• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhaba bosaniyorum sanirim bu süreclerle ne gibi dikkat etmem gerektigi bilmiyorum..

Sanırım Almanya’da yaşıyordunuz bu yüzden her iki ülkenin yasalarına hakim bir avukat tutun.Gördüğüm kadarıyla Türkiye’de boşanmanızın sayılması için eşinizin de gelip imza atması filan gerekiyor.Facebookta aile birleşimi sayfalarında bu tarz konuları çok paylaşıyorlar oralardan denk gelip okumuştum

Talep ettim ancak rüyanda görürsün dedi bundan sonra cekismeli dava kaldi il kücük zaten türkiyede Avukata vercem vekaleetimi
İlk konuştuğunuzda nafaka vereceğim falan diyordu şimdi ne değişmişte rüyanda görürsün diyor.Baya dengesiz galiba

Esim ayrilmak istedi benden neyse bunu okeyladim artik birsey hissetmiyorum ne arayip sordugu var nede merak ettigi.. 2 aydir bana güzellikle bosanalim diyor yani anlasmali bosanma ancak ben avukatimla konustum bütün deliller ne varsa topladim verdim avukata bayramdan sonra dava acilcak vekaleyetimi verdim avukata kendim ugrasmak istemedigim icin türkiyeye geldigimde 37 kiloydum suan 41 kiloyum 1 ayda okadar alabildim.. daha da alacagim insallah ama bu cekismeli dava tam olarak ne kadar sürüyor Mahkemeye mi bagli yoksa hakime mi bagli? Kaynanami takipten cikardim o hala beni takip ediyor avukatim dedi ki bayramdan sonra esinin ailesi kim ne varsa engellemeye bak bundan sonra muhatabi benim sen kafana hic Birseye takma üzülme yasinda gec söke söke hepsini alirim dedi yani bundan sonra ne yapacagim hakkinda bi fikrim yok bosluga düstüm.. yasim 26

öncelikle sağlığınıza dikkat edin, 37, 41kg bir yetişkin icin cok uç noktalar.

eşiniz anlasmaliya okeyse nie uzasın onu anlamadm? bosanma sebepleri ve tarafların boşanma icin one surdüğü şartlara gore degisir hersey.

Ortala bir sure gecerli olmuyor genelde, davayi actiginiz adliyenin yogunluguna gore, durusma tarihleri belirleniyor, taraflarin iddalarinila gore hakim durusma sayisini artirabiliyor, taraflar sonradan fikir degistirebiliyor, vs vs..

Fazla atip tutan avukata da cok bel baglamayin , siz de sahsen arastirin takip edin.

Karşı tarafla fazlaca agresif atmosfer yaratmamaya çalısın, birakin takipte kalsinlar ne olacak?

Fazla dikkat cekecek seyler yapmayin ne kazanacaksiniz engelleyerek? israrla taciz seviyesinde yazisma tehdit vs vs yoksa?

Em onemli nokta iki tarafin yakinları fazlaca muhatap olup olaylara karismaması. yani ortalik 56 olmadan 2 kisi arasinda kalmasina (avukatlar araciligi ile veya sahsen) ozen gosterin

Allah yardmcınız olsun, kolayliklar..

Anlaşmalı boşanin. Bu süreçte bile ne kadar kendinizi yiprattiginiz verdiğiniz kilodan belli. Ben kendim açtım davayı, 12 gün sonra mahkemem oldu ve boşandım,sizde avukat varmış, çok çabuk halleder. Sonsuz bir rahatlık, biran önce kavuşmanız dileğiyle.
Anlasmali bosanmalarda bir taraf genelde kazancli olurken diger taraf biran once bitsin diye her seyden feragat edebiliyor yalniz.

Tavsiyelerim:
1. Esinizle ortak herkesi ( arkadaslar da dahil) sosyal medyadan, telefondan, her yerden engelleyin. Bu donemde laf alip size ve sizden de ona tasiyanlar cok olur.
2. Artik muhatabiniz avukat. Kim ne ogrenmek istiyorsa avukatinizi arasin.
3. Tum haklarinizi talep edin. Taki, tazminat, nafaka, evlilik birlikteligi sirasinda edinilmis mallarin paylasimi...
4. Bir psikiyatrist ya da bir psikologdan destek akabilirsiniz cunku her ayrilik bir travma yasatir.
5. Dava ilerlerken pismanlik numarasi yapip yenidrn birlesmek isteyebilir. Bunu genelde yapiyorlar. Yeniden birlesip davayi dusurmek icin. Oyle olursa affetmis oluyorsunuz ve tekrar bosanmak istediginizde eski delilleri sunamiyorsunuz. Bu numaralara kanmayin.

Onunla gorusmeyin. Sizi kiskirtip kavga etmeye ugrasip ses kaydi alip davada sunabilir.

