Merhaba;
Ocak 19 da normal doğum yaptım .
1- Suni sancı verılmedı .doğumdan sonra doğum hemşirem doktorun sunı sancıyı onerdıgını ama kendısının kabul etmedıgınıı soyledı .sebebıde benım guler yuzlu olmammış

hastaneye gıttıgımde 3 santım acıklıgım vardı ve herkese gulumsuyodum .'
'' buraya gelen bayanlar 3 santımde ağlamaya başlıyor ,ben senın bunu yapabıleceğıne ınandım ''dedi. Yanı sıze tavsıyem pozıtıf olun.Ben 7 cm e kadar '' a'' bıle demedım. sonra yarım saat plates topunun uzerınde antreman yarım saat duş 7 saatı doldurdum .9 cm e kadar herşey guzeldı ne zaman sancılarım dayanılmaz hale geldı ve ablam bagır bagır korkma dedı

....... ondan sonrası kabus halbukı eğıtımde bagırmak sancıyı kaçırır dedıler ne zaman bağırmaya daha doğrusu hayvan gıbı bögürmeye başladım 1 cm acılmadı gıttı dahası tum enerjımı harcadım ve masada ıkınırken gucum kalmadı . aman enerjınızı son ana sakyayın çünkü 12 saat lık sancıdan cok 7 dakkıka suren ıkınma benı perısan ettı .
2- Doğum kesısı herkesde farklı kımsınde 2 dikiş var kimisinde 4 . Bende baya dıkış vardı ayna ile bakınca sok olmustum

ama hemşireler çok çabuk ıyıleşir korkma dedı .15 gun sonra dıkışlerım duştu bıttı gıttı :) .Bakımına gelınca sakın ped kullanma gazlı beze sardıgın pamuğu koy nem olmasını engellıyor. hergun duş al hem sutu arttırıyor hem hijyen

her tuvaletten sonra ılık suyla yıkayıp batıkon ıle pansuman ardından saç kurutma makınası ıle ıyıce kurut . sakın kabız olma çünkü ıkınma dıkışlerın patlamasına sebep oluyor.tecrube ıle sabıt

2.5 ay oldu ama soguk su deyınce dıkışlerın her bırı ayrı hopluyo

Açıkcası doğum falan değil dıkışler cok bunattı benı
Yabancı bır arkadaşım 3 çocuk annesı ve tum doğumlarını kesısız yapmış.Yurtdışında tabı

turkıye de boyle bı uygulama yok .Bize soylenen hep zaten yıtılacak biçimsiz yırtılacağına kesi atılması daha ıyı .Ama neşter kesısı ıle yırtılma aynı olmuyor.arkadaşımın yırtıgı 1 haftada ıyıleşmiş ve sonrasında sızlama ılışkı sırasında acı olmamış.sadece dogum sonrası bi kaç gun bacaklarını bırlestırerek oturuyomussun .dıkış bıle atmıyolarmış. turkıye de uygulayan bı kaç doktor var.bende hep kendı kendıme soruyodum eskıden doğum yapan kadınlar napıyolardı dıye. e tabı dıkış yok kesılme yok

herşey doğasına uygun olmalı bence .dahası çatalda değil buyuk tuvaletı yapar pozısyonda dogum yapmış .Neyse çok uzatmayayım
İnşallah saglıkla bebışlerınız dunyaya gelır