• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesaj attım allah kahretsin

Bu erkekler kendini ne halt saniyosa anam..gonlumuz kayinca sacmaliyolar bi irtibati keserimler, bilmem ne :D ya aslinda defol git denir bunlarada iste.. dert etme bence olmus bitmis, her iste bi hayir vardir. Boylece ondan soguman kolaylasir

amaaan salla gıtsın dıngılı en azından ıcınde kalmamıs bıseylerı yapmıs olmanın pısmanlugı, yapmamıs olmanın pısmanlıgından ıyıdır :) hıc dert etme

Mesajın basindada yazdim maksadim inancini yada inancsizligini kınamak degil bu ilk uyeligim degil daha oncedende uyeligim vardi konu sahibinin daha onceki yorumlarindada ateist oldugunu yazdigindan biliyorum kendi tercihi ve simdiye kadar soz konusu bu durumla alakali iyi yada kotu en ufak bir yorumda bulunmadim bulunmamda

Yorumumu inancla bagdastirmayin su sekilde dusunun mesela ben aska inanmiyorum desem sonrada aşık olmak istiyorum desem sacma olur degil mi bende o sekilde dusundum

Yani kisi ister hristiyan olur ister yahudi ister musluman ister inanir ister inanmaz bu beni ilgilendirmez

Belki forumda dini siyasi vs seklinde yirum yasak olmasa farkli bir yorumum olurdu oda saygiyi asmadan

Ama obur turku arkadasim ozetle aşık olmayı istemek icin once aşkın varligini kabul etmem lazim bilmem anlatabilfim mi yoksa maksadim kimsesinin hayatini sorgulamak degil
bazı ifadeler kalıplaşmıştır, kullanırken anlamı düşünülmez.
sizin verdiğiniz örnek çok başka bir şey. aşka inanmazsan ona özlem duymazsın ama allah kahretsin derken illa yaratıcı bu işi kahretsin demek istemezsin, sadece lanet okumanın alıştığımız bir şeklidir bu. çocukluğumuzdan beri böyle ifadelerle karşılaşıyoruz, "inşallah" en basiti. allahın izniyle manasına gelse de biz "umarım" anlamında kullanıyoruz. çoğu zaman umarım demek garip, biraz samimiyetsiz duruyor. inançsız birisi olarak inşallah'ı çok kullanırım mesela, ama allahın iznini gözeterek söylemiyorum bunu. ya da güzel şeylere ay maşallah derim, refleks tepkidir bu. çünkü bunlar artık dini cümlelerden çıkıp kültürümüze, dilimize ait olmuş ifadeler.

anca "rabbim şifa versin" gibi bir yorum yazsa gelip bunu deseniz anlarım bi nebze. ama inşallah, maşallah, allah kahretsin, allah korusun gibi kalıplaşmış ve daha refleks cümlelerde bunu demeniz abes.

konuyla alakasız konuştuğum için kusura bakma MissCherryBlossom MissCherryBlossom

Dilimizde var olan bir kalıp bu da herkes kullanabilir. Ne diyecek Big Bang teorisi kahretsin mi desin, gölgelerin gücü adına falan mı desin ateist diye. Konuyu saptırmayın bence, gereksiz bir şeye takıldığınızı düşünüyorum.

Dedigim gibi maksadim alay etmek kinamak falan degil ve simdiye kadar bu yonde tek bi elestri yapmadim degim olarak kullandigini biliyorum ama ben genel itibariyle degimleri kullandigim zaman secip kullanirim

Ve ben yorumumu yaparken kesinlikle sinle alakali yapmadim insanin inanmadigi birsey uzerinden konusuyla baglanti kurmasi bana tuhaf geldi

Dileyenler kib leyebilir ben hala hakaret etmedigim dusuncesinin arkasindayim

Ailemin yarisi Hristiyan, Allah da insallah da derler hic aklima gelmemisti bunu demek:olamaz: Neyin kafasi acaba?

Bizde de Hristiyan var baya, gayet kullanılan bir kalıp. Rab denir Allah denir inşallah maşallah hepsi denir bizde de aynen. :) Bazı insanlar garip.