Sanırım Almanya’da yaşıyordunuz bu yüzden her iki ülkenin yasalarına hakim bir avukat tutun.Gördüğüm kadarıyla Türkiye’de boşanmanızın sayılması için eşinizin de gelip imza atması filan gerekiyor.Facebookta aile birleşimi sayfalarında bu tarz konuları çok paylaşıyorlar oralardan denk gelip okumuştum
[/çekişmeli bosanma 3 yıl sürüyor en az anlaşmalı avukata göre degişiyor

Anlasmali bosanmalarda bir taraf genelde kazancli olurken diger taraf biran once bitsin diye her seyden feragat edebiliyor yalniz.
Çok büyük bir maddi kayıp olmayacaksa biran önce kurtulup önüne bakmanın rahatlığı paha biçilemez bence. Bu bakış açısı ile alâkalı, ben maddi zarara uğradım ama muhatap olmam gereken ,mide bulandıran unsuru ortadan kaldirdim, 1-2 yılda da maddi olarak topladım. Arada ev vs varsa onu bilemem.

Bence de 1 buçuk yıl az, toplamda 5 seneyi bile bulabilir.
Eger temyiz olmazsa 4 durusmada bitiyor. Her durusma arasi iki ay olsa 8 ay suruyor ama genelde 1 yili asiyor. Temyize verilirse surec uzuyor. Bosanma gerceklesmeden mal paylasimi yapilmadigi icin bosanma bittikten sonra da mal paylasimi davasi basliyor. Benim temyiz ile beraber bosanma 2 yil surdu. Mal paylasimi davasi basladi sonra.

Herşeyin yolunda gittiği bir yargılamada ki ideal süreler gerçekle pek uyuşmuyor. Hakimin uzun sureli tedavi gerektiren bir rahatsızlık olabilir( kanser gibi) , tam duruşma günlerinde hasta olabilir, tam duruşma gününde izin alabilir, karar verilecek dosyayı sırf tayini çıktığı ve karar yazmakla uğraşmak istemediği için uzatabilir, hele hakim kadınsa ve doğum yaparsa yandınız , hakim çok acemi, tecrübesiz olabilir. Adalet bakanlığı giden hakim yerine , yeni hakim atamayı unutabilir( olmaz demeyin oluyor). Bu tür davalarda artık istinaf da var ordan 1 yılda gelmesi pek mümkün degil. Darbe teşebbüsü olup hakimlerin 1/4 nün görevden alınması ve pandemi nedeniyle adluyelerin kapanması gibi durumları saymıyorum bile.
Anlaşmalı olarak boşanmak en güzeli , bazı adliyelerde öğleden sonra dilekçeyi verip ,mesai saati bitiminde boşanmış oluyorsunuz.

Esim ayrilmak istedi benden neyse bunu okeyladim artik birsey hissetmiyorum ne arayip sordugu var nede merak ettigi.. 2 aydir bana güzellikle bosanalim diyor yani anlasmali bosanma ancak ben avukatimla konustum bütün deliller ne varsa topladim verdim avukata bayramdan sonra dava acilcak vekaleyetimi verdim avukata kendim ugrasmak istemedigim icin türkiyeye geldigimde 37 kiloydum suan 41 kiloyum 1 ayda okadar alabildim.. daha da alacagim insallah ama bu cekismeli dava tam olarak ne kadar sürüyor Mahkemeye mi bagli yoksa hakime mi bagli? Kaynanami takipten cikardim o hala beni takip ediyor avukatim dedi ki bayramdan sonra esinin ailesi kim ne varsa engellemeye bak bundan sonra muhatabi benim sen kafana hic Birseye takma üzülme yasinda gec söke söke hepsini alirim dedi yani bundan sonra ne yapacagim hakkinda bi fikrim yok bosluga düstüm.. yasim 26

Çekişmelide süreç şehre göre değişiyor .
İstanbul’da senede 2 duruşma anca oluyor , çekişmeliler 4-5 yıl sürüyor . Çok zor , yıpratıcı bir süreç ..

Haklarınızı alarak anlaşmalı boşanmaya bakın

Bence size tavsiyem anlaşmalı boşanın çekişmeli benim mahkeme açılmasıyla beraber 1.5 sene sürdü dava. Iyice avukatınıza sorun haklarınızı ona göre anlaşmalı boşanın en iyisi bu kısa sürüyor böyle. Boşluk eski günleri düşünme hep olur maalesef zamanla hatırlamazsınız bile unutursunuz aaa öyle bi ismi yüzü mü vardı dersiniz neler unutulmuyor ki😏bende eş ve ailesiyle hiç muhatap olmadım engelledim geçtim en doğrusu bu dendi bana da ki kışkırtıcı mesaj da atmadılar değil. Hayırlısı olsun hakkınızda

Hangi şehirdesiniz?
Çocuk var mı

Eger temyiz olmazsa 4 durusmada bitiyor. Her durusma arasi iki ay olsa 8 ay suruyor ama genelde 1 yili asiyor. Temyize verilirse surec uzuyor. Bosanma gerceklesmeden mal paylasimi yapilmadigi icin bosanma bittikten sonra da mal paylasimi davasi basliyor. Benim temyiz ile beraber bosanma 2 yil surdu. Mal paylasimi davasi basladi sonra.

Sizin kısa sürmüş
Ya İstanbul değil , ya da baya yıl önce boşandınız sanırım

Back
X