Meslegimi sevmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yukki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2016
324
350
103
32
Mesleğimi sevemiyorum, okurken de sevmiyordum ama bitirdim. Bir çok insanın da istediği bir meslek aslında burada söylemeyeceğim ama. simariklik mi yapıyorum diyorum bazen ama gerçekten sevemiyorum bu yüzden iş ortamında falan da çok istekli degilim, Eziyet gibi geliyor ki normalde başladığım isi bitirmeyi severim isimi dikkatli yaparim. Arkadaşlarıma bakıyorum liseden falan. Istedikleri bölüme gitmiş olanlar çok iyi yerlerde su an ben de isteyerek yazdım ama biliyorsunuz genelde is kolay bulunur diye beynine giriyorlar insanin aile hocalar vs. Bence 17 yas böyle bir tercih yapmak için çok çok küçük Ben de öyle tercih ettim.

26 yasimdayim ne yapmaliyim bilmiyorum gerçekten.aileme de açıklayamıyorum bu durumu o kadar okuttuk ne güzel mesleğin var diyecekler. Acı çekerek yoluma devam mi etmeliyim bilemiyorum alışır miyim sizce biraz çalışsam. Bu aralar issizim ama is aramak bile gelmiyor içimden sevmediğim için.

Mesleğimi sevemiyorum, okurken de sevmiyordum ama bitirdim. Bir çok insanın da istediği bir meslek aslında burada söylemeyeceğim ama. simariklik mi yapıyorum diyorum bazen ama gerçekten sevemiyorum bu yüzden iş ortamında falan da çok istekli degilim, Eziyet gibi geliyor ki normalde başladığım isi bitirmeyi severim isimi dikkatli yaparim. Arkadaşlarıma bakıyorum liseden falan. Istedikleri bölüme gitmiş olanlar çok iyi yerlerde su an ben de isteyerek yazdım ama biliyorsunuz genelde is kolay bulunur diye beynine giriyorlar insanin aile hocalar vs. Bence 17 yas böyle bir tercih yapmak için çok çok küçük Ben de öyle tercih ettim.

26 yasimdayim ne yapmaliyim bilmiyorum gerçekten.aileme de açıklayamıyorum bu durumu o kadar okuttuk ne güzel mesleğin var diyecekler. Acı çekerek yoluma devam mi etmeliyim bilemiyorum alışır miyim sizce biraz çalışsam. Bu aralar issizim ama is aramak bile gelmiyor içimden sevmediğim için.
Ben 31 yaşıma gircem 3. Universitemi bitircem yasiniz gec degil hem calisip hem okuyabilirsiniz ben peyzaj okudum muhasebe okudum smdi peyzaj mimarlığını bitircem ki hamileyim evliyim. Sevmediginiz bi isi yapmak gerçekten cok zor.

Mesleğiniz nedir ? Hala okuyabilirsiniz isteğiniz hangi bölümse . Maalesef ülkemizde çocuk şuna yatkın buna eğilimli gönderelim okusun diye birşey yok genel bu bölüm iyi kazanır bak kpss puanı düşük atanirsin devlete sırtını daya rahatına bak ... hele bir memur oldun mu oh cumartesi pazar tatil resmi günler tatil bu cümlelerle ilerliyor... sınavlara hazırlanıp okuyabilirsiniz işe ihtiyacınız varda çalışırsınız aynı zamanda . Toplum ve aile baskısı yüzünden istediğimizi yapamıyoruz birçok insan pişman meslek seciminde :işsiz:

Mesleğin ne anlayamadım

hangi bolumu bitirdiginizi, baska is seceneginiz olup olmadigini falan soylemezseniz ne diyebiliriz ki?

varsa baska secenek ona yonelin madem yoksa bu devirde isi birakip maceraya atilmayi ben mantikli bulmuyorum. (kisisel gelisimciler seri uzgun)

edit: ohoo zaten is yokmus ki, seveceginiz isi arayin madem.

