyorsan bile buradan tani$tik sonra memleketine gitti $imdi de askere gidicek felan filan de... 2 senedir tanidigini mutlaka söyle. Geç kalmadin, evde de kalmadin daha ya$in 19!! Dikkatini çekerim ON DOKUZ!!

Birak bi 2,3 sene daha geçsin. Oglan da askerden dönsün asil onun sana kar$i hisleri nasil olcak bu da önemli daha az görü$eceksiniz istedigi zaman yaninda olamicaksin, mesajla$amicak, birbirinizi duyamicaksiniz,... evet o zaman sana kar$i olan ilgisi, duygulari azalacak mi? Ya senin?... Kar$ilikli nasil olcaksiniz?...

Hem bu 3 sene zarfinda sen okuluna devam edersin, oglan da askerden gelir i$ mi bulur, okumaya devam mi eder o da bir $ekilde yolunu cizer... Senin için ne gibi fedakarliklar yapar. Istanbul mu? Izmir mi?... Bunlari felan konu$ursunuz. Içinizden birisinin meslegi olur ona göre yön cizersiniz... Hem annenle o süre zarfinda ili$kinizin ciddiye dogru gittigini göstermi$ olursun hem onun da kafasini kurcalayan $eyler olursa payla$ir, konu$ursun,....

Uzun oldu ama ben böyle dü$ünüyorum ya$in daha ufak çünki.

bir baskasina bagli olarak hayatini sekillendirmeye calismak cok buyuk bir hata bana gore.
yanlis yapiyorsun :68:

Ilk önce okul, sonra koca, yasin basin kacki senin gelmis burda öteki erkekler gibi degil yaziyorsun, cok güldüm ya, canim daha siz cocuksunuz, ilk önce bir ayaklarinizin üzerine bir basin hele. koca cok bulunur bu dünyada, bir sürü erkek var, merak etme sen o konuyu, sanada banada düser, ama egitim ilk basta gelir.
Iyiki ben senin annen degilim.

bu yorumların hepsine sonuna kadar katılıyorum! polyanna belki senin durumunu anlatmıyor bu söylenenler ama bence aklında bulunması gereken şeyler bunlar.. sen bi bölüm kazandın gitmedin ya hem de istediğin bir bölüm ama özel (özel olup da durumunuz çok iyi değilse gitmemen belki de isabetli olmuştur ama yazarken bunu da dikkate alman gerekirdi) peki bu sene çalışıyosun tekrar gireceksin sınavlara ona da tamam güzel.. bilmiyo musun puanın düşük gelecek tercih yaptığın için ve belki bu yeri bile tekrar kazanamayacaksın? erkek arkadaşın da bence tek seni düşündüğü için gitmeni istememiştir diyemeyeceğim biraz bencillik var gibi geliyor..
hepinizin yazdıklarını tek tek okudum ve tek tek cevab vermekde isterdim toplu bi cevb vermek dha mantıklı.. sevgilimle yüzyüze görüştüm evet. fırsat buldukça geliyor.O çalışıyor.aynı yaştayız. ben sınava hazırlanırken oda polislik sınavlarına hazrlandı fakat olamadı. ben zaten bölüm değiştirmeyi düşünüyordum o yüzden sevgilimin gitmemi istememesinin biraz nedenide bu. İzmirde okumak konusunda da ailem uzakda okumamı istemiyor zaten ikna edersin diyenler var aranızda o konuda pek ümidim olmadığı için istanbulda yazmıştım zaten terchlerime. şimdi dersaneye gidiyorm.zaman ilerliyor tabiki ev kadını olmak için okumuyorum ister şuanki sevgilimle evleniyim isterse başkasıyla bu hep aynı olcak kafamda. ilk yazdığımda kendimi tam açıklayamamış olablirim o yüzden okuma konusuna bu kadar takıldınız. 19 yaşında daha 3 aydır tanıdğı insanla kaçıp evlenen arkadşlarım var benim. onları örnek almıyorum ay bnde hemen evleniyim demiyorum. yaşım 19 olması çocuk olduğumı göstermiyor. Siz öle görsenizde ailemde beni hala çocuk gibi görsede ben bir yetişkinim artık.bu zamana kadar kmsede saygıda kusur etmedim aileme hiç bir laf getirmedim dışardan. herkes beni parmakla gösteriyor. onlarda kendini elbet hazırlıyorlar 4 5 seneye evlenir görücü gelir vb. durumlara.ancak bnmde ciddi bir şekilde ilişkim oldğundan ister istemez bnde evlenmeyi düşünüyorum. okucam tabiki bnm annemde üniv mezunu bende olcam ister 2 ister 4 senelik. Kimse için hayatımı geri plana atmıyorum bir sene daha hazırlanmak istedim üniversiteye istesem sevgilimi dinlemem giderdim üniversiteye ailem arkamda oldukdan sonra bişi olmaz.eş sevgili çok tabi ama ben artk 3 5 aylık bir ilişki istemediğim için bu kdar ciddi bir şekilde evlilikden konuşuyorum. ama bnm böyle sevgilimin dediklerini uygulamamda ailemle aramda sorun oldğunndan olbilir. fakat bunu hiç biriniz düşünmediniz nie bu kız bu yaşta evlenmek istiyor die. buradan kaçmak için evlenmiyorum asıl ailem bnm evlenmem için zorluyorlar bnm yaşımda herkes anneyle babasyla kvga eder kimse dört dörtlük değil. oda okucak sonra askerlik sonra iş ben size hemen 2 yıl sonra evlencem demiyorum zaten siz yalnış anladınız beni.

