- Emoji Skoru
- 604
- Puanlar
- 18
Selam kızlar. Ben 5 ay önce doğum yaptım. Oğluma hamile kalmadan 4 ay önce de düşük yapmıştım. Normalde kendi işimi bir süre önce bırakıp güzellik sektörüne girmiştim ama yaptığım çalışmalara devam ediyordum. Önceki çocuğuma hamile kaldığımda tamamiyle bıraktım. Zaten çok zor süreçlerden geçtim önce annem vefat etti sonra çocuğum sonra anneannem falan. Müzisyenim bu arada. Konservatuar mezunuyum, senelerce sahne aldım, eğitimlerime de devam ediyordum aynı zamanda prodüksiyonla ilgili çalışmalarımda mevcut. Ama 2 senedir o kadar uzaklaştım ki işimden şuan nasıl döneceğimi bilmiyorum. Çocuğum daha çok küçük biliyorum ama işime tekrar dönmek istiyorum. Bu şekilde depresyona gireceğim yakında belli ki daha önce 4 kez depresyon teşhisi aldığımdan anlıyorum. Müzik benim yaşama sebebim, çocukluk hayalimdi. Ciddi manada çok emek sarfettim ama şimdi tüm emeklerim boşa gitmiş gibi. Biri bugün sahneye çık DJ lik yap, prodüktörlüğe devam et, piyano çal vs dese hayatta cesaret edemem. Tüm bildiklerimi unuttum sanki. Müzik nankördür ama bu kadar da olacağını düşünmezdim. O kadar çok teknik teorik bilgi varki nerden toparlayacağımı bilmiyorum. Djliğe asla dönmek istemiyorum günümüzdeki piyasadan dolayı ben kendi rızamla bırakmıştım zaten ama tekrar enstrümanlarımı çalmak prodüktörlüğe de geri dönmek istiyorum. cidden emek ve zaman isteyen bir meslek, çocuk varken nasıl yaparım bilmiyorum. Çoğu ekipmanım bozulmuştu yenilemem gerekir çocuğa bakıcı özel ders ücretleri falan oldukça masraflı olur. Mesleğini yap para kazan deseniz dediğim gibi sanki herşeyi unuttum bir de tabi işin network kısmı var mesleği bırakınca doğal olarak piyasadaki herkesten de uzaklaştım işimi yapabilsem bile o ağı nasıl tekrar kurarım nasıl iş alırım bilmiyorum. Aslında aklımda güzellik salonu açmak vardı ordan gelir elde edip devam etmek vardı ama o da bir süreç sonuçta evet bazı sertifikalarım var ama bir kaç sertifikaya daha ihtiyacım var iş yeri açabilmek için. Eğitimi dükkanı açması tutacak mı derken seneler sürecek. İnstaya girdiğimde haliyle sürekli müzikle ilgili videolar çıkıyor meslektaşlarımın yaptıkları işleri izlerken tüylerim diken diken oluyor o kadar canım yanıyor ki. Her gün gizli gizli ağlıyorum, aslında yaşadığımız ülkenin şartlarından dolayı böyle olduğunu biliyorum ama senelerce çabalayıp kaybetmiş olmayı hazmedemiyorum. Biliyorsunuz Türkiye’de sanat yapmak özellikle de bir kadın olarak çok zor. Senden faydalanmaya çalışıp izin vermediğinde işinden edenler, 2 kuruş az para alıyor diye senin işini başkasına verenlerle vs dolu ortalık. Prodüksiyon desen 10 şarkı çıkartırsın 1 tanesi bile tutmuyor, pr ının sağlam olması lazım, e böyle pisliklerden dolayı sahne alamayınca da hepsi suya düşüyor. Eskiden çok devasa hayallerim vardı işimle alakalı, hep fazlasını istedim, asla olduğum konumdan tatmin olmadım şimdiyse yapabildiğim günlerin tadını çıkarabilmek isterdim hırs yapmaktansa. Müziği bıraktığımdan beri hayatta hiçbir şeyden keyif almıyorum. Eşim bunu görüyor tabiki destek olmak istiyor üzülüyor ama yetiştiremiyoruz bir şeyleri. Aylık min 150-200k kazanıyor ama masrafımız çok olduğundan bir türlü toparlayamıyoruz. Önümüze çıkan ilk fırsatta yurtdışına taşınacağız ama o zamana kadar ne yaparım bilmiyorum. Sadece dertleşmek istedim sizinle. Uzun olduysa kusura bakmayın. Bana verebilecek bir tavsiyeniz var mı?