Merhaba,ben 1,5 yıldır evliyim ve son 3 aydır çocuk istiyoruz.Son 2 aydır,yıllarca 28 günde bir olan adetim sekmeye başladı.2 ay önce 2 gün sürdü (normalde 4 gün olurdum),geçen ay da (aralık ayı) 6 sında başladı adetim (5 gün gecikti),bu ay da ayın 9 unda 1 gün süren açık renkte kanamam oldu ve 13 ünde de kahverengi akıntı geldi.Doktorumu aradım, gebelik şüphesi olduğunu ve test yaptırmamı söyledi fakat kan testim negatif çıktı.Son adetimin üstünden yaklaşık 45-46 gün geçti (aradaki 1 günü saymazsak).Benzer durumu yaşayıp hamile olduğunu öğrenen var mı ya da ne yapmam lazım, şuan da yine yumurta yapabilir mi bünyem tam olarak adet olmadığım için söktürücü mü kullanmalıyım bunun için bilemiyorum.Doktora gitmek istemiyorum çünkü hala içimde bir umut var bebek olabileceği yönünde ve söktürücü vs kullanıp ona zarar vermek istemiyorum,yardım edebilir misiniz lütfen.cevaplarınız ve ilgini için şimdiden teşekkürler.
ahhh canımm bende öyleydim, normal adetim 6 gün yoğun yoğun geçerdi, 3 güne düştü miktarı da azaldı.. arada 4 gün gecikti, arada erken oldu ve iyi bi doktora gittim kan tahlili istedi hormonlarım için, ölçtürdük prolaktin hormonum tavan yapmış o yüzden böyle olmuşsun dedi doktorum.. hormon ilacı kullandım 15 gün değerlerim 1'düştü doktorum artık gebe kalabilirsin dedi, şuan beklemedeyim.. ve prolaktin bebeğe en önemli engel netten yaz bak. ve hormon düşürücü dostinex kullanır kullanmaz kalan arkadaşlar da öyle çok kii
Canım ben geç döllenme yaşadım.Şöyle söyleyeyim,adetimden 3-4 gün önce yumurtam çatlamış ve döllenmiş.Ben adet oldum aradan 1 hafta kadar geçti kahverengi lekelenmelerim oldu.Buda neyin nesi derken acaba hamile miyim dedim,kan tahlili yaptırdım ve hamileymişim.Düşükle onuçlandı maalesefİnşaAllah hamilesindir.
Benim kan tahlilinde bir şey çıkmadı ama anlam veremiyorum bu duruma..Doktora gidince de daha çok erken 1 yıla kadar olmaması normal diyor hemen ve sinir oluyorum.Çevremde daha kolay hamile kalabilmek için ilaç alan kişiler var doktorları vermiş, benim doktorum mu normal onlar mı anlamadım.Sonuçta stres yapmayın diyorlar ama her negatif sonuçta insan daha da stres yapıyor.
Aranızda hiç bu tarz yardımcı ilaçlar kullanıp da hemen faydasını görenler var mı???
Benim kan tahlilinde bir şey çıkmadı ama anlam veremiyorum bu duruma..Doktora gidince de daha çok erken 1 yıla kadar olmaması normal diyor hemen ve sinir oluyorum.Çevremde daha kolay hamile kalabilmek için ilaç alan kişiler var doktorları vermiş, benim doktorum mu normal onlar mı anlamadım.Sonuçta stres yapmayın diyorlar ama her negatif sonuçta insan daha da stres yapıyor.
Aranızda hiç bu tarz yardımcı ilaçlar kullanıp da hemen faydasını görenler var mı???
Ben geç döllenmeyle hamile kaldım, 17martta adet olmuştum, 17 mayısta hamile olduğumu öğrendim... Daha beş haftalık bile değildi...söktürücü felan kullanmamıştım, adet olup hormon tahlili yaptırmayı bekliyordum, yani hamilelik beklentim yoktu, çok güzel bir sürpriz oldu...
Şimdi 18 günlük oldu kızım, allah size ve tüm isteyenlere yaşatsın, en kısa zamanda...
Canım benimde 1 yıl olmadı,doktorlar genelde 1 yılı baz alıyorlar.1 yıl içinde hamile kalamazsan tedaviye başlıyorlar.Ben evleneli 2.5 yıl oldu.Geçen seneki hamileliğim düşükle sonuçlandı.Yani doktorun normal prosedürü uyguluyor ancak yaşın ileriyse doktorunla konuşup tedaviye başlayabilirsin.Öncelikle tahlil yapıp yumurtalıklarını kontrol ettirirsin.Bu arada senin gecikmenide strese bağlıyorum.Mesela bu ay bir yakınımın hamile olduğunu öğrendim ve bende çok heveslendim,kafama fazla taktım ve adetim 15 gün gecikti.Acaba yine mi geç döllenme oldu diye 2 kere kan tahlili yaptırdım birer hafta arayla ama adet oldum sonradan yani stres yapıp kafama çok takınca adetim gecikiyor.Seninde öyle olmuş olabilir.Hamile olmadığını kabullendiğin zaman beyin rahatlıyor ve adetin geliyor.
Cnm benzer durumdayiz bnde iki buçuk haftadir adet olmuyorum kan testi yaptırdım bugun negatif cikti.hala bi umut acaba diyorum..Allahim hepimizin gönlüne göre versin insallahh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?