• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhametimi çöpe atmamı istiyorlar

O giderse ben giderim nedir ya? Eşiniz de "o kalirsa ben giderim" dese ne olacak?
Yani herkes hayvan sevmek ve ayni evde yasamak zorunda degil ki :KK43: adam sevmiyor istemiyor belli ki. Yalniz yasamiyorsunuz, bir aileniz var, bu yuzden birbirinizin tercihlerine saygi duymaniz lazin diye düşünüyorum. Adam 5 yil size uyum saglamis, simdi sira sizde.
Insan lohusayken birakin evi supurmeyi, disinu fircalayamiyor. Birakin kopege mama pisirmeyi, kendine dolaptan peynir zeytin alamıyor. Hayvanin bakimi esinize kalacagi icin istemiyordur belki.
Olmaz tabii ama, yine de bebeginize birsey olursa Allah korusun, bunun vicdan azabiyla yaşayamazsınız
Kadın önceki evliliğinden çocuğuyla gelmiş olsa. Adam 5 sene sonra bu çocuk evden gidecek dese aynı şeyi yazar mıydınız?
Biri insan biri köpek demeyin lütfen.
Bizler için, çocuğu olarak görenler için hiçbir farkı yok aralarında.

Bebeğe başka sıkıntı olsa Allah korusun hemen köpekten derler. Bebek doğsun daha da baskı yaparlar. Bahçeli bi evdemi otursanız.

Bebeğim oldu 2 köpeğim vardı. Birisi biraz zaman önce vefat etti. Diğeri duruyor arada anneme bırakıyorum orayı çok seviyor park filan yakın diye. Aşılı köpeğin tüyünden zarar gelecek fikrine de tavım. Nasıl oluyor o iş? 15 senedir bakıyorum kızım 3 yaşında beraber uyuyorlar acayip de tğy döker de. Merakımdan soruyorum. Çok bilmişler. Vermeyin vicdanınızın yükü ölene kadar hafiflemez. Evlat o ya evlat...
Bnde vermesi taraftari degilm tabiki evladndan vaz gecmesin ama kedi ve kopek tuyu cigere yapistigi zaman vucudun eritemedigi tek seydir ve oraya yapisan tuy bir miknatis gbi ne varsa cekiyor 1 gunde 1 senede degil tabiki yillar icerisinde bir birikim oluyor malesef ilerde amlyta kadr goturuyor kardesm ve enistem bu yuzden amlyt oldular dktorlarin verdigi bilgiler dogrultusunda yaziyorum ama boyle bi sonuc dogacak die hayvani tabiki kapi disari edmeyiz bir uzmanla gorusup onun icin grekli takviyeleri alarak bu sorunlar ortadan kaldirilabilir

Kopek sevmese evet evlenmeseydi diyebilirdik. Ama adam kopek seviyor. Bu köpeği sevmiyor. Dedigim gibi, insanlar eşleriyle bile severek evleniyor sonra anlasamayip ayrilmak istiyor.
Alerjik rinit icin aşı tedavisi oldum cok memnun kaldim. Ama hayvan alerjisinin bu sekilde kalıcı bir tedavisi de yok
Hayvan sahipleri için onlar çocuk gibi o yüzden ben bu düşüncenize katılamıyorum.benim için bu çocukla bir kadını kabul edip sonra ben anlaşamadım bunla gönder demekle aynı şey.ciddi hayatını etkileyen derecede alerjisi olsa sonradan çıksa belki kabul edilebilir ama konu sahibinin eşini bencil ve merhametsiz buldum.buarada insanlar eşinden ayrılıp yollarına devam edebilirler ama evcil hayvanlar öyle değiller onlar bize muhtaç.dediğim gibi zihniyet meselesi ona sadece kedi köpek gözüyle bakanlar anlamaz.

Köpek fobim var malesef, yenemedim.
Yensem de evde beslenmesini uygun bulmuyorum zaten.
Ama size üzüldüm. Zor bir durum olacak.
Emek çünkü, hayvan hisli, alışkanlığı var. Onu gönderirseniz siz de köpek de çok zorlanacaksınız diye hissettim. Gerçekten zor bir durum.

Hiçbir hayvanı insanla kıyaslamam. Önce insandır.Kendi doğurduğu evladı ile kıyas edeni de anlamam. Şimdi linç yemeyeyim,ama öyle, anlamam.
Anlayamam işte.
Ama yine de tekrar ediyorum, şu düşünceme rağmen ben bile üzüldüm.
Umarım bir çıkar yol bulursunuz. Çözüm önerisi bulamadım malesef.

Köpekler hakkında bilgim yok pek ama doğumdan önce sakıncası yoksa traş ettirebilir misiniz acaba. Dışarı çıkarken kıyafet giydirirsiniz. Bebek ele avuca gelinceye kadar da aynı odada tutmazsınız.eğer imkanınız varsa şu ünlü markanın şarjlı süpürgesinden alın, günde üç kere bile süpürebilirsiniz o zaman. Tüy sorunu epey azalır. Ayrıca doğum için yemeklerini bir kaç haftalık yapıp buzluğa atın, çıkarıp çıkarıp verirsiniz. Eşinize de yumuşak bir şekilde anlatın, onu da anlıyorum ama, vicdan azabı çekeceğiniz, onu terkederseniz başınıza birşey gelmesinden korktuğunuz falan söyleyin ki doğrudur ben de korkardım. Bir de hayvan sever bir doktorunuz var ise onunla da görüştürün eşinizi, bebeğinizin sağlığı açısından zararlı olmayacağını bilimsel açıdan da anlatsın. Dilerim eşiniz yumuşar.