Ben 31 yaşıma gircem 3. Universitemi bitircem yasiniz gec degil hem calisip hem okuyabilirsiniz ben peyzaj okudum muhasebe okudum smdi peyzaj mimarlığını bitircem ki hamileyim evliyim. Sevmediginiz bi isi yapmak gerçekten cok zor.
böyle cevaplar umut veriyor teşekkürler

hangi bolumu bitirdiginizi, baska is seceneginiz olup olmadigini falan soylemezseniz ne diyebiliriz ki?

varsa baska secenek ona yonelin madem yoksa bu devirde isi birakip maceraya atilmayi ben mantikli bulmuyorum. (kisisel gelisimciler seri uzgun)

edit: ohoo zaten is yokmus ki, seveceginiz isi arayin madem.
tamamen başka alana yönelmek istiyorum aslında ama yönelmek istediğim alan biraz ağır yani epey eğitim gerekecek. işim yok evet piyasası kötü şu an mesleğimin

tam olarak sevmediginiz nedir?

ornek vereyim,
atiyorum ilkokul ogretmenisiniz ama cocuklari sevmediginizi fark ettiniz.

Mudurluk, mudur yardimcili tarzinda yine egitim sektorunde kariyerinize devam edecek sekilde adimlar atabilirsiniz,
veya yine ayni konuda akademisyenligi deneyebilirsiniz.
Veya atiyorum devletteki isleyisten memnun degilsiniz, ozele gecersiniz, hatta kendi etut merkezinizi kurmayi dusunebilirsiniz.

Ogretmenlikten ornek verdim ama bir cok meslekte yan dallara gecilebilir aslinda. Veya aldiginiz lisans egitimini kullanarak tamamen farkli bir sektor. Yani ben meslegimi sevmiyorum deyip tamamen size yabanci bir alana gecmenizi pek onermem. Zira onu seveceginizin de garantisi yok, ve yeniden lisans okumak ciddi bir efor ve para gerektirir.

Bence zamanla alışırsınız. İse Severek gitmeyi deneyin. Ya da başka meslek seçebilirsiniz. Yaşınız daha çok genç :KK36:

tam olarak sevmediginiz nedir?

ornek vereyim,
atiyorum ilkokul ogretmenisiniz ama cocuklari sevmediginizi fark ettiniz.

Mudurluk, mudur yardimcili tarzinda yine egitim sektorunde kariyerinize devam edecek sekilde adimlar atabilirsiniz,
veya yine ayni konuda akademisyenligi deneyebilirsiniz.
Veya atiyorum devletteki isleyisten memnun degilsiniz, ozele gecersiniz, hatta kendi etut merkezinizi kurmayi dusunebilirsiniz.

Ogretmenlikten ornek verdim ama bir cok meslekte yan dallara gecilebilir aslinda. Veya aldiginiz lisans egitimini kullanarak tamamen farkli bir sektor. Yani ben meslegimi sevmiyorum deyip tamamen size yabanci bir alana gecmenizi pek onermem. Zira onu seveceginizin de garantisi yok, ve yeniden lisans okumak ciddi bir efor ve para gerektirir.
bu da aklımda olan bir seçenek çok tercihim yok bu seçenek de efor istiyor oldukça zira işe alınmak için o yan dallarda bir şeyler yapmış olmak lazım ama en mantıklısı da bu gibi duruyor.

bilmiyorum çekiniyorum bu konudan zaten sevmediğim için meslektaşlarım arasında kendimi özgüvensiz ve kötü hissediyorum açıklarsam rahat hissetmeyeceğim galiba
O zaman yardımcı olunamaz.
Tahminen iktisadi bilimler bitirdiniz. Öğretmenlik branşına yönelmek istiyorsunuz.

Bence zamanla alışırsınız. İse Severek gitmeyi deneyin. Ya da başka meslek seçebilirsiniz. Yaşınız daha çok genç :KK36:
teşekkürler ben de bazen öyle diyorum bu yaşımda yapmazsam sonra daha zor olur sonra da mesleğin var zaten ne istiyorsun daha diyorum kafalar karışık

O zaman yardımcı olunamaz.
Tahminen iktisadi bilimler bitirdiniz. Öğretmenlik branşına yönelmek istiyorsunuz.
yok hayır üzgünüm veremediğim için ama verirsem gerçekten iyice ezik hissedicem meslektaşlarım arasında en yakın arkadaşlarım da aynı meslekten onlara bile açamıyorum derdimi bu yüzden. yine de teşekkürler

İktisadi önemli bı bölüm degilki
Boğaziçi ışletme bitirmişse önemli.
Okul çok fark ediyor.

Veya Koç , Bilkent burslu işletme bitirmişse.
Bu okullara piyasada kapılar hep acıktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X