Kusura bakma Cherry konun dağıldı ama buna da kayıtsız kalamadım.

Ay okurken güldüm ya şişko g*te bakın hele demişsin deli :KK45: yorumlarda ki gibi kaçan durmadan kovalanır. Yine sen bağlantını kesebiliyosun, bende o da yok adam askere gidiyo bunalıma girmesin diye yazıyom da altta alıp duruyom psikolojim bozuldu :deli:

Bizde de Hristiyan var baya, gayet kullanılan bir kalıp. Rab denir Allah denir inşallah maşallah hepsi denir bizde de aynen. :) Bazı insanlar garip.

Kusura bakma Cherry konun dağıldı ama buna da kayıtsız kalamadım.
Kavga cikarmak icin ozellikle bu yorumu yazdi gibi. MissCherryBlossom hic sallamamis, ben de dayanamadim atladim :-D

bazı ifadeler kalıplaşmıştır, kullanırken anlamı düşünülmez.
sizin verdiğiniz örnek çok başka bir şey. aşka inanmazsan ona özlem duymazsın ama allah kahretsin derken illa yaratıcı bu işi kahretsin demek istemezsin, sadece lanet okumanın alıştığımız bir şeklidir bu. çocukluğumuzdan beri böyle ifadelerle karşılaşıyoruz, "inşallah" en basiti. allahın izniyle manasına gelse de biz "umarım" anlamında kullanıyoruz. çoğu zaman umarım demek garip, biraz samimiyetsiz duruyor. inançsız birisi olarak inşallah'ı çok kullanırım mesela, ama allahın iznini gözeterek söylemiyorum bunu. ya da güzel şeylere ay maşallah derim, refleks tepkidir bu. çünkü bunlar artık dini cümlelerden çıkıp kültürümüze, dilimize ait olmuş ifadeler.

anca "rabbim şifa versin" gibi bir yorum yazsa gelip bunu deseniz anlarım bi nebze. ama inşallah, maşallah, allah kahretsin, allah korusun gibi kalıplaşmış ve daha refleks cümlelerde bunu demeniz abes.

konuyla alakasız konuştuğum için kusura bakma MissCherryBlossom MissCherryBlossom

Kendimi yada durumumu ifade edebildim mi bilemiyorum ama baska bir yorumda dedigim gibi ben genelde kullandigim deyimlerde vs hayat gorusume yada dusuncelerine ters gelmeyecek sekilde olmasina dikkat ederim

Mesela bende inancli biri oldugum icin bazen aslinda umarim demem gereken bir yer olur ama inancimsan dolayi insallah derim yada

Nuh dedi peygamber demedi degimini kullanmam dedigim gibi ben dikkat ederim hele boyle bi durunda daha hassas davranirdim diye ozellikle o yorumu yaptim

Yoksa bu forumda eski uyeliklerimde yada yeni uyeliklerimde kimseye alayvari yada hakaret vari bir yorumum olmamiatir

Mesajın basindada yazdim maksadim inancini yada inancsizligini kınamak degil bu ilk uyeligim degil daha oncedende uyeligim vardi konu sahibinin daha onceki yorumlarindada ateist oldugunu yazdigindan biliyorum kendi tercihi ve simdiye kadar soz konusu bu durumla alakali iyi yada kotu en ufak bir yorumda bulunmadim bulunmamda

Yorumumu inancla bagdastirmayin su sekilde dusunun mesela ben aska inanmiyorum desem sonrada aşık olmak istiyorum desem sacma olur degil mi bende o sekilde dusundum

Yani kisi ister hristiyan olur ister yahudi ister musluman ister inanir ister inanmaz bu beni ilgilendirmez

Belki forumda dini siyasi vs seklinde yirum yasak olmasa farkli bir yorumum olurdu oda saygiyi asmadan

Ama obur turku arkadasim ozetle aşık olmayı istemek icin once aşkın varligini kabul etmem lazim bilmem anlatabilfim mi yoksa maksadim kimsesinin hayatini sorgulamak degil
Şimdi şöyle anlatayım. Türkiye'de yaşıyoruz hepimiz ve insanlarımızın büyük çoğunluğu müslüman. Doğal olarak din ile ilgili cümleler kelimeler kültürümüzün birer parçası haline geliyor.Konuşma dilini az çok bunlar oluşturuyor.Bir insanın allah demesi allaha inandığı ya da sırf inanmıyor diye bu kalıbı kullanmaması gerektiği anlamına gelmez.

