Mesajlaşmaya yüklenen anlamlar üzerine...

Lyudka

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2011
1.614
12
0
Diğer
Kızlar forumda hep denk geliyorum bu yüzden tartışmaların çıktığına bu konuyu bir inceleyelim gerekirse tartışalım hep beraber dedim

Ben de bu yüzden çok kapris yaptım zamanında. İlişkinin başında tabii sürekli mesajlar yağardı falan sonra işe başlayınca sevgilim bir durgunluk dönemi geçirdik.

Allahım bekliyorum bekliyorum mesaj yok. Ama bekliyorum dediğim saat başı bekliyorum... Öyle alışmışım ki bu benim için bir kural! Saat başı, anlamlı anlamsız mesajlaşılacak! Mesajlaşmazsa sevmiyordur! Arasa? I-ıh olmaz. İlla o parmaklar o tuşlara basacak, basma gücü kullanılacak! Artık günlük kaç mesaj oldu acaba diye saymaya doğru gidiyordu bu iş.

Zaman zaman kapris yapıyorum zaman zaman içime atıyorum, takıyorum.

Sonra bir arkadaşıma açtım konuyu. "Kızım, ne yapsın adam? Masa altından mesaj mı çeksin iş yerinde?" demesi üzerine oturdum düşündüm. (Ki iş yerinde bile mesaj çekiyor sevgilim ben de nesini büyüttüysem konunun bilemedim ki ) Lisede değiliz -o zamanlar öyleydi, dakika başı mesaj atardı sevgililer birbirine, sıra altından olurdu özellikle bu- adam çalışıyor. (Belki sizde farklı olabilir durum ama kendi üstümden veriyorum örnekleri.)

En iyisi artık yakınmaktan vazgeçmek ve buna alışmak dedim. Telefondan gözünü çek Lyudka dedim.

Çektim de. Sonra ne oldu? Baktım eskisinden sık mesaj yağıyor. Daha çok ilgi görüyorum.

Belki yakınmanın bitmesinden belki üstüne gitmeyi bıraktığımdan ya da neden bilemiyorum ama bu mesajlaşma olayına fazla takılıp üzmüşüm kendimi onu biliyorum. Yine saat başı mesajlaşmıyoruz tabii ki. Ama 3-4 saatte bir.

Şimdi konuyu nereye bağlayacaksın diyeceksiniz şuraya bağlıyorum biz kadınlar bazı şeyleri abartıyoruz fazlasıyla anlam yüklüyoruz, karşımızdakine yakınırken gerçekleri göremiyoruz. Belki kötü niyetle değil yaptıklarımız ama elimizde olan güzel ilişkilere sahip çıkmak yerine neden hep ufak detayları büyütüyoruz? Mesaj atmışız 5 dk geç cevap gelmiş. Bunda ne var? Ya da mesaj atmamış aramak istemiş. Hemen kapris yapmak niye? Ben bunları aştığım için çok mutluyum, her gün sevgilimle biraz daha olgunlaşıyorum biraz daha büyüyorum. :109:

Bunu hissetmek çok güzel ve bu durumu sizinle paylaşmak istedim :107:

Son düzenleme:
Bundan 15 sene kadar önce cep telefonları yeni çıktığında,hatlar çok pahalı,faturalar çok kabarık geldiği dönemde mesajlaşmayı anlardım ki o zamanlar bile sesini duymadan yapamazdım sevgilimin,yakın arkadaşlarımın...
Şimdi dakikalar bu kadar ucuzken,konuşacaklar da netken, mesaj yazmak/beklemek bana garip geliyor.
Sevgilimle zaten saatler sürmez konuşmalarımız. Hemen buluşma planı yaparız,yok görüşmeyeceksek de sesimizi duymak ve durumdan haberdar etmek için konuşuruz kısa ve öz o kadar. Hatta sinirliysek telefonla konuşmamaya çalışırız çünkü daha çok sarpa sarıyor bizde yüzyüze olmayınca.
En yakın arkadaşımla da müsaitsek saatlerce konuşabiliriz telefonda. Mesajı sadece konuşamadığımız anlarda durum bildirisi yapmak için kullanırız.
Elimde telefon sürekli mesaj beklemek/yazmak beni hasta ederdi sanırım.
Çoğu zaman sesini duymak bile yetmezken,yanına koşa koşa uçarken sevgilimin yazdığı 3-5 satırla tatmin olmam gibime geliyor.

