• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhaba

Şimdi arkadaşımız evlenirken kız bekarmış o yüzden kendisi bir şey takmamış sanırım çalışmıyormuşta ama şöyle olur normalde yakın akrabalara özellikle kardeşlere bilezik takılması yakışık alır sonuçta kaynananız size evlenirken bilezik takmadı mı. Size de o yakışır biraz imkanlar zorlanabilir bazı kuyumcular kredi kartına taksitte yapıyor illa çok pahalı bir şey almanıza gerek yok hoş bir modern gerdanlıkta olabilir. Eşinizle bu konuyu konuştunuz mu o ne diyor bence ne olursa olsun eşinizin boynunu eğmeyin ele güne karşı. Kız kardeşi de alınmasın sonra. Emrivaki olmas hoş değil tabi ama genelde yaklaşan düğün olunca kardeşler aralarında hadi hazırlayın bilezikleri derler demek ki onlarda bilezik takacaklar eşinizin onlar bilezik takarken mahcup olmasını ister misiniz.

Şimdi arkadaşımız evlenirken kız bekarmış o yüzden kendisi bir şey takmamış sanırım çalışmıyormuşta ama şöyle olur normalde yakın akrabalara özellikle kardeşlere bilezik takılması yakışık alır sonuçta kaynananız size evlenirken bilezik takmadı mı. Size de o yakışır biraz imkanlar zorlanabilir bazı kuyumcular kredi kartına taksitte yapıyor illa çok pahalı bir şey almanıza gerek yok hoş bir modern gerdanlıkta olabilir. Eşinizle bu konuyu konuştunuz mu o ne diyor bence ne olursa olsun eşinizin boynunu eğmeyin ele güne karşı. Kız kardeşi de alınmasın sonra. Emrivaki olmas hoş değil tabi ama genelde yaklaşan düğün olunca kardeşler aralarında hadi hazırlayın bilezikleri derler demek ki onlarda bilezik takacaklar eşinizin onlar bilezik takarken mahcup olmasını ister misiniz.

evlenirken kv taktı ama evli görümceler çeyrek bile takmadı ,şu anda evlenecek görümcem bekardı ama çalışıyordu ,eşimin ailesi hayatımızın her devresinde çok cimri oldukları için eşim durumumuz ne elverirse onu takarız sana bırakıyorum dedi eşim için hiç farketmiyor derecede aile ilişkimiz var bu konulara hiç girmek istemiyorum aslında,konu bilezik yada çeyrek değil konu bize baskı olması arada ki yorumları okursanız bir kaynım var evli ve şehir dışında onun hakkında da o gelemez nasıl gelsin ,birşey takamaz diyorlar bu ,bunlara şaşırıyorum sevgiler...........

Eşinin kardeşi olduğundan eşini ilerde tüh dedirtecek karara zorlamamanıda tavsiye ederim nihayetinde kardeşi bi bileziktir otuz yıl adamın içine oturur yok öyle bişey diyorsan eğer
(böyle yap demiyorum şahsi düşüncem)
İki durumda bilezik takarım ilki gönlümden kopuyordur
ikincisi bana bilezik taktıysa
ama böyle baskılarlarsa inadına takmama ihtimalimde var açıkcası

güzel değerli bir eşyada alabilirsiniz veyatta evine beyaz eşya alabilirsiniz mesela bulaşık makinesi bir bileziğe göre daha uygun veyatta yemek masası falan .

Son düzenleme:
güzel değerli bir eşyada alabilirsiniz veyatta evine beyaz eşya alabilirsiniz mesela bulaşık makinesi bir bileziğe göre daha uygun veyatta yemek masası falan .

maddi durumu çok iyi bir kişiyle evleniyor ,ev eşyası konusunda hiç bir şeye ihtiyacı yok sevgiler...........

maddi durumu çok iyi bir kişiyle evleniyor ,ev eşyası konusunda hiç bir şeye ihtiyacı yok sevgiler...........

