Merhaba hamilelikten korkuyorum lütfen yardım edin

Bipolarrrrr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2025
26
1
1
37
Merhabalar ben bipolar hastasıyım ve 4 senelik evliyim. Çocuk bir yandan istiyorum bir yandan hamilelikten korkuyorum. Kan vermekten kanda çıkabilecek sonuçlardan korkuyorum. Kısaca gebelikte yapılacak bütün testlerden korkuyorum. Doktor fobim var ne olursa olsun doktora gitmiyorum. Eşim baba olmayı çok hak ediyor ama ben yapamıyorum ne olur bir akıl verin. Şimdiden teşekkürler

Öncelikle pskolojik kısmınızı tam anlamıyla çözmelisiniz hamilelik hormonların çok yükseldiği giziksel ve ruhsal iyi gitse dahi yıpranacağınız nir süreç önce siz sonra bebek eğer sağlıkşı bir gebelik istiyorsanz pskolog eşliginde gidin hıcamın bana hep dediği hibi hayatında en kötü senaryo ne olabilir ki gidin hgüzelce kadın dogumada verin testlerinizi hayat ertelemek için çok kısa değil mi

Çok doğru ama gidemiyorum çok korkuyorum kötü bir şey çıkarsa mezars girmeden ölürüm ben kanser en büyük korkum yenemiyorum bunu cevabınız için teşekkür ediyorum ben anne olamayacağım sanırım

Bence bunu bir pskologla çözmelisiniz ayrıca hiç denemeden ve başlamadan anne olamacağım fikri nerden çıktı ki yüzdelik dilime burduğunuzda okadar düşük ihtimalki bence hayatta birşeyi denemeden kesip atmak daha büyük pişmanlık olur dpktorların ne dediğininde önemi yok allah isterse olucak bebeginiz ben %10 ihtimalle hamile kaldım dolayısıyla kendinizi sıkmayın alapunktura gidin nöral tedavi yogaya başlayın önce fiziken rahatlayın sonra bir pskolog eşkiginde doktor fobinizi çözün gerisi allahın takdiri belkide ilk denemede olucak

Syrıca hiç doktora gitmedendw bie gwbelik sürecine girebilirsinşz eger ilaç kullanmıyorsanjz

Kanser ile ilgili bu korku neden? Dr ve hastane fobinizde var..Bunu asmadan gebelik düsünmeyin, gercekci olalim..
Gebelik dr kontrolleriniz olacak, dogum olacak, sonrasinda bebek takip ve kontroller olacak..
Surec uzun, hazir hissetmeden ya da esiniz baba olsun diye olacak birşey değil..
Oncelikle terapi surecinizi tamamlayarak, guclenerek hazirlanirsaniz cok daha rahat olur hersey..

İnanın 18 senedir tedavi görüyorum 4 senelik evliyim çok terapiler gördüm ancak aşamıyorum artık kimseyle konuşamıyorum bile kanser korkumun nerden geldiğine dair hiçbir fikrim yok ama hep bu korkuyla yaşıyorum cevabınız için çok teşekkür ediyorum

Canım kesınlıkle psikolojik kısmı çözmelisin öncelikle.
Hamılelıkte hormonlardan dolayı herşey olabılıyor. Ben yenı doğum yaptım. Tansıyon ve şeker çıktı Gebelıkte. Şöyle düşün bak şükür bana bişey olmadı. Kendını böyle teselli ederek bu konuyu aşabılırsın tabiki uzman eşliğinde.
doğum yapar yapmaz ıkiside bitti.
Anlatmak istediğim Gebelıkte oluşabılecek durumlarda çok sık doktor kontrolüne gidiyorsun. Öncelıkle psikolojik hazırlan

Bende bipolarim benim doktorum bipolarin hamileliğe engel olmuyacagini söyledi korkularin bipolardan.

Beni aydınlatın ne olur hamilelikte tansiyon şeker kafama takmam ben sadece şunu merak ediyorum kafama taktığım tek şey şu kansere falan bakıyorlar mı hamilelik süresince bakmasınlar istiyorum yoksa onları kafama takmıyorum takıldığım tek nokta bu cevabınız için teşekkür ediyorum

İnşAllah siz benim gibi olmazsınız rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin nolur banada dua edin
Sen ilk önce doktorunu degistirip tedavi olmanız lazım bende şeker bile var yani hamile kalirsam insülin kullanacam senin gibi korkmuyorum

Ben de bipolarım, öncelikle korkuların çok normal. Kolay bir hastalık değil. Teşhis 7 sene önce tüp bebek tedavisindeyken konuldu. Sürekli hamile kalıp düşük yapınca iyice maniye girdim. 1 ay hastanede yattım. Bu durum evliliğimin bitmesine bile sebep oldu. Neyse… Uzun süredir atak geçirmiyorum. Ama takıntılarım da yok değil. Hamile kalmadan önce korkularınla baş etmeyi öğrenmen gerekiyor. Çünkü gebelikte hormonal değişiklikler seni zorluyor. Daha çok korkuyorsun her şeyden. Bence bu konuda doktorundan destek almalısın.

Bende bir kez dış gebelik bir keşfe düşük yaptım çok haklısınız tavsiyelerinize uyacağım yorumunuz için teşekkür ediyorum

Canım neden kansere baksınlar kı. Bak ben tüp bebekle hamıle kaldım ve şükür ki doğurdum. 8 tedavı yaptırdım. İnan ki kanser felan aklıma gelmıyor. Allah’ın dedıgı olur. Ne yapalım. Çok kafana takma başka şeylerle ılgilen.

Allah senden razı olsun kuzum çok teşekkür ediyorum Allahım seninde gönlüne göre versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…