Maske Tarifleri Mermer gibi bir Cilt için

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
patatesi kabugu ile rendeledim ben.. suyu ile yüzümü yıkayıp patatesleri yapıştırdım.. biraz yanma hissettim yüzümde ve bir gerginlik. yıkadıktan sonra yüzümdeki kızarıklıklar gitmedi hafif gerginlik hissi dışında pek bir şey değişmedi bende..belki devamlı kullanımda etkisini gösteriyordur..

İki patatesi rendenin en ince bölümünde rendeleyin. Suyunu sıkın ve bununla yüzünüzü yıkayın. Geriye kalan posasını gözaltlarına ve burun üzeri de dahil olmak üzere yüzünüze yayın. Cilde yapışıyor, düşmüyor, rahatlıkla işinizi yaparken yüzde duruyor.

Yarım saat sonra yüzünüzü temizleyin, pürüzssüz ve mermer gibi bir cildiniz olacak. Sivilceyi engelliyor, ciltteki kırmızılıkları ve gözaltı morluklarını yok ediyor. Burun üzerini tertemiz yapıyor. Dinlenmiş bir görünüm veriyor.Özellikle dışarı çıkmadan evvel yapılınca , sanki yüze pudra sürmüş gibi oluyor. Bunu hergün yapmak çok faydalıdır...[/QUOTE

günlerdir bu maskeyi yapmak icin sabirsizlanirken bugun nihayet yaptim ve sonuc korkunc.. yüzüm öyle kabardi ve kizardi ki anlatamam.. simdi soguk su ile kompress yapiyorum... napcagimi sasirdim cok kötü görünüyor üstelik yaniyor :(

ya ben hic bu kadar kötü olmamisttim. simdi yorumlari tekrar okuyunca baktim olumsuz etki yapanlar hatta doktora gidenler bile olmus ;( yavas yavas kizariklik geciyor ama korkusu bile bana yettii, kizarmasi da cabasi ;((

şimdi denedim bende hafif kadifemsi gibi yumuşak yüzüm aynaya baktığımda burnum kıpkırmızıydı patatesi balkondan almıştım soğuktu burnum üşümmüüüşşş:27:
fena bir yöntem değil arada yaparım...Teşekkürler lila...

ne yaparsam yapayım asla mermer gibi bir cildim olmayacak oyle imreniyorum beyaz gozeneksiz tek bir iz ve sivilce olmayan ciltlere ama genetik ve benim genlerimde yok

Kızlar bence patatesteki nişasta gözeneklerinizi tıkadığı için pudra sürmüş gibi bir görüntü oluşuyor. Ben de pudra ve gülsuyu maskesi yapıyordum ve sonrasında cildim sıkı ve beyaz bir görünüm alıyordu. Çok memnundum bundan fakat dikkat edince farkettim ki o pudra ne kadar yüzümü yıkarsam yıkayayım cildimden tam arınmıyor ve gözeneklerimin içine yerleştiği için mermer gibi bir görüntü veriyor. Bence yaptığınız bakımın gözeneklerinizi tıkamamasına dikkat edin.

Kızlar zaten yemek yaparken düşünün.. Patates soyduğunuz zaman elleriniz yumuşacık ve berrak olur. Aynı şekilde kabakta öyledir. Kabağı da rendeleyip yüzünüze sürdüğünüzde cildinizi harika yapar.. O gün bir uzman diyor ki... Yediğiniz her şeyi cildinize sürebilirsiniz :)

ben son yazılanlardan sonra herhangi bir zarar olmasn die yuzumun bi bölumune yaptım sonrasnda dedklerı gibi bi kızarma oldu ama zatn cildimi kremle sildikten sonrada o kızarıklık oluyo geçnceyse yumuşack ve parlak duruyo gerçekten patets maskesındede öle oldu bnce işe yarıyor hatta 1-2 gun sonra bile doknduğmda fark anlaşlıyr

