• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesaisine ragmen işim mi ?? Memurluga calusmak mi ? Ev hanimligina donmek mi?.cok realist bir kon..u

Neredesin sen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2014
143
126
48
Hayirli sabahlar arkadaslar...Dedigim gibi ilginizi cekmeye bilir bu konu ama iste insan birilerinden akil almak istiyor..Yardimci olur fikirlerinizi soylerseniz sevinirim...Ben ozel sektorde calusan biriydim..Esim de yeni memur olmus biri..Memurlugundan dolayi 2 sene ayri kaldik ve sonunda benim calustigim sehire tayini cikti..yani memleketimize...Ustelik uzun zaman sonra cocugumuz da oldu..O artik benim ozel sektorde calusmami istemiyor cunkumesaisi cok fazla..Acikcasi devlet memuru olmam konusunda basta tesvik ediyodu ama bu 2 yil ayrilik bizi yiprattigi icin ve yine boyle bir surec yasayacagimiz icin su an ina da pek sicak bakmiyor..Ama ev de oturacaksin da demiyor..Simdi sizce dogum izninden sonra esimi ikna edip eski isime mi donmeliyim mesaisine katlanarak, kpss mi calusmaliyim ayriliklar bile olsa memur olmak icin..yoksa evde cocugumu mu buyutmeliyim ????

Hayirli sabahlar arkadaslar...Dedigim gibi ilginizi cekmeye bilir bu konu ama iste insan birilerinden akil almak istiyor..Yardimci olur fikirlerinizi soylerseniz sevinirim...Ben ozel sektorde calusan biriydim..Esim de yeni memur olmus biri..Memurlugundan dolayi 2 sene ayri kaldik ve sonunda benim calustigim sehire tayini cikti..yani memleketimize...Ustelik uzun zaman sonra cocugumuz da oldu..O artik benim ozel sektorde calusmami istemiyor cunkumesaisi cok fazla..Acikcasi devlet memuru olmam konusunda basta tesvik ediyodu ama bu 2 yil ayrilik bizi yiprattigi icin ve yine boyle bir surec yasayacagimiz icin su an ina da pek sicak bakmiyor..Ama ev de oturacaksin da demiyor..Simdi sizce dogum izninden sonra esimi ikna edip eski isime mi donmeliyim mesaisine katlanarak, kpss mi calusmaliyim ayriliklar bile olsa memur olmak icin..yoksa evde cocugumu mu buyutmeliyim ????

maddiyat durumun cok kotu degilse evde bi sure bebege bak.sobra kres dusuursun yada bakick biri o zaman calisirsin.cocukla memur isleri zor yipratir sizi.2 yil uzak kalmak

Canim bence esinden ayrilma bide cocugunuz olucakki ben olsan kpss hazirlanmam çünkü hem bebek hem evlilik kpss calismakta zor kazanmakta zor :( ama bebeginizi birakicak güvenecek biri varsa ailenizden birine birakip. eski isinize dönebilmeniz guzel olur tabi sizin ve ailenizin takdiri siz bilrsiniz

ALLAH bebeginizi bagislasin

hakinizda hayrlisi olsun :)

maddiyat durumun cok kotu degilse evde bi sure bebege bak.sobra kres dusuursun yada bakick biri o zaman calisirsin.cocukla memur isleri zor yipratir sizi.2 yil uzak kalmak
Tesekkur ederim..Ya aslinda su an kpss ye calisma imkani da bulamiyorum ama calismiyorum diye kendime kizip yipratiyorum kendimi..stres oluyorum yani bu belirsizlikten..

Canim bence esinden ayrilma bide cocugunuz olucakki ben olsan kpss hazirlanmam çünkü hem bebek hem evlilik kpss calismakta zor kazanmakta zor :( ama bebeginizi birakicak güvenecek biri varsa ailenizden birine birakip. eski isinize dönebilmeniz guzel olur tabi sizin ve ailenizin takdiri siz bilrsiniz

ALLAH bebeginizi bagislasin

hakinizda hayrlisi olsun :)
Tesekkur ederim..is yerimin ayni bina da kresi var her saat gorebilirim :) Annem de var..kayinvalidem de :)) ya ne biliyim okadar ojul okudum ki cok zor sartlar da okudum bitsin istemiyorum belki de

