• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhamet duygusu mu aptallık mı

Akrep 87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2017
609
450
33
Sevgili üyeler benim kendimle ilgili bir sorunum var karşımda ki insan bana nekadar kötülük yaparsa yapsın kin tutamıyorum bu kim olursa olsun hemen ona inanıyor yumusuyorum aslında insanlar değişkendir tartışma anında ağıza kalmadık laf gelir ama sonra bakarsın ki bir mantıklı bir iyi ki .Ben bu konuda kendimi çok suçluyorum en kötü insana bile üzülüyor merhamet ediyorum.benim gibi olan var mı?

Sevgili üyeler benim kendimle ilgili bir sorunum var karşımda ki insan bana nekadar kötülük yaparsa yapsın kin tutamıyorum bu kim olursa olsun hemen ona inanıyor yumusuyorum aslında insanlar değişkendir tartışma anında ağıza kalmadık laf gelir ama sonra bakarsın ki bir mantıklı bir iyi ki .Ben bu konuda kendimi çok suçluyorum en kötü insana bile üzülüyor merhamet ediyorum.benim gibi olan var mı?
Var ben.Bende kin tutamam.Fakat eskisi gibide olmam.

Merhametli insan neyazikki günümüzde aptal yerine konuluyor iyilik suistimal ediliyor Ayy cnm bendede herkesi kendim gibi bilme problemi var yüzüme gülen hemen dost saniyorum bu insanın kişiliğiyle alakali kendimi çok degistirmek istedim ama olmadı ne demiş Atalar (iyilik yap denize at balık bilmez se Haluk bilir ) allah bilsin

Merhametli insan neyazikki günümüzde aptal yerine konuluyor iyilik suistimal ediliyor Ayy cnm bendede herkesi kendim gibi bilme problemi var yüzüme gülen hemen dost saniyorum bu insanın kişiliğiyle alakali kendimi çok degistirmek istedim ama olmadı ne demiş Atalar (iyilik yap denize at balık bilmez se Haluk bilir ) allah bilsin
Böyle olmak kötü bir şey değil merhamet duygusu her insanda olmali ama bizim gibilerde fazla sanırım Allah kendimize bu duyguyla zarar verecek insanlardan uzak tutsun inşallah

Ben de kin tutmam. Ama eskisi gibi samimi de olmam.
Şu hayatta kin tuttuğum tek bir kişi var.Onda da burdan aya yol olacak kadar haklıyım.
Ama kimse için kendini ikinci plana atma.Hak edene değer ver.

Bende öyleyim. Bazen çok kızıyorum kendime. Koy tavrını kötü insalara diyorum. Ama yapamıyorum. Yüzüme gülünce hemen yumuşuyorum. Belkide en iyi boşver üç günlük dünya merhametli olmak güzeldir diye avutuyorum sonra kendimi. Bazen kendime kızsamda merhametli olmak kin beslememek güzel birşey aslında. Herkeste bulunamayan bir duygu.

var malesef:bicak:
son iki yıldır öldürmeye çalışıyorum bu icimdeki beni.
henüz altedemedim.ama biraz gelisme var gibi:)

Bende oyleydim ama merhamet duygusu yoksunu insanlara merhamet etmeyin insan hatayi bir kere yapar sizde akil var bunlari dusunuyorsunuz size vicdansız ca davrananlarda akil yokmu ...ben bu yuzden cok ezildim iki senede bu yuzden cekmedigim kalmadi en son iftiraya bile ugradim oyle siradan bi iftirada degildi hani ....sakin muhattap olmayin oyle insanlRla

İstiyorum ki kendimi düşünen biri olayım beni umursamayan zarar veren kötülük eden herkese bir an böyle yaptıklarını yüzüne vurup kapımı kapatıp hiç acmayayim bazen sustuklarim büyüyor içimde

Bende oyleydim ama merhamet duygusu yoksunu insanlara merhamet etmeyin insan hatayi bir kere yapar sizde akil var bunlari dusunuyorsunuz size vicdansız ca davrananlarda akil yokmu ...ben bu yuzden cok ezildim iki senede bu yuzden cekmedigim kalmadi en son iftiraya bile ugradim oyle siradan bi iftirada degildi hani ....sakin muhattap olmayin oyle insanlRla
Allah size iftira atanlari en kötü şekilde cezalandirsin inşaallah

Ben de öyleyim, kin tutmuyorum. Dün biriyle konuşurken farkettim ki, Hani çizgifilmlerde Halının altına atılan tozlar olur ya; bana yapılanları öyle yapıyorum, görünmüyorlar ama oradalar . Konuştukça çıktı ortaya, sonra sen bunları nasıl hazmettin dedim kendime. Burda kaynana şöyle yaptı, böyle yaptı mesafe koydum vs diye yazıyorlar ya , onların mislini kendi ailem bana yaptı. Ama ben iyi niyetimden çok farketmemişim arkadaki dönenleri, son birkaç yıldır gözüm açılıyor, Allah büyük, hep kötülüklerini kendi ayaklarına doluyor, oyüzden ben iyi niyete devam :)

Herşeyin fazlası zarar. Merhamet iyi bir duygudur ama abartınca senin canını yakmaya başlar. Olaylara onların penceresinden bakarken bir de ben onların yaptığını yapsam ne gibi tepki verirlerdi diye düşün, buna göre karar ver merhametine, affetmene değen birisi mi değil mi diye.

Back
X