her anne babasıyla sorun yaşayan evleniyor mu! ayrıca 19 yaşında "kaçarak" evlenen arkadaşlarının olması nasıl bir mazeret? örnek almaman da aferin dedirtecek bir durum değil!
demişsin ya sadece erkek arkadaşımın olduğunu aileme nasıl sölicem bunu söyleyin diğerlerini değil diye buraya yazdığına göre bence bu konuda senide süşündürenler var yoksa netten 2 yıldır tanıdığım birini anneme nasıl söylerim diye kısa da tutabilrdin yazını?? ki bu kadar kişi bi şekilde görüş bildiriyor herkese katılman beklenemez..
son olarak da annene netten tanıştığını söylesen ters tepki alırsın o yuzden arkadaş ortamında tanıştım sonra memeleketine gitti 2 yıldır da görüşüyoruz iletişimimiz güzel gidiyor senle de paylaşmak istedim diyebilirsin ama evliliği söylemeni tavsiye etmem

19 yasinda kacip evlenen arkdaslarin aile rizasiyla evlenmemisler ki... 19 yasinda evlenmeleri normal olsaydi kacmalarina gerek kalmazdi. Elbette cocuk degilsin ama evlenebilirsin ama evliligin yuku sana bu yasta agir gelir. Ben 23 yasinda evlendim 25 yasindayim ve esimi sevsemde pismanim cunku evliligin yuku cok agir geldi.Kaldiramiyorum keske bekar olsaydik ve esimle flort ediyor olsaydik hersey daha guzel olurdu. Demek ki bende hazir degilmisim.

üniversiteyi ertelemen hata olmuş özel bi üniversiteydi diyosun tamam ama özel olmasaydı pahalı olmasaydıda sevgilin istemediği için gitmicektin dimi...
bence sevgilinin senin geleceğini engellemesi çok yanlış bana göre..yaşında oldukça küçük cnm..sen önce üni için aralıksız çalış ve kazan..izmir olmassa yine gitmicekmisin yazık olur..
eğer sevgilinde seni seviyosa senin beklicek ve yanında olucaktır önüne taş koymicaktır...

19 yasinda kacip evlenen arkdaslarin aile rizasiyla evlenmemisler ki... 19 yasinda evlenmeleri normal olsaydi kacmalarina gerek kalmazdi. Elbette cocuk degilsin ama evlenebilirsin ama evliligin yuku sana bu yasta agir gelir. Ben 23 yasinda evlendim 25 yasindayim ve esimi sevsemde pismanim cunku evliligin yuku cok agir geldi.Kaldiramiyorum keske bekar olsaydik ve esimle flort ediyor olsaydik hersey daha guzel olurdu. Demek ki bende hazir degilmisim.

sana katılıyorum...ben 18imde evlendim şuan 20 yaşındayım ve 6.5 aylık hamileyim..gerçekten çok ağır bişiymiş evlilik dün eşime keşke flörtümüz daha uzun sürseydi dedim haklısın dedi bana...
oda 24 yaşındaydı ama hazır değildi...çok zor zamanlar geçirdik harika günlerimizde oldu fakat herşeyin bir zamanı ver diyede boşuna dememişler...
sen şuan bizi anlayamayabilirsin çünkü insan bazı şeyleri yaşamayınca anlayamaz fakat arada zaman geçince neyin neolduğunu anlayıp bize hak vericeksin..umarım hayatta keşkelerin olmaz...

Son düzenleme:
ee sen zaten kendine en büyük zarar vermişsin gitmemekle
2 yıl sonra evlencekmiş:19:peh laf:6:ben kazancam gitmiycem:53:bacaklarımı kırar babam:86:
kimseye değmez:34:

aöf vizelerinden çnce perşembe yoğunbakımdan çıkıp,ccuma serviste yattm.cts vizeye götürdüler ben,:69:2 kişi girdi koluma sınav görevlisi kodladı:61:o halle girdm düşün:97:niye mi anlattm
benm için ben önemliym çünkü:nazar:aşkmış:63:erkekmiş:63:evlilikmiş:63:
iyi yaşa o zaman:34:

sana gelince...kkda konularının devamını bekliyorum:6:

Son düzenleme:
Bir matematik de ben vereyim :1:
21 ya$imda e$imi tanidim, 25imde evlendim, 28imde ($uan) hamileyim.

Aradan geçen zamani görüyorsun dimi?... 21-25 arasi e$im askere gitti, birbirimizi daha iyice tanidik ben onu bekledim o beni.. Ne sôz vardi aramizda ne ni$an. Seven her daim bekler, seven her daim fedakarlik yapar,....
25imde evlendim her$ey bitti mi?... Hayir asil büyük SÜREC $imdi ba$ladi AYNI EVi PAYLA$IYORSUN!! Birbirinin farkli yönlerini ögreniyorsun sonrada annelik duygulari vs bebege hazir oldugunu hissediyorsun ve devami geliyor.

Geç mi kaldim? Yooo!! Evde mi kaldim? Yooo :51:

Ben 19'umda karneme eksik puan getirmemek için sabahladigim günleri bilirim. Sen kalkmi$ o ya$ta daha i$e bile ba$lamadan eline diplomani almadan evlilikten bahsediyorsun.

Annene nasil söyleyecekmi$sin ona cevap bekliyormu$sun!! Annenin sana vercegi tepkiler bizim sana yazdigimiz tepkiler olcak onlara da hazirlikli ol. ONDOKUZ = ufacik tefeciksin demektir :62:
Nasil söyleyecegini de yukarda yazdim bir arkada$ta yazmi$ onlari uygulayabilirsin. Umarim ilerde pi$man olmayacak $eylerde bulunmazsin.:68:

Back
X