- 17 Aralık 2015
- 27.489
- 50.805
- 598
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
bakimindan pek anlamam da aklima sey geldi traşmi etseniz acaba ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Oyle soyleyene desene : sizde hic mi Allah korkusu yok? O kopek olene kadar beni bekleyecek. Ya bu yaptigim kotulugun acisi benim bebegimden cikarsa? Hanginiz bu sorumlulugu alacak??
Sakin vermeyin kopeginizi. Yazik,sizden baka kimseyi tanimiyor ki. Daha onceki boyle konularda da yazmistim. Benim bir akrabam da eften puften bahanelerle ve "onun dogal ortami bag bahce zaten. Daha mutlu olur" avuntusuyla kopegini bir cobana veriyor. Aylar sonra adama ugruyor bakmak icin. Adam da diyor ki : siz gittiniz-telefon yok birsey yok ulasamadim. Bu kopek gunlerce saklandi,agladi. Yemek yemeyi de reddetti. Birkac hafta gecmeden acliktan öldü
Yani bu hikaye size ibret olur mu bilmiyorum ama gercek bir olay. Onlar cooook duygusallar. Ailelerine coook onem verirler. Sen olmadiktan sonra o yasayabilir mi sence? Yasasa bile her gun gozu kapida gecen hayat hayat olur mu?
Kaldi ki artik bebek degil. Genc degil. Yasli bir kopek. Yakinda saglik sorunlari başlayacak. Kim boyle bir kopek sahiplenmek ister ki?
Yapmayın bence. Vicdan azabindan lohusaliginizi yasayamazsiniz
Canim sana da hak verdim , eşinede.Bende hayvanları çok severim ama evinde besle deseler dusunemem bile.Evinde hayvan besleyenlere de masAllah derim.Ne güzel sevgi,ne büyük emek.Bence dışardan sevmek ayrı,onlarla yaşayıp sorumluluk almak apayrı inan.Benim tüye ve kıla alerjim var.Ölürüm mide bulantısı dan.Kendi killarimiz bile dökülüyor diye gergin süpürme ye çalışırım.Bence eşinde bundan rahatsız.Bu tüylerini dokmemesi için birşeyi yokmu,ilaç ,krem,vs.?Doğum yapınca ,kendini toplayana kadar yardımcı al.Günluk evi silip supursun.Sen de bebeğimle,köpüşünle ilgilen.İnsAllah geçer sorunlarınız.Muylu mesut yaşarsınızBiliyordu tabiki hatta sevgili ve nişanliyken asiri seviyordu oglum oglum diye. Iste erkeklerin gercek yzu evlenince ortaya cikiyo diye bosuna demiyolarkendiside cok seviyor kopekleri ama benim kopegime birturlu isinamadi.
Ama karismazda hem dokunmaz hem zarar vermez gormezden gelir. Ama biyere kacirdiysa cisini kakasini soylenir durur.
Arada yanina cagirir o kadar ego tatmini gibi gel buraya deyince gelen kopek bide aferin der o kadar.
Burada görülen problem eşinizEşimin yanina bile yaklaşmaz korkar eşimde basini okşamamiştir zaten. Neyse bu evde bitek ben varim oglum icin. Esimde vicdan yaptiriyor kendi cocugunmu kopek mi diye. 5 sene ugrastik bu cocuk icin flaan diyor. 5 senelik evliyiz 5 senedir soyluyor ama ben her zaman dimdik karsisinda dikilip " o giderse bende giderim " dedigim icin bisey diyemiyordu.
Çöz bu problemleri karismayayim diyor.
Köpeğiniz ve siz mutlusunuz zatenBurada görülen problem eşiniz
Esi icin katlanmak zorunda.. Evlenmeden once kabul etmis. Arti konu sahibinin kopegini seviyormusta.. kiz da buna bakarak evlenmeyi kabul etmis. Evlendikten sonra degismis. Bastan istemem deseydi belki konu sahibi evlenmeyecekti..Kopek sevmese evet evlenmeseydi diyebilirdik. Ama adam kopek seviyor. Bu köpeği sevmiyor. Dedigim gibi, insanlar eşleriyle bile severek evleniyor sonra anlasamayip ayrilmak istiyor.
