Merhaba , kafam karışık :(

Bi çay bi yemek için, kafanda daha önceden oluşturduğun koca imajı için ya da başkalarının hayatına özenerek bu kadar sorun yaşamaya değmez.Çalışsan anlarım ama çalışmıyorsun da.
Ben çalışıyorum izne ayrıldığım dönemlerde eşim kesinlikle hiç bir işe dokunmaz.Çalışırken de minimum yapar ama ben asla diretmem yap diye. Ev işlerinde yardımcı olmasa da başka konularda ailesine karşı vs. hep yanımdadır.
Her koca da yardım etmiyor zorla olmaz ki bu işler.Senin iyi niyetini fedakarlıklarını görsün o da yavaş yavaş yapacak belki.Ama böyle emrederek zorlayarak olmaz.

İyi de yardım eden okadar insan var ki . Hatta kadın çalışmıyor evde ona rağmen yardım eden çık insan var burda okudum ben . Eşimin ağır bi işi Yokki. Rahat bi işi var bugünlerde hatta geç gıdıyo. Gelıp bana kahvaltı hazırlarmışsın diyo yorgun dehıl bısey dehıl . Kendisi hazırlasın geç kalktı zaten . Haksızmıyım

Hatta bir ay sonra falan kursa gidecek belki işi degıscek çok çok daha rahat olacak neden herşeyi ben yapayım yardım etsin yoksa kavga çıkarırım .

Çok ağır işi olsa çok yorgun olsa asla bısey demem yaparım ama rahat . Herşeyi ben neden yapayım .

Onu affedemedgim yukarda anlattığım diğer olaylar var mesaj olayı . Bısey yok gibi mesaj yda ama bilmıyorum . Gerçekten çok bunalıp konuştuysa bişey demıcem ona . Sonra bana el kaldırdı bende vurdum ama ilk o yaptı buda affedikdek bısey dehıl bide ona hizmet etmek daha onu affetmemişken. Ağır geliyor bana

Lütfen bıseyler söyleyin . Eşini desgıtıren var mı istediği gibi yapan ? Yemek yapmam deyip yemek yaptıran falan . Bilmıyorum
değiştirmek nedir yahu... o da değişmesin, siz de. asgari müştereklerde buluşmak, uyumlu olmak bu kadar mı zor ?
ütü yapmam, temizlik yapma nedir ayrıca... yalnız yaşarken bile yapmak zorunda olduğunuz şeyler bunlar zaten...
Birlikte yemek yapmak gayet de eğlenceli olabilir... Kusura bakmayın ama fazla huysuz görünüyorsunuz buradan...

merhaba arkadaşlar nasılsınız . Lütfen okumadan önce soyleyeyım cok kırıcı veya cok olumsuz seyler yazmayın kaldıracak ruh halinde inanın degılım . Ben evli bi bebeği olan biriyim . Eşimle isteyerek evlendik . Ailem de beğenmişti onu bende oyle . Öncesinde başka konuştuğum insanlar da oldgundn eşimi sevdim uygun gördüm kendime . Kısmet oldu evlendik . Anlaşmazlıklarımız var uc yıl olmadı daha ama cok kavga edıyoruz . Ben özgür ruhlu biriyim ve galiba biraz feministlik var çünkü eskiden çevremde guzel evlilik görmediğim ıcın erkeklere gard almış durumdayım . Bişey istese batıyor bana . Ütü yemek vs içimden gelmıyot neden o yapmıyor ki neticede dıyorum . Oda ben çalışıyorum bunları istesem cok mu dıyor. Bende de hatalar var onda da var . Kavga edıyoruz diyelim , susmak istemıyorum o sus dedikçe ve cok sinirlenıyo bende oyle . Sonra sonra daha da büyüyor kavga . Birbrimize etmediğimiz hakaret kalmadı . Neler neler söyledik . O anında unutuo sanki hıcbısey olmadı yaşanmadı normale dönuyor beş dkya ben kin güdüyorum unutamıyorum nefret edıyorum ondan . Ona gülümsesem ne kadar kavga etsek te unutur ben tam tersi ve bu kin buyuyor . Bana zarar verıyor içten içe düşünüp kızıyorum . Eski kavgalar gelıyor aklıma onlara kızıyorum . Gün içinde bazen kızarım mesajlar atarım buna da cok kzıyor işim varken neden boyle seyler yazıyorsun diye . Bir kez gene cok kavga ettik birbrimize burduk . O sus dedi ben susmadım ıyle oyle koluma vurdu bacağıma bende ona giriştim heryerini yaraladım. O unuttu gitti bense kin gıttım. Agladı yalvardı herşey istediğin gibi olacak dedi vs ama sonra gene kavgalar ettik . Neden bu kadar kavga edıyoruz neden bu kadar tükettik herşeyi :KK43: cocuk var baabsını seviyor .boşanmayı istedim ama bazı sebeblerden olmaz su an hıc olmaz . Ailemin yanına gidemem ve kendi başıma yaşayanıkvegım bir evim yok . Beklemek zorundayım . Birbrimize söz verıyoruz sonra gene kavga . O hakaretler o sözler unutulur mu ? Benim gibi olup sonda mutlu olan var mı ? Nasıl mücadele ettiniz ? Lütfen yapıcı motive edici seylere ihtycm var okadar cıkmazdayım. Bir de benden önce eşim başkasıyla görüştü evlenecekti ama kız öldü . Ailesi eşimi cok sevmiş . Cok iyimiş araları . Ara ara görüştüler . Bi mesaj görmüştüm kendı babam ölmüş kadar üzüldüm diye . Mesaj bu kadardı ablası ile yazışmış bikmıyorum sevgilisi diye şüphelendim dehıl dedi . Sonra bir gün cok kavga ettik gene . Gene bi mesaj gördüm . Biriyle mesajlasmış. Kadın evli çocuklu ama eşi bu olayalr yüzünden hapse gitmiş cocukları başka yerde . Eşim dert yandı kavga edıyoruz soyle boyle oda etmeyin yapmayın birnrinizi yıpratmayın demiş . Bak ben ayrıyım ailemden vs aşk a dair bısey göremedim . Eşim insan dertleşcek insana ihtyc duyuyor vs yazmış bebeğimden bahsetmiş . Arayayım mı demiş eşim oda olmaz dedi . Beş dk yazmış oda olmaz dedi fslan . Karışık yazdım ama gecmişi düşünüp cok üzülüyorum . Bu evliligin kurtarılacak yanı var mı ablalar

