• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhamet duygusu mu aptallık mı

Ben de öyleyim, kin tutmuyorum. Dün biriyle konuşurken farkettim ki, Hani çizgifilmlerde Halının altına atılan tozlar olur ya; bana yapılanları öyle yapıyorum, görünmüyorlar ama oradalar . Konuştukça çıktı ortaya, sonra sen bunları nasıl hazmettin dedim kendime. Burda kaynana şöyle yaptı, böyle yaptı mesafe koydum vs diye yazıyorlar ya , onların mislini kendi ailem bana yaptı. Ama ben iyi niyetimden çok farketmemişim arkadaki dönenleri, son birkaç yıldır gözüm açılıyor, Allah büyük, hep kötülüklerini kendi ayaklarına doluyor, oyüzden ben iyi niyete devam :)
İnsan yakını olduğu için görmezden geliyor değil mı bir gün sana yaptıkları kötülük yarın bir iyilikte unulutulup gidiyor ama bende oturdum şöyle bir düşündüm yakınımda ki insanlar bana neler yapmış hakediyormuyum dedim kendime sonra düşündüm ki kapımı kapatmaliyim onlara çünkü yıpranan ben oluyorum kendi kendimize yapıyoruz sanırım herşeyden önce duygulara önem veriyoruz ve bencil insanlar bizi yipratmaya devam ediyor

Herşeyin fazlası zarar. Merhamet iyi bir duygudur ama abartınca senin canını yakmaya başlar. Olaylara onların penceresinden bakarken bir de ben onların yaptığını yapsam ne gibi tepki verirlerdi diye düşün, buna göre karar ver merhametine, affetmene değen birisi mi değil mi diye.
En yakınlarını bunu suistimal edince insan daha çok üzülüyor neydi o lanet olsun bu içimdeki insan sevgisine :)

karşımda ki insan bana nekadar kötülük yaparsa yapsın kin tutamıyorum bu kim olursa olsun hemen ona inanıyor yumusuyorum

Biraz da kendinize merhamet etmeyi deneseniz?

Size zarar veren, duygusal olarak hırpalayan insanları sarmanız, kusura bakmayın merhamet değil, saflıktır. Dünyanın, pür iyilik ve sevgi ile bezeli bir yer olduğunu mu sanıyorsunuz? Bir evladınız olsa, birileri onun canını bile isteye yaksa-ona kötülük etse-aşağılasa vb., yine de sesinizi çıkarmaz, herkese merhametle bakmaya devam mı edersiniz?

Biraz haberleri izleyin, gazete okuyun.
Bu kadar saf kalmak siz ve sevdikleriniz için büyük tehlike.

Biraz da kendinize merhamet etmeyi deneseniz?

Size zarar veren, duygusal olarak hırpalayan insanları sarmanız, kusura bakmayın merhamet değil, saflıktır. Dünyanın, pür iyilik ve sevgi ile bezeli bir yer olduğunu mu sanıyorsunuz? Bir evladınız olsa, birileri onun canını bile isteye yaksa-ona kötülük etse-aşağılasa vb., yine de sesinizi çıkarmaz, herkese merhametle bakmaya devam mı edersiniz?

Biraz haberleri izleyin, gazete okuyun.
Bu kadar saf kalmak siz ve sevdikleriniz için büyük tehlike.
Çocuğuma yapılsa yada sevdiğim bir insana sessiz kalmak mümkün değil kıyameti koparirim ama kendim olunca böyleyim haklısınız aslında aptallık bu insanlara yaptıkları kötülük ten dolayı merhamet etmek hemen unutmak kadar kötü bir huy yok hep iyi tarafından bakmaya çalışıyorum bu yüzden geliyor ya başıma ne geliyorsa

Ben de hic kin tutamiyorum ama kin tutmak cok yanlis bir sey kendine yazik ediyorsun.Eski esim bana derdi ki sende en sevdigim ozellik hic kin tutmuyorsun hemen barisiyorsun.Ha evet kin tutmuyorum cok guzel ama mesafeyi de koruyamiyordum.Baktin karsidaki sana kazik mi atti kin tutma Allaha havale et aklina yapilanlari getirip negatif enerji yukleme kendine ama asla eskisi gibi de taviz verme.Su hayatta ogrendigim en guzel seylerden biri mesafenin ne kadar guzel oldugunu ogrenmem.Kazik yediysem eskisi gibi taviz vermiyorum

Çocuğuma yapılsa yada sevdiğim bir insana sessiz kalmak mümkün değil kıyameti koparirim ama kendim olunca böyleyim haklısınız aslında aptallık bu insanlara yaptıkları kötülük ten dolayı merhamet etmek hemen unutmak kadar kötü bir huy yok hep iyi tarafından bakmaya çalışıyorum bu yüzden geliyor ya başıma ne geliyorsa

Sevdiğiniz bir insana kötülük yapılsa sessiz kalamazsınız, ama kendi hakkınızdan vazgeçebilirsiniz?
Siz kendinizi sevmiyor musunuz?