Ben oldum olası bu takı işlerini anlamam ailem de çok üstünde durmaz, düğününe gittiğimiz kişi yakınımız bile olsa o günkü durumumuza göre birşeyler takmışızdır mutlaka ama illa altın olsun bilezik olsun takıntılarımız olmadı. Madem ki görümcenin evlendiği kişinin maddi anlamda durumu iyi, o zaman güzel birşey takman daha yakışır diye düşünüyorum yani sonuçta ileride görümcenin eşinin ailesi bunu konu edebilir o da siz bana takmadınıza kadar getirip olay büyüyebilir.

Son düzenleme:
Hediye işi gönül işidir.Burda önemli olan eşinizin ne düşündüğü.Kendi kardeşiyle ilgili hediye fikrini size bırakmamalıydı.Sonuçta beraber büyüdüğü hayatının büyük bir kısını paylaştığı kardeş,onun kardeşi.İlişkilerin ne düzeyde olduğu değil,kardeş olduğu önemli burda.Ve teliyle duvağıyla evlenen kızkardeşe,abiside kendine yakışan cömertliği yapmalı.Karşımdaki insanın bana ne taktığı,ya da ne takamadığı o anki şartların ne getirdiği,veya neyi düşündüğü önemli değil.Önemli olan benim kendime karşı ne düşündüğüm.Dün kız bekardır takmamıştır size düğününüzde,yarın sizin çocuğunuza belki de daha fazlasını yapar bilemeyiz.Biz kendimizden mesulüz.

Ben kendi kardeşlerimi de düşünür, takısını takarım..
Bugün ona, yarın sana..

bilezikleri hazırlayın demeleri yersiz olmuş.bu işler öyle ısmarlama olmaz.içinden ne gelirse cebi neye yeterse onu takar insan.bence siz eşinizle konuşun ortak bi karar verin sonra size demesin ben şunu takıcaktımda sen taktırmadın.

evlenirken kv taktı ama evli görümceler çeyrek bile takmadı ,şu anda evlenecek görümcem bekardı ama çalışıyordu ,eşimin ailesi hayatımızın her devresinde çok cimri oldukları için eşim durumumuz ne elverirse onu takarız sana bırakıyorum dedi eşim için hiç farketmiyor derecede aile ilişkimiz var bu konulara hiç girmek istemiyorum aslında,konu bilezik yada çeyrek değil konu bize baskı olması arada ki yorumları okursanız bir kaynım var evli ve şehir dışında onun hakkında da o gelemez nasıl gelsin ,birşey takamaz diyorlar bu ,bunlara şaşırıyorum sevgiler...........

Valla genelde kaynana kayınpeder takar kardeşler takarsa takar ama evleniyorsa ağabeyi takmalı bence yani o kardeşi gelmiyor, o kardeşi takmıyor bende takmam gibi şeyler hoş olmaz diyelim ki siz bileziği hazır etmediniz bir çeyrek takacaksınız ama şehir dışındaki geldi taktı ne yapaaksınız ya da bilezikleri hazırlayın diyen kardeş gidip takarsa bak o taktı öbürü takmadı olacak ben eşinizin düşeceği durum için diyorum. Bugün ona yarın sana. Bilezikler çeşit çeşit illa en pahalısından almak gerekmez uygununu alırsınız yarın bir gün siz de kardeşinize takmak isteseniz yada bir akrabanıza eşiniz ama ben kardeşime takmadık diyebilir de. Tabii sizin tercihiniz siz bilirsiniz. Mesela benim annemin pek durumu yok rahatsızlandı işten ayrıldı filan kardeşim bakıyor eve tek erkek kardeşim elimde büyüdü bende çalışıyorum yardım ediyorum farklı şehirlerdeyiz. Bizim durumumuz elveriyor ben geline güzel bir bilezik takarım ama belki annem takamaz pahalı birşey başkası takamaz ben aman onlar takmıyorlar bende takmıcam neden takayım diyemem. herkesin bütçesince bir şey takar tabii ki bütçenizi de aşmayın.