Bana gore siz bi tik daha haksizsiniz. Hakli oldugunuz konularda bile kendinizi haksiz duruma dusurmussunuz. Soyle yapabilirsiniz mesela. Ev isi yapmak istemiyosaniz nobet usulu yapin. Bir erkek sevmiyosa bir kadinda sevmeyebilir bunu tatli dille anlatin. Bana biri kolenmiyim dese gicikligina evet kolemsin derim. Inada bindirmeyin. Ve en onemlisi ikinizde psikologa gorunun. Siz inada binerseniz erkek icin evlilik cekilmez olur ve gozu disari kayabilir. Kadin cocugu icin sabredebilir ama erkek oyle degil. Bu yuzden siz ne kadar ilimli olursaniz esinizde degisecektir.

Bana gore siz bi tik daha haksizsiniz. Hakli oldugunuz konularda bile kendinizi haksiz duruma dusurmussunuz. Soyle yapabilirsiniz mesela. Ev isi yapmak istemiyosaniz nobet usulu yapin. Bir erkek sevmiyosa bir kadinda sevmeyebilir bunu tatli dille anlatin. Bana biri kolenmiyim dese gicikligina evet kolemsin derim. Inada bindirmeyin. Ve en onemlisi ikinizde psikologa gorunun. Siz inada binerseniz erkek icin evlilik cekilmez olur ve gozu disari kayabilir. Kadin cocugu icin sabredebilir ama erkek oyle degil. Bu yuzden siz ne kadar ilimli olursaniz esinizde degisecektir.
Peki mesaj olayına ne diyorsunuz . Sevgili gibi yazışmalar degıldı ama çok rahatsız oldun . O zaman kavga etmiştik o ara gazmış o kızın ablasına . Kadın evli çocuklu dedim gibi orda tabsıye vermiş yapmayın kavga etmeyin dedi .

Peki mesaj olayına ne diyorsunuz . Sevgili gibi yazışmalar degıldı ama çok rahatsız oldun . O zaman kavga etmiştik o ara gazmış o kızın ablasına . Kadın evli çocuklu dedim gibi orda tabsıye vermiş yapmayın kavga etmeyin dedi .

Ben esinize hakli demedim zaten oda haksiz ama siz onu korukluyosunuz. Bi hata yapabilir ki tam aldatma olmamis sizden kizindan dert yanmis karsi tarafta kur filan yapmamis. Yaptigi buyuk hata kensinlikle bende cok kizardim esime. Ama birde dusunurdum neden benimle paylasmiyo diye sorgulardim. Ikinizde batti balik yan gider misali ters bi durum oldugunda ne geliyorsa saydiriyosunuz. Biriniz alttan almali evlilikte. Bu sekilde evlilik yurumuyor. Onunuzde iki secenek var. Ya ikinizde gider terapi gorur ve kendinize ceki duzen verirsiniz yada cocugunuz icin medeni bir sekilde ayrilirsiniz. Benim tavsiyem ilki. Esinize sende haksizsin bende haksizim gel en bastan baslayaljm bu iliski boyle devam edemez diye baslayin ve ikna etmeye calisin. Kirici degil yapici konusmaya calisin. Sabredemediginizi dusundugunuzde mekan degistirin ve sonra konusalim deyin. Emin olun duzelir hersey

İyi de yardım eden okadar insan var ki . Hatta kadın çalışmıyor evde ona rağmen yardım eden çık insan var burda okudum ben . Eşimin ağır bi işi Yokki. Rahat bi işi var bugünlerde hatta geç gıdıyo. Gelıp bana kahvaltı hazırlarmışsın diyo yorgun dehıl bısey dehıl . Kendisi hazırlasın geç kalktı zaten . Haksızmıyım

Senin o dedigin insanlar yeri geldiginde kocasindan hakarette yiyen insanlar. Kimse dort dortluk degil ama bazi seyler evlenmeden once konusulur. Ordan burdan gordugunle hareket etme. Bende evlenirken esime yemek yapmayi sevmem dedim ki sevmiyorm. Esimde yapma yemek yapman icin evlenmiyorum dedi. Evlendim yinede yemek yapiyorum disardan yemekte bir yere kadar mide bulandiriyo. Adam o kadar calisiyo istedigimi alabilmek icin her zaman olmasada mumkun oldugunca yemek yapiyorum simdi. Bazen annesinin kucukken yaptigi sevdigi yemekleri soyluyor onlari da yapiyorum. Bende sizin gibi kiziyorum bazen ama abartmadan. Ayni yataga girecegim adamla yuz yuze bakabilmeliyim. Siz esinizden dusman gibi bahsediyosunuz bu hic hic normal bir durum degil. Yapmayabilirsin ama uslup onemli. Hemde cokcok onemli

Back
X