Kpss tercıhlerını kendı bulunduğun ıle gore yaparsınız, eger olmazsa hem bebegınız bıraz buyumus olur,yıne ozel sektörde devam edebılırsınız, iş illaki bulunur, şimdiki işten ayrılışınızı kayıp olarak gormeyın derım, bu arada dınlenmıs, bebegınizle vakıt gecırmıs, belki de memur olmuş olursunuz, ama denemeden bılınmez. Ben olsam soyledıgım gıbı yapardım.. ki ben bunu bebegım olmadan yaptım, kpss ye calıstım ıstedıgım gıbı olmadı, şimdi bir kurum sınavını kazandım mülakatta olursa oraya gececegım ve ıyı kı oncekı ısyerımden ayrıldım. cok uzun saatler mesaısı vardı, ve dinlenmek cok ıyı geldı, eskı gergınn,sinirli,tahammülsüz ben gıttı en azından...
fırsatı degerlendırın derım.

Tesekkur ederim..is yerimin ayni bina da kresi var her saat gorebilirim :) Annem de var..kayinvalidem de :)) ya ne biliyim okadar ojul okudum ki cok zor sartlar da okudum bitsin istemiyorum belki de

Ne guzel kres varmis aileleriniz yaninizda kpssyi asla dusunmezdim bu durumda en iyisi eski isinize dönmeniz

rica ederim :)

Eski isimden ayrilmadim.. dogum iznindeyim tekrar donebilirim.ogretmenim ben bi kolejde calisiyordum..Ogretmen olarak memleketime atanmam cok zor.. :KK43:( mutlaka doguta gidicem

anladım, ben sadece fıkrımı soyledım. cunku ben hem evlılık hem uzun suren mesaı saatlerını kaldıramadım, bebek olduktan sonrasını dusunemıyorum, ne kadar bakan bırı de olsa zaman gecırmek gerekiyor.
gercı mesaı saatı fazlalıktan kastımız muhtemelen farklıdır, ben ortalama aksam 9-11 arası ısten cıkabılıyordum.
Umarım hakkınızda ıyı olan kararı verırsınız.

anladım, ben sadece fıkrımı soyledım. cunku ben hem evlılık hem uzun suren mesaı saatlerını kaldıramadım, bebek olduktan sonrasını dusunemıyorum, ne kadar bakan bırı de olsa zaman gecırmek gerekiyor.
gercı mesaı saatı fazlalıktan kastımız muhtemelen farklıdır, ben ortalama aksam 9-11 arası ısten cıkabılıyordum.
Umarım hakkınızda ıyı olan kararı verırsınız.
Tesekkur ederim...Allah size de istediginiz rizik kapisini hayirla acar insaallah..mulakati da gecersiniz ins yani :)

Eski isimden ayrilmadim.. dogum iznindeyim tekrar donebilirim.ogretmenim ben bi kolejde calisiyordum..Ogretmen olarak memleketime atanmam cok zor.. :KK43:( mutlaka doguta gidicem
Branşınızı bilmiyorum ama size yakın bi yerlerede çıkabilir tayininiz. Çünkü hemen hemen her ide doğu görevi sayılan ilçeler var:)

özelin sonu yok otur kpss çalış devlet gibisi yok özelde çalışmış biri olarak söylüyorum sana bunu.

Bence çocuğunuza bakacak kişi de varken ve kreşe verme imkanı da varken çalışın sigortanız işlesin. eşinizi buna ikna etmeye çalışın doğum izniniz bitene kadar. kpss ye girseniz ayrı şehir olursa daha sıkıntı olur sizin için. burdan ayrılıp 3 yıl kadar bebeğinize baksanız iş bulma sıkıntısı yaşamazsınız sanırım?hani küçükken yanında olmak istersiniz belki...

Bölümünüz nedir, çok kadro açılan bir bölüm mü? Eğer öyleyse ve bilgileriniz tazeyse elbette kpss hazırlanın. Ancak çok kadro açılmayan bir bölümse, işinizde çalışın derim. Kpss aniden değişiyor, bu yıl mesela dörtköşe yaptı bizi bazı derslerde. 2 yıl önce mezun oldum illa devlet diye zorluyorum o yüzden bekliyorum ben. Ancak sizin bebeğiniz de varmış. Bunları düşünün bence.

Öğretmenseniz bence devam edin işinizde. Ordanda emekli olursunuz. Ne kadar öğretmen arkadaşım varsa şuan doğudalar. Elbette gidilir ama evlisiniz ve annesiniz :)

Back
X