Alerjik rinit icin aşı tedavisi oldum cok memnun kaldim. Ama hayvan alerjisinin bu sekilde kalıcı bir tedavisi de yok
biz arkadaşımla kardeş kedi sahiplendik ikisi ayrı veterinerlere gidiyorlar.bizim veterinerlerin dediğine göre kuru mama değilde yaş mama ve ev yemeği daha çok koku yapıyor.onun veterineri baştan beri iç-dış parazit yapmış ama bizim veteriner gerek yok tüyleri çok temiz dış parazit yapmayalım dedi.bende tecrübesiz olduğum için tamam dedim boşuna zehir almasın.yazı kazasız belasız atlattık ama geçen ay pire gelmiş artık nasıl geldi bilmiyorum kedim dışarı çıkmaz bende dışardan gelince elimi yıkayıp üstümü değişmeden asla dokunmam.başka veterinere götürdüm bu sefer her şekilde gelir pireler dedi.bence dış parazit yaptırın en azından bebek doğup büyüyene kadar.o parazitlerin dışkıları tüylerine yapışıyor ve sağlıksız oluyor.furminatör alırsanız baya fark ediyor ama dikkat edin çok sık tararsanız tüyleri küsebilir.sağlıklı bir kuru mamaya geçiş yapmanız bebek doğana kadar işinizi kolaylaştırır.bebek doğunca bir süre ilgilenemeyeceksiniz eskisi gibi eşinizde zaten pek hevesli değil yemek işi ona kalırsa laf söz edebilir.tüy dökümünden kurtulmak için kaliteli bir vitamin ve kuru mama şart.kuru mama kümes hayvanı olmasın.Kuru mama agzinda koku yapiyor diye yedirmemeye ozen gosteriyorum acikcasi. Veterineriyle de konustum vitamin ic dış parazit yapalim dedi.
Veterinerleri sevmiyorum hepsi para tuzagi. Neden dis parazit yapalim ki kisin ortasindaasilarini zaten yaptiriyorum. Cig bisey vermiyorum yemegini bile tertemiz hazirliyorum. Yani hastalikli bir durum yok. Birtek disinde apse var. Onun icinde veteriner sadece antibiyotik veriyor. Geriye tek secenek traş kaldi. Veterinerde tras olursa dahaa az tuy doker dedi bakalim
![]()
1. köpeğim olduğunu evlenince benimle geleceğini çocuk olursa sorun etmeyeceğini eşimle evlenmeden konuşmuştum. 2. Köpek sorun eden bir eş seçmeme konusunda ısrarcıydım ki eşim sokakta bulduklarını getirir benden çok sever. Öyle olmasa bu evlilik yürümez ben sokak köpeklerini düzenli besleyen bahçesinde de bakan biriyim. 3. Eşinizin merhamet duygusu dilerim çocuğunuza geçmez.
tek söyleyebileceğim etrafınızı bilinçlendirin ya da bu işin içine sokmsyın. Tüyden aşılı köpeğin tüyündrn hele kimseye zarar gelmez. Benim kızımla ağız ağızs uyuyorlar.
