Merhamet nedir ..

Annesibebisleri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2015
424
306
33
34
ben bunu gercekten merak ediyorum.
benim esim merhametli derler, bunu nasil gorurler.
merhametli esler ne yapar veya ne yapmaz?

gercekten cok merak ediyorum ..

sen merhametini nasıl gösteriyorsun ? senin duygu patlaması yaşadığın anlarda eşinin yaptığı hareket içini ısıtıyorsa bu sayılır bence

Mesela biz geçen ay birisine zor durumda olduğunu söylediği için borç verdik ertesi günü sözde yollayacaktı yollamadı.. hemen hemen hergünde bugün yarın diye telefonda oyaladı hatta vermeZsem adam değilim bile dedi neticede vermedi.

Eşim onun bu durumuna üzüldü,acıdı yazık dedi söz namustur bu adamın namusu bile yok.
Sonra dua etti Allah kimseyi böyle düşürmesin diye.. üstelik bayağı da bi sıkıntıdayız bu sıralar.

Bence merhametli olmak böyle bişey.

Merhamet, aslında marazatı doguran şeydir
Dini inancimizdaki merhamet etmiyene merhamet edilmez lafının
Muhatabı olmamak için, cocukken bize ögretilmiş davraniş ve duyguların tamamidir.
Aslında merhamet insani insan yapan en önemli vasıftır.
kimine göre merhamet edersem acınıcak hale düserimin korkusu
kimine göre ise anlamsız bir acıma duygusudur.
bana göre mii?
bana göre merhamet sürekli olarak davranışlarimin bir butunudur.
badta evlatlarım olmak uzere ...
Allah merhametsizlerle karsılastırasım

Bir başka canliya duyulan acıma duygusu.
Genelde merhametli insanlar olmamıza rağmen, merhametimize karşılık fiilen bir iyilikle bulunmayan insanlarız aynı zamanda.
O yüzden benim için bir insanın merhametli olmasindan cok, bu hissine karşılık gerceklestirdigi eylemler önemli.
Ay yazık hayvanlar aç sokaklarda yerine 1 paket mama dokebilir mi ona bakarım.
Yada yazık sokak çocukları Üşüyor derken 2 mont alıp verir ki ona bakarım.

Esiniz size karsi merhatlimi yani gece uzeriniz acilsa ortermi,sikintiniz oldugunda bunu kendi sikintisi gibi gorurmu,sizi korur kollarmi?
Neye gore kime gore merhametli.acima duygusu yuksek insanlar merhametlidir.

Benim eşim aksidir huysuzdur filan ama sezeryandan sonra bana o baktı, yemeğimi bile önüme getiriyordu, çocuğun altını değiştirdi
Çalıştığım hastanede yaşanan kötü olayları kayıpları filan anlatırım , kızar bana anlatma der, dışından ne kadar soğuk görünse de içinde çok merhametli

Benim eşim ben yorulduğumda umursamaz ,hasta olsam farkına varmaz varsada ciddiye almaz,sırtım ağrıyor biraz masaj yaparmısın desem kolum ağrıyor der yapmaz, yazarken aklıma geldi bir kaç yıl önce perşembe günü ameliyat olup ertesi gün eve döndüğümde pazar günü ailesini kahvaltıya çağırmamı söylediğinde merhametli eşin ne olduğunu anlamıştım.

Merhameti olan yumuşak başlı güzel ahlaklı vs. .hiçbir canlıya eziyet çektirmez, çektireni görürsede engeller merhameti kalmamış insanlardan Rabbim bizleri ve tüm canlıları onların şerrinden korusun amin .

İşte böylesi adamın her çilesine katlanırsında ,yine kıymetin anlaşılmaz ona aslında onun gibi davranmak lazım anlarmıki sanki ?oda muamma ..

Eski esim hem merhametliydi %10, hem vicdansizdi %90, boyle tiplerde var.. ama hasta oldugumda bana yemek yedirirdi.. merhamet dedinizde mesela bu geldi aklima simdi.. NOT : vicdansizligi daha agir bastigi icin bosanma karari aldim iyikide bosanmisim diyorum.. BITTI GITTI YANI.. Simdiki mutlulugum sukurler olsun Sevgilim --- her gordugu cocugun kafasini oksar, bu huyu cok hosuma gider.. 100% merhamet, cocuklari cok sever.. vicdanlida, duygusalda, aglayan birini gorse hemen gozleri sulanir.. sokakta yardima ihtiyaci birini gorse hemen kosar.. cebinde bir kurus kalsa bile onu verir..

Ben de pek yok galiba
Annem de derdi esim de diyor.

Acımasızlık var.
Onu anlatabilirim.

Merhamet nedir sahiden?
Eşimin bir yerine bir sey olsa içim kaldırmaz. Kıyamam yani. Eli kesilse üzülürüm. Hemen iyilessin isterim. Bir yeri ağrısa mesaj yapar geçirmeye çalışırım.
Sinir olduğum zaman canını acitmaktan çekinmiyorum ama. Ne biliyim gelişi güzel vurduğum ve ısırdığım oluyor

Bana merhametli diyen tek kişi galiba kv

Merhamet, sıkça acımakla karıştırılan bir duygu. Örneğin eşimi bir kediye mama verirken gördüm. Kediye mama vermesi ona üzülüp acıması olabilir ancak altına gazete serip temiz temiz yemesini sağlaması merhametti bence.
Kendisine kötülük eden arkadaşını çok zor bir gününde araması yanına gitmesi haline üzülüp acıdığı içindi belki ama o arkadaşının haberi olmadan gizlice işlerini düzeltmeye çalışması merhametti

Eline bir imtikam şansı geçtiğinde affetmesi ve yine de kötülük gördüğü halde "benim için önemli biri değil ona kötülük ederek kendi insanlığımı lekeleyemem" deyişide merhametti. Bu sonuncusu biraz karışık geleblir ama merhamet bizde olan bişey bizi yansıtan bize özgü karşımızdakiyle bağımsız ama acımak tamamen karşı tarafla ilgili.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…