Sevdiğiniz bir insana kötülük yapılsa sessiz kalamazsınız, ama kendi hakkınızdan vazgeçebilirsiniz?
Siz kendinizi sevmiyor musunuz?
Sevdiklerimi yakinimdakileri daha fazla düşünüyorum sanırım bütün sorunum bu ben bunu yaparsam onlar üzülür diyorum ama ben ömrüm boyunca üzülmeye katlanıyor kendimi erteliyorum

Ben de hic kin tutamiyorum ama kin tutmak cok yanlis bir sey kendine yazik ediyorsun.Eski esim bana derdi ki sende en sevdigim ozellik hic kin tutmuyorsun hemen barisiyorsun.Ha evet kin tutmuyorum cok guzel ama mesafeyi de koruyamiyordum.Baktin karsidaki sana kazik mi atti kin tutma Allaha havale et aklina yapilanlari getirip negatif enerji yukleme kendine ama asla eskisi gibi de taviz verme.Su hayatta ogrendigim en guzel seylerden biri mesafenin ne kadar guzel oldugunu ogrenmem.Kazik yediysem eskisi gibi taviz vermiyorum
Etrafımda çok fazla İnşan yok zaten ben sadece ailemden bahsediyorum beni hiç umursamiyorlar :( bende artık kapımı herkese kapatmayı düşünüyorum ama kin tutamıyorum ki ben

Mesela annem dört yıllık evliyim evine iki defa geldi ben ise koca göndermiyor diye dört ayda bir yalvar yakar zor gidiyorum ama hiç demiyor kızım neden böyle umursamiyor bile bende o üzülmesin diye yasadiklarimin hepsini ona anlatmıyorum anlattığım kısmı da önemsemiyor ah bir ailem olsaydı şöyle dağ gibi arkamda duran daha ne isterdim ki

Sevdiklerimi yakinimdakileri daha fazla düşünüyorum sanırım bütün sorunum bu ben bunu yaparsam onlar üzülür diyorum ama ben ömrüm boyunca üzülmeye katlanıyor kendimi erteliyorum

Sorun merhamet duygunuz ya da affedici özelliğiniz değil o halde, sorun kendinizi yeteri kadar önemsememeniz, kendinizi bir diğer kişinin karşısında değerli görememeniz. Neden?
Neden sizin ne düşündüğünüzün, ne hissettiğinizin kıymeti az olsun?
Siz, iyi davranılmayı hak eden iyi bir insan değil misiniz?
Arkadaşlığınızı hak etmeyenleri, aynı samimiyette hayatınızda tutarak ve onlara 32 diş gülümseyerek, kendinize nasıl saygı duyabilirsiniz?

Bu soruları kendinize sorun lütfen.
İnsan ilişkilerinde bir seçiciliğiniz, ağırlığınız olsun.
Yoksa çok zarar görürsünüz, hayatınızı başkaları için yaşar, gençliğinizi bitirir, enerjinizi tüketirsiniz.
Sonunda size kalan da koca bir hiç olur.

Sorun merhamet duygunuz ya da affedici özelliğiniz değil o halde, sorun kendinizi yeteri kadar önemsememeniz, kendinizi bir diğer kişinin karşısında değerli görememeniz. Neden?
Neden sizin ne düşündüğünüzün, ne hissettiğinizin kıymeti az olsun?
Siz, iyi davranılmayı hak eden iyi bir insan değil misiniz?
Arkadaşlığınızı hak etmeyenleri, aynı samimiyette hayatınızda tutarak ve onlara 32 diş gülümseyerek, kendinize nasıl saygı duyabilirsiniz?