Kavga cikarmak icin ozellikle bu yorumu yazdi gibi. MissCherryBlossom hic sallamamis, ben de dayanamadim atladim :-D
Yorumlarima dikkat ederseniz aciklamasini yaptim

Zaten oyle bir maksadim olsa uslubum daha farkli olurdu

Tabi inanip inanmamakta sizin kendi fikriniz

Yorumlarima dikkat ederseniz aciklamasini yaptim

Zaten oyle bir maksadim olsa uslubum daha farkli olurdu

Tabi inanip inanmamakta sizin kendi fikriniz
Valla bana konu sahibi daha onceden inanmadigini soyledigi icin ona bilenmissiniz gibi geldi daha cok.

Kendimi yada durumumu ifade edebildim mi bilemiyorum ama baska bir yorumda dedigim gibi ben genelde kullandigim deyimlerde vs hayat gorusume yada dusuncelerine ters gelmeyecek sekilde olmasina dikkat ederim

Mesela bende inancli biri oldugum icin bazen aslinda umarim demem gereken bir yer olur ama inancimsan dolayi insallah derim yada

Nuh dedi peygamber demedi degimini kullanmam dedigim gibi ben dikkat ederim hele boyle bi durunda daha hassas davranirdim diye ozellikle o yorumu yaptim

Yoksa bu forumda eski uyeliklerimde yada yeni uyeliklerimde kimseye alayvari yada hakaret vari bir yorumum olmamiatir
hakaret ya da alay olduğunu düşünmedim ama gereksiz bir noktaya takıldığınızı düşünüyorum. çünkü dediğim gibi bizim için bunlar dua değil sadece kültürün bir getirisi. esas dua edilen cümleleri ben de kullanmam, dikkat ederim. allah rahmet eylesin demem mesela, başınız sağolsunu kullanırım. ama dediğim gibi böyle cümleler hariç diğer kısımlar içi boş refleks bir tepki ve duyguyu anlatmanın güzel bir yolu. birbirimizi anladığınızı düşünüyorum, daha fazla konuyu dağıtmayalım.

Aman boşver ya. Silindiğin halde normal mesaj atman biraz da " çok da şeyimdeydi silip silmemen, takmadım, sinirlenip hayata küsmedim, seni pek ciddiye almıyorum. Bana hayat devam ediyor" mesajı da verir. Sonuçta " ne oldu, beni niye sildin, beni niye aramıyorsun" gibi birşey dememişsin yani. Bir daha yazmazsın olur biter.

Mune Mune abla Kazen Kazen yaptigim bi yorum yanlis anlasildi

Gecenlerde size benzer bi konu ile ilgili mesaj atmistim o mesajdan sonra kiblenirsem benim icin bu ne perhiz bu ne lahane tursusu demeyin diye bu yorumu yapma ihtiyaci hissettim

Yorumumun basindada belirttim kesinlikle kinamak yada alay etmek gibi bir dusuncem yada maksadim yok eski uyeliklerimide biliyorsunuz simdiye kadar kesiikle konu sahibinin inancla alakali yaptigi hic bir yoruma cevap dahi yazmadim

Kimisi maksadimin kavga cikartmak oldugunu yazmis oyle bir amavim olsa uslubum boyle olmazdi

Sadece dedigim gibi sizinle konustugunuz konudan sonra bu ne perhiz bu ne lahana tursusu olayina girmeyeyim diye bildirmek istedim

Simdi banlanmam gerekiyorsada banlayabikirsiniz

Konu sahibindende bu yorum icin burda kendimi aciklamaya calistigim ve kinusunu isgal ettigim icin ozur diliyorum

Back
X