SEBZE: PATATES
Patates eski çağlardan bu yana kullanılmaktadır. Ve eski insanlar patatesi çiğ olarak tüketiyorlardı.
Patatesin 2. İsmi Yer Cevizi olarak adlandırılır.
PATATES: Bol miktarda C ve B vitaminleri ile potasyum ve kalsiyum içeren patates, protein, bakır, demir ve fosfor da içerir.
Patatesin Faydaları: Vücuda enerji verir, halsizliği ve yorgunluğu giderir. Kandaki şeker oranını düşüren patates şeker hastaları için faydalıdır. Damar sertliğini giderir. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Kanı temizler. Kansere karşı koruyucudur. Bağırsak şişliğini ve basur ağrılarını azaltır. El ve ayak çatlaklarına iyi gelir. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. Böbreklere faydalıdır. Normal ve kuru ciltler için yararlıdır.
Patates Nasıl Kullanılır? Patates kızartması yapılırsa kalori değer artar fakat sindirimi zorlaşır. Çimlenmiş patatesi ve 24 saatten fazla bekleyen patates yemeğini tüketmemek gerekir. Patates lapa haline getirilip yanıkların üzerine konursa hem ağrıyı hafifletir hem de iyileşmesini hızlandırır. Patatesin kabuklarını kalın soymak besin değerlerinin azalmasına neden olacağından kabukları ile yemek ya da mümkün olduğunca ince soymak gerekir. Eğer külde ya da fırında pişirilirse kabukları zar gibi soyulur. Cilt sağlığı için de gerekli olan patates normal ve kuru ciltlere faydalı bir besindir. Patates Birinci ve ikinci derecedeki yanıklar için tedavi edici olarak kullanılmaktadır. El ve ayak çatlaklarına iyi gelir. Güneş yanıklarını tedavi eder. Yaraları temizler. Egzama’yı tedavi eder.
EVDEKİ ECZANEMİZ:
Güzellik ürünleri kullanmayan kadın olmaz. Ama pahalı ürün almaya da bazen para yetmiyor. Ve bazen de bu ürünler iyi bir çözüm olmuyor. Herkesin evinde mutlaka patates bulunmaktadır. Hem sağlığımızı hem de güzelliğimizi koruyan patatesten tarifler veriyoruz.

1: Üst solunum yolları-Sinüzitte
TARİF: 2 kabuklu patatesi iyice yıkadıktan sonra 1 litre suda kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra içine 1 defne yaprağı ve 3 dal nane ve fesleğen ilave edin. Kafanızı havlu ile kapatarak tencerenin buharıyla yüzünüze buhar gelecek şekilde kapatın. Bu buharı burnunuzla içinize çekin. 10 dakika buharda bekleyin. Haftada 3 defa sadece akşamları, yatmadan önce uygulayın. Sinusları açar. Üst solunum yollarını rahatlatır. İltihabı kolaylıkla söker. Yılda 4 defa 15 kür şeklinde uygulayınız.
2: Ateş düşürücü Patates.
TARİF: 2 tane çiğ patatesi kabuğuyla rendeleyin. İçine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi katın. Malzemeleri karıştırın. Tülbendin üstüne sürüp alın ve şakak bölgesine yerleştiriniz. Bu kompresi 30 dakika alnınızda bekletin. Bu kompresi günde 2 saat aralıkla uygulayınız. Ama bu durumlarda doktora başvurunuz.
3: Şiddetli Öksürük
TARİF: 1 patatesi suda haşlayın, içine 2 yemek kaşığı doğal bal, 1 yemek kaşığı balık yağı ilave edin. Vücudu yakmayacak şekilde tülbende koyup göğüs bölgenize yerleştiriniz. Bu uygulamayı geceden sabaha kadar bekletiniz. 1 hafta boyunca her akşam uygulayınız. Kuru öksürük, nezle, boğaz iltihabı, bademcik iltihabı, fazla sigara içenler için bu kür yardımcı bir doğal tedavidir.
4: Kemik ağrılarına Patates merhemi
Romatizma sıkıntılarını azaltan, önleyen ve hatta tamamen ortadan kaldıran özellikleriyle tanınan pek çok şifalı bitki vardır. Burada, anti romatizma bitkilerin geniş bir listesini ve ayrıca bu konuda belirgin özellikleri öne çıkan öteki bitkileri tanıtmaya çalışacağım. İhtiyaca göre, bedenin her alanı için seçilebilecek olan bu bitkilerin içinde, kan temizleyici, iltihap giderici ve sindirimi destekleyici özellikleri öne çıkanlar: Isırgan otu, atkuyruğu, hindiba, sarı kantaron, kekik, beyaz lahana, patates, kökü, yulaf, biberiye, adaçayı, zencefil, civanperçemi, kereviz(yaprak ve tohum),kurtpençesi, taş anasonu, huş ağacı yaprağı, fasulye kabuğu, çobançantası, lavanta, ıhlamur, mercanköşk, çuhaçiçeği, kuşekmeği, suteresi, eğir kökü, ardıç kozalağı, elma, atkestanesi, pelin otu
Tarif: 1 tane kabuklu çiğ patatesi rendeleyin 250 gr kaynar suya koyun 10 dakika bekletin içine 1yem kaş. Biberiye yağı, lavanta yağı, ceviz yağı ilave edin, hafif sıktıktan sonra karışımı beze koyup ağrıyan eklemlere 2 saatlik kapatarak yün şalla kapatın. Haftada 3 defa yapın.
5: Boğaz gargaralarında çiğ patatesin suyu çok etkilidir.
6: CİLT LEKELERİNİ AÇAN MASKE:
TARİF: 1 tane kabukla pişmiş patatesi iyice ezin. 2 yemek kaşığı. Süt ilave edin, 1 tane suda pişmiş kestaneyi ezip içine ilave edin. 1 yemek kaşığı kaymak ve hepsini karıştırıp yüzünüze 15 dakika uygulayın. Ilık suyla yıkadıktan sonra nemlendirici uygulayabilirsiniz. Her gün uygulamada farkı 2 hafta sonra görebilirsiniz.
7: ÇOK YIPRANMIŞ VE KIRIŞIK ÖNLEYİCİ MASKE.
TARİF: Suda pişmiş 1 tane patatesi iyice ezin. Pürenin içine 1 yumurta sarısı,1 yemek kaşığı süt ve 1 tatlı kaşığı bal ilave edin. Hepsini karıştırıp 15 dakika buzdolabına koyun. Cildinizi zeytinyağıyla masaj yaptıktan sonra buzdolabındaki maskeyi yüzünüze 15 dakika uygulayın. Bu maskeyi her gün uygulayabilirsiniz. Göz altı dahildir.