En güzeli ve doğru olanı da bu zaten

Karşı taraf mesajımıza geç dönmüş,erken dönmüş ne farkederki

Önemli olan mesajına veya aramana cevap vermesi ve geri dönmesidir

Bu bekleyişten dolayı sonucu tartışmayla sonuçlanan birçok ilişki var yazık ...

Biz sevgilimle genelde mesajlaşırız bu durumu aynı bende sen gibi ilk başlarda sorun ederdim işte 5 dk geçti cevap vermedi napıyor neden cevap vermiyor vs kendi kendime sorun yaratırdım ama bende aştım artık belkide zamanla ilişkimiz oturduğu için olabilir.
Geç cevap verdi napıyor diye düşünmüyorum zaten sevgilimin ne yaptığını bilirim müsait olmadığı zamanlarda aramam yada mesaj atmam ondan beklerim.

Çevrimiçi mesajlaşma programı Whatsapp ı kullanıyoruz biz...
Zaman zaman naber nasılsın diye yazarız, birşey konuşulacaksa da telefonla 2 dakikada konuşur kapatırız.
Her dakika mesajlaşıp hele ki mesajda tartışmak adetimiz değildir...

Canım zamanında bizde bu tip sorunlar yaşadık. daha doğrusu ben kendi kendimi bunalıma soktum. çıkmaya başladığımızda sevgilim okuyordu haliyle sıra altından tenefus aralarında evde vs her zaman mesaj atardı. sık sık konuşurduk. daha sonra işe girdi. 6 saat neredeyse tek mesaj atmadığı zamanlar olur elim telefonda beklerdim.
hala fırsat buldukça işe mesaj atar 4 saatte 5 saatte bir ama ben kafaya takmam artık. öğrendim neyin nesi olduğunu çalışma şartlarını.. birde çalıştığı şirket aile şirketi olunca sevgilimde oradakilerin en küçüğü daha katı oluyorlar. olsun ben halimden mutluyum hergün biraz daha olgunlaştığımın farkındayım.. Allah onları başımızdan eksik etmesin

Biz de whatsapp kullanıyoruz,zaman zaman ruh halimiz iyi olmadığında neden çevrim içisin neden en son şu saatte görülmüşsün gibi saçma sapan muhabbetler yapabiliyoruz.
Daha çok ben yapıyorum tabi bu muhabbeti.

Yapmamam gerek aslında :26:

Biz mesajı azaltalı 3 ay falan oluyor. Başlarda o kadar alışmışım ki hep kötüye çekiyordum. Ama insan bi'yerden sonra anlıyor-muş. Az mesajlaşmak aslında daha iyi görüşüldüğünde konuşacak bi'dünya şeyimiz oluyor, öbür türlü tekrar yapıyoruz

Genelde ben daha çok çevrimiçi takıldığımdan bunu sorgulayacak zamanı olmuyor beyefendinin...
Hem olsa bile benim hayatımda sadece o yok... Tıpkı senin de hayatında sadece onun olmaması gibi.
Böyle sorular sorduğunda ben gırgıra alıyorum. Bir süre sonra iyi tamam deyip susar.
İyi yöntem dene derim.

Haklısın ,ben de kendimi geri çekiyorum yavaş yavaş,sık sık yazmıyorum eskisi gibi,bakalım ne olacak.

Taktik hiç sevmem aslında ama ara sıra lazım oluyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…