Teşekkür ederiz sağolunsiz ne kadar güzel bir çiftsiniz![]()
Yaaaaa mune İnan içim gitti sonu kötü bitecek diye sen anlatınca. Sabırsızlandım iyi olduğunu okumak için. Ne yaşadığını tahmin edebiliyorum. Ben de yavrumda aynı süreçleri yaşadım. Ne yazık ki kansere yenik düştü kurtaramadım. O acıyı yaşamayan bilemez. Benim karnımdan çıkan evlattan inanın hiç bir farkı yok. Kınayanlar bu sevgiyi bu bağlılığı bilmeyenler o yüzden kötü bir şey demeyeceğim. Geceleri herkes uyuyunca eve kanlı yaptığı kakalarını temizliyordum. Tutamıyordu saklanıp köşelere yapıyordu. Son 3 gün böyle sürdü. Sonra bir umut ameliyata onay verdim. Masada kaldı. İçinde kanserin bulaşmadığı hiç bir organı kalmamış. Geceleri hala ağlarım beraber uyurduk şimdi yoksun diye. Allah yaşayan herkese sabır versin. Yavrucuklara da sağlıklı uzun ömürler.Uzun tüylü ve özellikle düz tüylü köpeklerde ne yaparsanız yapın tüy dökülüyor, sık sık süpürüp silmek gerekli, evciller için olan süpürgelerden alabilirsiniz, haftada bir evi dip köşe temizleyecek bir yardımcı da işinizi kolaylaştırır, bu yaşa kadar kedi köpeklerle ağız ağıza yattım, ne tüyden ne hastalıktan ölmedim, aşılı temiz bakılan bir evcilin tüyünden bir zarar gelmez içiniz rahat olsun.
Ama Allah yardımcınız olsun, zira inşaallah sağlıkla kucağınıza alın, yavrunuz her hastalandığında eşiniz köpeğinizden bilecek, köpeğinizi istemeyen diğerleri de çünkü onun da bir evlat olduğunu anlamayanlar evcillere asla üzülmezler, alınıp verilen bir eşya gibi görürler, oysa evciller bizim canlarımız, evlatlarımız.
Şunları yazarken bile ağlamamak için kendimi tutuyorum çünkü yılbaşı gecesi yepyeni bir yıl, yeni umutlar, sağlık, huzur dilerken o gece yavrum evladım diye bağrıma bastığım pekinezim kanlı ishale yakalandı, yılbaşı tatili ve sabahın 5'i, veteriner bulmam imkansızsabah 9'u nasıl yaptık bir bize sorun, bırakın saatleri saniyeler geçmedi, yavrum kollarımızda zar zor veterineri bulduk, iğneler ilaçlar derken kuzum bacakları tutmadan gözünü açamadan yattı, biz bizi sormayın başında ağlamaktan
Kanlı ishal Allah düşmanımın başına vermesin, kurtulmako kadar çok dua ettik ki Allah'ım ne olur yaşasın diye çünkü yapılacak herşey yapılmıştı, ağzına kaşık kaşık sular verdim hep, altını bezledim
anlaşılmamız zor belki ama sevmek böyle bir şey, canınızı yitiriyorsunuz onlara bir şey olunca, benim kuzum mucize bir kurtuluş yaşadı dün gözlerini açtı, yemek yemeye su içmeye başladı, ateşi normale döndü, veterinerimiz korkmayın artık herşey düzelecek dedi, canım doktor kaç defa sarıldık kaç defa teşekkür ettik hatırlamıyorum bile, niye yazdım bilmiyorum, yılbaşı gecesinden beri çektiğim üzüntüyü herkes anlayamaz diye paylaşamayıp içimde tuttuğumdandır belki de
![]()
Allah sabır versinYaaaaa mune İnan içim gitti sonu kötü bitecek diye sen anlatınca. Sabırsızlandım iyi olduğunu okumak için. Ne yaşadığını tahmin edebiliyorum. Ben de yavrumda aynı süreçleri yaşadım. Ne yazık ki kansere yenik düştü kurtaramadım. O acıyı yaşamayan bilemez. Benim karnımdan çıkan evlattan inanın hiç bir farkı yok. Kınayanlar bu sevgiyi bu bağlılığı bilmeyenler o yüzden kötü bir şey demeyeceğim. Geceleri herkes uyuyunca eve kanlı yaptığı kakalarını temizliyordum. Tutamıyordu saklanıp köşelere yapıyordu. Son 3 gün böyle sürdü. Sonra bir umut ameliyata onay verdim. Masada kaldı. İçinde kanserin bulaşmadığı hiç bir organı kalmamış. Geceleri hala ağlarım beraber uyurduk şimdi yoksun diye. Allah yaşayan herkese sabır versin. Yavrucuklara da sağlıklı uzun ömürler.
mune sana da çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın hep seninle, hep koynunda uyusun![]()