merhaba kızlar zam zam yine zam

angel_askmelegi91

Amin der susarım duam belli duyan belli....
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2014
297
48
123
kızlar eczanede çalışıyorum ve bu ay 3. senem doluyor ilk etapta biraz sürtüşmelerimiz oldu patronumla senelik izin muhabbetine ilk sene dolmadan çıktım geri girdim o zamanlar 600 alıyodum sonra geri girdim bana sözleşme imzalatmak istedi sözleşmede de alınan ücret asgari ücret yazıyodu o zamanlar 750 falan dedim ben asgari ücret almıyorum dedi öyle yazmak zorundayız iyi madem öyle yazmak sorundasın benimde öyle almam lazım dedim asgari ücret verirseniz imzalarım dedim bir iki gün düşündü bu tmm dedi imzala asgari ücret vercem neyse öyle böyle asgari zamlanınca zam alıyodum arada 50 lira prim falan bu ay 3. yıl doluyo ve ben asgariden kurtulp zam istiyorum sizce ne demeliyim yardım edin

kızlar eczanede çalışıyorum ve bu ay 3. senem doluyor ilk etapta biraz sürtüşmelerimiz oldu patronumla senelik izin muhabbetine ilk sene dolmadan çıktım geri girdim o zamanlar 600 alıyodum sonra geri girdim bana sözleşme imzalatmak istedi sözleşmede de alınan ücret asgari ücret yazıyodu o zamanlar 750 falan dedim ben asgari ücret almıyorum dedi öyle yazmak zorundayız iyi madem öyle yazmak sorundasın benimde öyle almam lazım dedim asgari ücret verirseniz imzalarım dedim bir iki gün düşündü bu tmm dedi imzala asgari ücret vercem neyse öyle böyle asgari zamlanınca zam alıyodum arada 50 lira prim falan bu ay 3. yıl doluyo ve ben asgariden kurtulp zam istiyorum sizce ne demeliyim yardım edin

ya kkda sorun mu var yazarken gönderiyor hemen yorumu alla alla,bu arada küçük yerde mi yaşıyorsunuz,benim önceki mesleğim eczanede kalfaydım.çok güzel maaş alıyorduk

ya kkda sorun mu var yazarken gönderiyor hemen yorumu alla alla,bu arada küçük yerde mi yaşıyorsunuz,benim önceki mesleğim eczanede kalfaydım.çok güzel maaş alıyorduk

Açık açık konuş
Asgari ücretle hayat mı geçer
ya bende kalfayım tekim eczanede eczanenin bütün işleriyle ben ilgileniyorum reçeteler hastalar fatura işleri temizlik herşey ben arada çok yoğun olursa ilgileniyo o kadar sağlık ocağı karşısında eczanemiz tamam öyle çok matah bi fatura kesmiyoruz ama böyle abidik gubidik şeylere onca para verdiğini görüyorum benim canım sıkılıyo yani bana verirken yok dicek sonra 20 liralık şeye 100 lira vercek çıldırıyorum işte o zaman

Durum bu maalesef. Eczane gibi yerler hep asgari ücretle çalıştırır. Başka bir iş araman daha mantıklı sanki.
Konuşman fayda ederse dene istersen, demesi bedava.

ya bende kalfayım tekim eczanede eczanenin bütün işleriyle ben ilgileniyorum reçeteler hastalar fatura işleri temizlik herşey ben arada çok yoğun olursa ilgileniyo o kadar sağlık ocağı karşısında eczanemiz tamam öyle çok matah bi fatura kesmiyoruz ama böyle abidik gubidik şeylere onca para verdiğini görüyorum benim canım sıkılıyo yani bana verirken yok dicek sonra 20 liralık şeye 100 lira vercek çıldırıyorum işte o zaman

yani asgari ücretle 3 senelik kalfa saçmalık, şehirden şehre fark var mı bilmiyorum ama bizimde faturalar aman aman değildi, ancak maaşlarımız iyiydi yinede

Arkadaşım eczane=para demek
Çoğu ilaçtan mf alıyolar
1 kutu ilaç alıyo 5 kutu ilaç firması bedelsiz veriyo
Resmen sömürülüyosun
Ha bide mümessillerdrn aldıkları cabası

Başka bi eczaneye yada başka işe gir

Arkadaşım eczane=para demek
Çoğu ilaçtan mf alıyolar
1 kutu ilaç alıyo 5 kutu ilaç firması bedelsiz veriyo
Resmen sömürülüyosun
Ha bide mümessillerdrn aldıkları cabası

Başka bi eczaneye yada başka işe gir
ne kazandığını biliyorum biraz lüks bir yaşamı var onuda anlıyorum ama madem kazanıyosun ver yani dimi sana bu parayı kazandıran benim yani

Normalde asgari ücretinde altına çalıştırıyordu galiba sözleşmeyi asgari ücret diye imzalatmak zorunda olunca vermiş o praya ilk etapta daha az para alıyormuşsunuz yapacak pek bir şeyiniz yok çünkü orada sadece yardımcısınız siz diplomanız yok ya ayrılacaksınız ya da böyle devam edeceksiniz daha fazla zam yapacağını zannetmem. Hani muhasebeci sıfatıyla girdiyseniz tamam ama yardımcı olmak için girdiyseniz eğitim yoksa zor.

Normalde asgari ücretinde altına çalıştırıyordu galiba sözleşmeyi asgari ücret diye imzalatmak zorunda olunca vermiş o praya ilk etapta daha az para alıyormuşsunuz yapacak pek bir şeyiniz yok çünkü orada sadece yardımcısınız siz diplomanız yok ya ayrılacaksınız ya da böyle devam edeceksiniz daha fazla zam yapacağını zannetmem. Hani muhasebeci sıfatıyla girdiyseniz tamam ama yardımcı olmak için girdiyseniz eğitim yoksa zor.
tamam diplomam yok ama ben ondan 3 yada 5 bin istemiyorum ki artı ben çırak değilim çıraklara şu anda asgari ücretin altında veriyorlar artı ben 5 yıldır bu sektördeyim yani kendimi geliştirdim ve bu eczaneyi ben döndürüyorum o yüzden bunu istemek hakkım

Cok haklisin, asgari ucretle omur gecmez. Ama iste bu ulkede emek cok ucuz bir sey, muhendis adamin da aldigi 2000 yani. Ben sanmiyorum zam yapacagini, patron dedigin nereden para kisarim onu dusunen bi varlik. Istersen bununla gecinemiyorum diye belirterek konus, bi kaybin olmayacak nasilsa. Ama umutlanma derim, boyle insan somuren patronlarin allah belasini versin.

Benim bildiğim iyi eczane kalfaları el üstünde tutulur.Ama sanırım baştan yaşadığınız inatlaşmalar yüzünden böyle olmuş. Yerinizin doldurulamayacağını ve yeni bir eleman bulsa kesinlikle zorlanacağını düşünüyor iseniz bir konuşun birşey kaybetmezsiniz..

Back
X