Mesleğim yok napıcam bilmiyorum.

Ne okudunuz ?
Belediyelerin kursları oluyor meslek edindirme için.
İşkur a başvurabilirsiniz.
Onun dışında KPSS ye hazırlık yapabilirsiniz.
Yasınız daha çok genç
Pek çok şey yapılabilir.

Ön muhasebe düşünüyorum
Ön muhasebe çok para almıyor. Kurumsal şirketlerde yükselme şansınız olur sadece onda da üniversite diploması isterler. Kurumsal olmayan yerlerde hep aynı işi yaparsınız, maaşınız da çok fazla olmaz.
Mağazacılık yapıyormuşsunuz şimdi, yükselip müdürlüğe oynayabilirsiniz. Dil bilmek önemli bunun için. Ama şube müdürü, bölge müdürü diye gidebilir. Sonuçta yaşınız çok küçük.
Ama çlıştığınız sektörü sevmiyorsanız, orada çalışıp 20bin alsanız bile mutsuz olacaksanız, ne istiyorsanız onu yapın derim.

Ben hareketli iş ortamında yapamıyorum hep bi aksiyon mağzacılıkta herkes herkesi avlama peşinde

Bunı merak ediyorum da bilginiz var mı acaba ben edebiyat öğretmeniyim fakat atama malum bu çocuk gelişimi bölümü ile alam değişikliği oluyor mu ki bilginiz var mı? Eğitim mezunuyum
Evet oluyor. Ama iü auzef çocuk gelişimi lisans bölümünü bitirmeniz gerekiyor. 2 yıllıklar olmaz. Halihazırda öğretmen olduğunuz için formasyon şartı da yok sizin için. Anaokulu öğretmeni olarak atanabilirsiniz.

Peki teşekkür ederim.

Bunu araştırayım bir bakalım belki öyle şansım olur. Edebiyattan atanmak çpk zor

Dikkate alırmısın bilmiyorum ama şuan yaşınız hala geç değil.Okul okuyun.2 yıllık sağlık ile ilgili alanlar mesela.
Bir mesleğiniz olur,belki kpss ye girer atanır daha düzenli bir hayata kavuşursunuz.
İlerde evlilik çocuk derken avmler konfeksyonlarda çalışma şartlarınızla zor yürütürsünüz.
insan isteyince herşey olur inanın.
Size tek önerim hala zamanı varken okuyun

Mesleğim olmasaydı kesinlikle pastacılık aşçılık vb işlerine girmek isterdim. Lisans muhasebe mezunuyum. Hiç bilmeyen için muhasebe son derece karmaşık ve eğlenceli değil. Keşke pastacı veya aşçı olsaydım. Özellikle aşçılıkta iyi yerlere iyi para kazanırsın. Otelde çalışırsın lojmanda filan kalırsın. Yaşın genç belge al boş durma

Ben grafik tasarım mezunuyum ama kendi mesleğimi yapmadım sevmediğim için birçok farklı sektörde çalıştım ben de gelecek göremedim hiçbirinde sonra meb in güzellik makyaj kursuna falan gittim sonra bir salona girdim orada izleye izleye manikur öğrendim simdi manikurculuk yapiyorum yani disardan bakilinca belki guzel bir iş degil ama olsun ben seviyorum. Sende kurslara git ona gore bi yol izlersin.

Bence hala üniversite okuyabilirsiniz. Okurken haftasonları ya da haftaiçi part-time çalışabilirsiniz. Yaşınız çok genç. Yolunuz açık olsun.

Açıköğretimi bitirip ortopedi/sağlık alanında çalışmayı düşünmez misiniz? Çalışma ortamı sakin pek çok bölüm var, açıköğretim bölümlerini bir inceleyin.

Mağazacılık güzel ama uzun süreli devam ettirmek zor olabilir. Daha düzenli bir maaşa sahip pek çok 2 yıllık bölüm de var.

Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de bir dönem hizmet sektöründeydim ve gerçekten yapamadım. Vardiyalı iş ve çok ağır. Hizmet sektörünü bırakıp daha düzgün bir iş istedim (sekreterlik veya ön muhasebe gibi). Ama restaurantlarda çalışmış insanı da masa başı işte istemiyorlar. Ne alaka gibi davranışları oluyor. E ne yapayım ömür boyu ağır gelen bir sektörde mi çalışayım? Ben de ne yapacağımı bilmiyorum. Şu an muhasebe kursuna gidiyorum dünyanın parasını ödedik. İnşallah bir faydası olur da bir yere girerim. Siz de uygun fiyatlı kurslara baksanız olur mu? Veya İşkurun da meslek kursları oluyor.

Yerinizde olsam asla Kuafor işini yabana atmam. Özellikle kaş tırnak Nail art işleri çok popüler. Takı tasarım kursu da olabilir kuyumcular işe alıyorlar diye duymuştum bi araştırın.

23 ünv yeniden başlamak için geç değil. Ben sizden 6 yaş büyüğüm. İki mesleğim var ama birini sevmiyor birinde de düzgün iş bulamadığım için açıktan ikinci başladım, belki dikey geçişle yazılım mühendisliğine geçerim. Zaman göstrecek. Sizde ünv okuyun bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…