Birgün hamile kalirsam dertlerim biter sanmiştim ama yeni başliyormuş demek.
11 yaşinda maltese bebegim var. Bebegim diyorum çünkü bebekti geldiginde biberonla besledim avuç içime anca sıgıyordu.
Her gece kalktim el bebek gül bebek büyüttüm.

Sonra evlendim benimle birlikte evime geldi. Eşim hiç sevmedi , başını okşadigi nadirdir. Bazen eve kaçamaklar yapıyor saatlerce söyleniyor.

Neyse uzatmayayim.
Dogum yapacagim için oğlumu köpegimi vermemi istiyorlar. El birligiyle eşim dahil herkes...
Ben bu duruma tabiki de ölümüne karşiyim
Ama çözmem gereken şeyler var. Ve bunun için fazla zamanimda yok 😔

1.si oğlum çok fazla tüy döküyor son zamanlarda beslenmesine de dikkat etmeme rağmen. (Esimin ilk sikayet ettigi durum bu )

2. kapi çaldiginda çoook havliyor o kapi açilana kadar.

3. Mama yemiyor , özel mama yapiyorum 2-3 günde bir sebze ve et tavuktan oluşan , eger yoksa ac kaliyor ama yinede yemiyor çok inat hatta aşiri inat...

Bir sure bakacak vereceğim güvenebileceğim kimse yok.
Kopegimin aşılarıda tam. Tek korkum tüylerinin bebegin bogazina falan kacmasi cunkü evi ne kadar temizlesemde tüy çikiyor evden , kiyafetlerden , vucudumdan bilee...

Kizlar bir el atin. Her gören evime gelen psikolojik baski yapiyor. Ve ben cevap bile veremiyorum 😔
Hayir yaaa verme sakın. İkiz üçüz büyüten var köpekli evde. Sabah aksam supurun gerekirse. Vermek bencillik olur bence. Dinleme kimseyi. Yazık değil mi? Kim senin gibi bakar? Ölür.net.

İnşallah ayrılmazsınız :KK43: bende annemin alerjisi yüzünden kuşlarımı bir süreliğine abime vermiştim,çok üzülüp acı çekmiştim.Hem onlarsız kaldığım için hem onlardan vazgeçtiğim için.Çok kızdım kendime.

Köpek fobim var malesef, yenemedim.
Yensem de evde beslenmesini uygun bulmuyorum zaten.
Ama size üzüldüm. Zor bir durum olacak.
Emek çünkü, hayvan hisli, alışkanlığı var. Onu gönderirseniz siz de köpek de çok zorlanacaksınız diye hissettim. Gerçekten zor bir durum.

Hiçbir hayvanı insanla kıyaslamam. Önce insandır.Kendi doğurduğu evladı ile kıyas edeni de anlamam. Şimdi linç yemeyeyim,ama öyle, anlamam.
Anlayamam işte.
Ama yine de tekrar ediyorum, şu düşünceme rağmen ben bile üzüldüm.
Umarım bir çıkar yol bulursunuz. Çözüm önerisi bulamadım malesef.

Insanla kiyaslamak degilde daha cok bir aile bireyi gibi sevip baglaniyorsunuz. Bunu köpek sahibi olmayanlar gercekten anlayamaz herhalde ama öyle hafife alinacak bir sevgi degil, onlara bir sey olunca insan gercekten cok üzülüyor :(

Erkekler kedi köpekten daha çok tüy döküyor onlara bir şey olmuyor.
Bu aslında evlilikte denklik sebebidir. Çünkü hayata bakış açısını belirler.
Hayvan sevenle hayvan sevmeyen bir evde olmaz çünkü vizyon farkı vardır.
Daha dün eşimle konuştuk ben sevmeseydim ne olurdu diye üstüne bu konu geldi önüme
Onun 2 kedisi vardı bilerek evlendim tüylerden ben de yılıyorum ben temizliyorum çünkü.

Ama hayvan seviyorum sevmeseydim belki evlenmezdik. Bu daha önceki kocandan olan çocuğunu evden kovmakla aynı şey .
ama hayvan sevmeyen daha doğrusu sevdiğini iddia edip ama sokakta bakılmalı diyen insanlar bunu anlayamaz

Aynı evde hayvanla yaşayan anlar

O köpek gitmesin.

İnsanlar ne kadar merhametsiz, o sizin evladınız,kendileri bir çocukları doğmadan önce diğerini evden gönderiyorlar mıymış? 11 senedir sizinle, evden gittiğinde o yavruda oluşabilecek travmayı düşünemiyorum, sadece onda değil sizde de olacak; vicdan azabı, özlem duygunuz çok ağır olacak.
Tüy sorunu aşılamayacak bir problem değildir heralde. Köpeklerle ilgili çok bilgim yok ama yedikleriyle alakalı olabiliyor.