Yukarıdaki Bilgileri sizinle paylaşmak istedim...
Patates mucize gibi bir şey..
Arkadaşlar hep sormuş zararlımıdır değilmidir.diye o yüzden sizlerle paylaşmak istedim...
İçiniz rahat olsun...Arkadaşa da vermiş olduğu maske tarifi için çok teşekkürler....
Saglıcakla kalın..Güzelikle kalın....

Kızlar ben bu patates maskesini yapmıştım gecen sene bikaç kez, gayet de memnun kalmıştım. Tavsiye ediyorum. Ki zaten salatalık elma vs.. kabuklarının yüze sürülmesi gercekten faydalı. Annem salatalık soyar kabuğunu yüzüne sürer. Bunu gençliğinden beri yaparmış. Annemin yüzüne bakınca inşallah o yaşa gelince benim de yüzüm öyle diri ve genç olur diyorum (maşallah diyeyim)

Gerçi annem makyaj yapmaz, yüz temizleyicisi imiş tonikmiş bilmem neymiş bunları bilmeden büyüyen ve yetişen biri hepimizin annesi gibi. Bildikleri şey arko krem ve orta yas dönemlerinde tanıştıkları Nivea klasik. Teyzem de öyledir. Ben yaslanınca onlar gibi olamam büyük ihtimalle çünkü o yaşa gelene kadar yüzüme kimbilir kaç kez makyaj yapıp kaç kez çıkaracağım. BÖyle düşününce de bi tuhaf oldu tabi. Neyse

İki patatesi rendenin en ince bölümünde rendeleyin. Suyunu sıkın ve bununla yüzünüzü yıkayın. Geriye kalan posasını gözaltlarına ve burun üzeri de dahil olmak üzere yüzünüze yayın. Cilde yapışıyor, düşmüyor, rahatlıkla işinizi yaparken yüzde duruyor.

Yarım saat sonra yüzünüzü temizleyin, pürüzssüz ve mermer gibi bir cildiniz olacak. Sivilceyi engelliyor, ciltteki kırmızılıkları ve gözaltı morluklarını yok ediyor. Burun üzerini tertemiz yapıyor. Dinlenmiş bir görünüm veriyor.Özellikle dışarı çıkmadan evvel yapılınca , sanki yüze pudra sürmüş gibi oluyor. Bunu hergün yapmak çok faydalıdır...

çok teşekkürler deneyeceğim

Back
X