eşiniz takmak istiyorsa takın istemiyorsa takmayın kardeşi sonuçta yani ben kardeşime bilezik takmak istesem eşim buna karışamaz ki ben çalışmadığım halde parayı o kazandığı halde istediğimi takmak zorundadır yani bence kardeşi karar versin

Kardeşe bilezik takma, imkanlarını zorlama zahmetine girme.. Kaynana, elti, görümce kötü, görüşme.. Büyük şehirlerde komşuluk zaten neredeyse bitti. İnsanlar birbirlerinden korkar hale geldi.

Yavaş yavaş insanlar yanlızlaşıyor..Bencilleşiyor.. Sadece kendi çıkarlarımız için yaşar duruma geldik neredeyse..

Kardeş bu, can! Kardeşe de en mutlu gününde imkanlarımız dahilinde elimizden gelenin en iyisini yapmayacaksak, başka kime yapacağız?

Ben olsam elimden gelenin en iyisini yapardım.

Konu sahibi seni tanımıyorum,eşinin diğer ailesi ile ilişkilerin nasıldır bilemem.. Sakın şu yazdıklarımı direkt olarak kendi üzerine alma.. Genelleme yapıyorum..

Ben de olsam bütçemi ne yapar eder, zorlar alırdım. Kardeş düğününde çok özel de bir durumunuz yoksa bileziktir uygun düşen. Mesela ben evlenirken ablam bekar ve öğrenciydi hala, o birşey takamadı ama ben mayısta onun düğününde bilezik takacağım. Görümcemde aynı durumda, vakti zamanı gelince ona da aynı şekilde alıp takacağız.
ha ama gönlünüzden çok kalını pahalısı geçmez, daha orta yollu alırsınız, o da sizin bileceğiniz iş.

bu takı olayı gönül işidir.bunu takcaksın bu olacak ayıp şeyler.insan anne babasına bile demiyor böylesini.eşin ne diyor bu duruma

kendini neden zora sokacaksin ki evli kardeşleri de çeyrek takmışlar sende öyle yap yada ille bilezik mi istiyorlar ip gibi bilezikler var onlardan al

bu takı olayı gönül işidir.bunu takcaksın bu olacak ayıp şeyler.insan anne babasına bile demiyor böylesini.eşin ne diyor bu duruma

eşim ve ailesinin arası çok iyi değil zaten farklı kutuplardalar ama ilişkilerimiz güven olmadan (yıllardır yediğimiz kazıklardan dolayı)devam ediyor ,eşim ailesinin bu tarz konuşmalarından hoşlanmıyor zaten ,bu konuyu da bana bıraktı ,sen durumumuza göre ayarla dedi hiç karışmıyor ,benimde gönlümde aslında bilezik var ama bu konudaki baskılar beni o kadar rahatsız etti ki ,içimden gelmiyor ama almayı düşünüyorum , yinede son kararım değil açıkçası daha 15 gün var kim öle ,kim kala ,sevgiler......

eşim ve ailesinin arası çok iyi değil zaten farklı kutuplardalar ama ilişkilerimiz güven olmadan (yıllardır yediğimiz kazıklardan dolayı)devam ediyor ,eşim ailesinin bu tarz konuşmalarından hoşlanmıyor zaten ,bu konuyu da bana bıraktı ,sen durumumuza göre ayarla dedi hiç karışmıyor ,benimde gönlümde aslında bilezik var ama bu konudaki baskılar beni o kadar rahatsız etti ki ,içimden gelmiyor ama almayı düşünüyorum , yinede son kararım değil açıkçası daha 15 gün var kim öle ,kim kala ,sevgiler......

insanın alacağı varsada almıyo bu lafları işitince zaten.zorundaymışsın gibi.ya dedikleri gibi hediyelik bişi alırsın yada bütçene göre.

Back
X