Asla vermeyin. O da sizin yavrunuz. İkinci bir bebeğiniz olsa, ilkini terkeder misiniz? Hayır.
Aşıları tam ise tüyü dert etmeyin bence. Düzenli tarayın.
Kedi ve köpek eve size alıştıktan sonra başka bir yerde yapamaz. Siz de vicdan azabından mahvolursunuz. Hep bir canlıya kötülük etmek doğacak çocuğunuz için de iyi olmaz.

Zaten ortalama 10-15 yıl ömrüleri var köpeklerin. Bir kaç senesi kalmış, bu travmayı yaşatmayın ona. Köpek sahiplenmeden önce bazı sözler klişe gelirdi, ama köpeğimizden sonra yaşadım ve emin oldum. Gerçekten çok sadıklar, ve bütün dünyaları sahipleri. Beni kızdırdığında ve azarladığım zaman bile gözümün içini gözetliyor, gülümsediğim an o kuyruğu sallayıp bir ayaklanışı, bir sevimlilik yapışı var içini eritiyor insanın.

Tüy dökmeyle ilgili gerekli vitaminleri alın, düzenli tarayın, gerekirse mama alışkanlığını değiştirin, çok tavsiye etmiyorlar ama mecbur kalırsanız tüyleri traş etttirin. Ev içinde üstüne bir şeyler giydirebilirsiniz mesela, daha az tüyü dışarı verir. Günlük dikey süpürge edinin, her gün koltuk ve halıları süpürün.

Yaram yeniden kanadı.
Kızıma doğum yapacakken, kuş zararlı diye başımın etini yediler. Çok sevdiğim muhabbetimi kayınvalideme geçici olarak verdim. Kayınvalidem de bebeğe zarar verir bu kız da bu kuşu geri alır diye başkasına vermiş.
Bir kaç ay sonra istediğimde bana "senin geri isteyeceğini bildiğim için kuşu verdim." dedi.
16 yıl bitti hala unutamam. Acısı içimde duruyor.
Şimdiki aklım olsa asla vermezdim.

Yine de son karar sizin.

Ben bir tane köpeğimi kanserden kaybettim 14 sene bebek gibi bakmıştım. Eşim ne kadar hayvansever biri olsa da evde sürekli baktığı bir canlısı olmadığı için aramızdaki bağı anlayamıyordu. Ne zaman ki evlenince bir köpek daha almak istedi kendisi o zaman anladı işte evladın ne demek olduğunu. 14 senelik köpeğimi son bir ayda sırtımda hastanelere acillere taşıdım. İşten izin aldı sürekli benimleydi eşim. Elimi bir an olsun bırakmadı. Dövmesini yaptırmak istiyorum dediğimde para konusunda bile en büyük desteği ondan gördüm. (Bu ay yaptıracağı im dövmemi) hiç itiraz etmedi. Neden bir köpeğin suratını yaptırasın ki demedi. Evladın bence de yaptır acın hafifler dedi. Bazı geceler ağlamaktan uykuya geçemiyorum. Çok büyük bir travma hala atlatmış değilim yokluğuna alışamadım. Kalkar beni de uyku tutmadı hadi bir kahve içelim der. Yani demem o ki lafta seviyorum demek değil eylemde sevmek önemli. Eşiniz hiç sevmemiş bence. Başını bile okşamaz diyorsunuz. Bu aslında o köpek için de çok acı. Çünkü çok hisliler. Vazgeçmeyin. Temizliğin üstesinden gelirsiniz kıyacet giydirin günlük süpürün zaten aşılı köpeğin tüyünden ölen olmadı bu zamana kadar olsa ben olurdum yumak yumak dökülüyor.

Kiyafetlerimize bile yapişmiş durumdalar temizlige o kadar dikkat etmeme ragmen eşim bu yuzden isyanlarda
Ben alişmistim onun tuylerine artik mevsimsel dökebiliyor sonra duruyor. Ama bu aralar baya dokuyor her dk elimde supurge olamayacagim icin baya sıkintı ki sezeryan düsünüyorum.
Sezeryan öyle korkulacak birşey değil, yatmak yerine kalkıp bol bol yürüyünce çabuk ayağa kalkıyorsun.
Ben 8gun oldu doğum yapalı, iki gündür evi kendim temizliyorum,.
Kedim var bazen çıldırtma noktasına geliyorum ama hayvan ne yapsın dökülüyor tüyleri,..
Bana da neler dediler at bu kediyi , gönder gitsin bilmm ne ... Hiç umrumda da değil ağzı olan konuşur..Hatta kediyi bahane edip gelmeyen o kadar fazla ki , bazen çok iyi oldu diyorum kuru kalabalıktan iyidir...

Bu arada ikinci dogumum, kızım 4yasinda ve kedimizle büyüdü çok şükür birşey olmadi..
Hatta şuan yazarken kediyle savaş halindeler.. 😆

Back
X