Bu soruları kendinize sorun lütfen.
İnsan ilişkilerinde bir seçiciliğiniz, ağırlığınız olsun.
Yoksa çok zarar görürsünüz, hayatınızı başkaları için yaşar, gençliğinizi bitirir, enerjinizi tüketirsiniz.
Sonunda size kalan da koca bir hiç olur.
Çok haklısınız ellerinize sağlık Allah da size sıkıntı çektirmesin inşallah dediğiniz gibi bir hafta sonra kapatıyorum herkese kapımı kendim olmak istiyorum artık beni kimsenin kullanmasına izin vermeyeceğim

Martin Luther King Mahatma Gandi değiliz keşke afedebilmenin erdemi herkeste olsa dünya daha güzel olurdu

Martin Luther King Mahatma Gandi değiliz keşke afedebilmenin erdemi herkeste olsa dünya daha güzel olurdu
Evet insanlara hep iyi tarafından baksa herkes yapılanları affetse kimse birbiriyle ugrasmazdi ama olan da bize oluyor kullanıyorlar insanları

Evet insanlara hep iyi tarafından baksa herkes yapılanları affetse kimse birbiriyle ugrasmazdi ama olan da bize oluyor kullanıyorlar insanları
Kısa vadede kullanılıyor gibi gözüküyor olsa bile uzun vadede karlı olabiliyor insan
Şunu ekleyeyim
Mesala bir annenin merhametli olması afedebilmenin erdemini çocuklarına bırakması en güzel mirastır ve bunun ürününü çok güzel bir şekilde alırsınız

İnsan yakını olduğu için görmezden geliyor değil mı bir gün sana yaptıkları kötülük yarın bir iyilikte unulutulup gidiyor ama bende oturdum şöyle bir düşündüm yakınımda ki insanlar bana neler yapmış hakediyormuyum dedim kendime sonra düşündüm ki kapımı kapatmaliyim onlara çünkü yıpranan ben oluyorum kendi kendimize yapıyoruz sanırım herşeyden önce duygulara önem veriyoruz ve bencil insanlar bizi yipratmaya devam ediyor
Evet haketmiyoruz ama öz anne baba olunca hiç görüşmemek de olmuyor, Allah'ın gücüne gitmesin diye görüşüyorum , mesafe koymaya çalışıyorum.
Allah a havale ediyorum ne diyim.
Çok şükür ki başka şehire tayinim çıktı, artık zor bulurlar beni

Evet haketmiyoruz ama öz anne baba olunca hiç görüşmemek de olmuyor, Allah'ın gücüne gitmesin diye görüşüyorum , mesafe koymaya çalışıyorum.
Allah a havale ediyorum ne diyim.
Çok şükür ki başka şehire tayinim çıktı, artık zor bulurlar beni
Haklısınız ama insan mesafe koyunca da daha çok üzerimize geliyorlar kendilerini haklı çıkarmak için hitler zulmü uyguluyorlar resmen sonra ne oluyor affediveriyoruz..

Kısa vadede kullanılıyor gibi gözüküyor olsa bile uzun vadede karlı olabiliyor
Eşim hep der doğru uzun vadede kazanır diye, gerçekten öyle.
Haklısınız ama insan mesafe koyunca da daha çok üzerimize geliyorlar kendilerini haklı çıkarmak için hitler zulmü uyguluyorlar resmen sonra ne oluyor affediveriyoruz..
Evet öyle, ama affetmiyoruz aslında, güya büyük onlar ama büyüklük bizde kalsın deyip göz yumuyoruz sadece. Ama Allah görüyor neyin ne olduğunu.

Eşim hep der doğru uzun vadede kazanır diye, gerçekten öyle.

Evet öyle, ama affetmiyoruz aslında, güya büyük onlar ama büyüklük bizde kalsın deyip göz yumuyoruz sadece. Ama Allah görüyor neyin ne olduğunu.
Ama neden yanımızda olmadıkları için yaptığımız hatalari sürekli yüzümüze yüzümüze vurup yardım etmek yerine suçlamayı seciyorlar :KK43::KK43:

Ama neden yanımızda olmadıkları için yaptığımız hatalari sürekli yüzümüze yüzümüze vurup yardım etmek yerine suçlamayı seciyorlar :KK43::KK43:
Seninki hatayı yüzüne vurmuş , benim öz annem hata yapayım da başıma kaksın diye fırsat kolluyor.
benim annemin, farkettim ki aşağılık kompleksi var ve kimse hiçbir açıdan kendinden daha iyi olsun istemiyor, buna çocukları da dahil. Bilinçli veya bilinçsiz; azıcık bişey yada biri ondan biraz daha üst düzeyde olsun (maddi manevi), hemen o şeyi kötülemeye başlıyor, bu artık hastalık olmuş onda. Bunu farkedince, artık yaptıklarına öfkelenmek yerine görmezlikten gelmek daha kolay oldu benim için, tabi bu öfkemi yenip ne hali varsa görsün durumuna geçmem yaklaşık 10 yıl sürdü :)

Back
X