Meslek değişimi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Açık olayım arkadaşlarımın çoğu mühendis ve iyi bir dereceyle mezun olmalarına rağmen çok zor iş buldular. 2,500 ile çalışmaya başladılar. Ama şu an iyi yerdeler bir makine mühendisi arkadaşım ford a girdi çalışıyor. Ama çok zorluklar yaşadılar çoğu mühendis iş bulamıyor her yerde mühendislik fakültesi açıldı neredeyse barajı geçen mühendis oluyor. Yaşından dolayı bulamaması bir gerçek olucak ama tabiki bu işler nasiptir. Ama sağlık alanını öneririm. Hem mühendislik özellikle makine çok zor bir bölüm altından kalkabilir mi?
Şuan sağlik memuru eşim, fazlaca yoruldu birde biliyorsun emeklilik sonrasi maaşla (benimkide dahil) asla geçinemeyiz. Türkiyede geleceğimızi pek parlak göremiyoruz. Ikimizinde şuanki diplomalariyla denklik alması cok zor baya uğraştiriyorlarmiş. O yüzden tamamen yeni bir meslek daha iyi olur diye düşünmuştuk ama yorumlar malesef pek iç açıcı değil

Sağlık memuru. Iş bulma konusunda kimse yardım etmez malesef. Yeni mezun nasılsa eşimde oyle olacak tek artı belki dil olabilir

Bana cazip gelmedi üzgünüm. Türkiyede var mi bilmiyorum acaba biyomedikal gibi muhendislikler, varsa da dikkatini ceker mi tabi bilmiyorum. Is bulma acisindan belki suanki cevresi yardimci olur diye... yani siz ik olsaniz, sirket sahibi olsaniz alir misiniz 40 yasinda deneyimsiz insani? Bir de calisirken okuyacaksa projelere, calismalara, ek egitimlere, kendini gelistirecek seylere katilimi kisitli olacak gibi. Mezun olunca da pek parlak maasla baslamaz bulsa bile. Kac yasinda deneyim kazanip yukselip suanki seviyesinin uzerine cikacak?

Ama her sey nasip, belki de yazdiklarimin tam tersi olur. hakkinizda hayirlisi olsun 🙏

Şuan sağlik memuru eşim, fazlaca yoruldu birde biliyorsun emeklilik sonrasi maaşla (benimkide dahil) asla geçinemeyiz. Türkiyede geleceğimızi pek parlak göremiyoruz. Ikimizinde şuanki diplomalariyla denklik alması cok zor baya uğraştiriyorlarmiş. O yüzden tamamen yeni bir meslek daha iyi olur diye düşünmuştuk ama yorumlar malesef pek iç açıcı değil
Eczacılık laborant vs tarzı meslekleri öneririm diş hekimleri bile artık iş bulamıyor. Birde uluslararası diploma mı deniliyor o üniversiteleride araştırsın. Benim mezun olduğum üniversite bu diplomayıda verdi. Yazılım demiş arkadaşlar bu konuyu listenin başına alın zira artık teknoloji yazılım çağındayız

13 yıllık mühendisim, 40a yaklaştım. Bu saatten sonra uzman pozisyonunda iş aramak ağır gelir mesela, uzman mühendis maaşları kuş kadar. E hiç alan tecrübesi olmayanı da yönetici olarak işe almazlar. Bence eşiniz mühendislikten uzak dursun, eczacılığı zorlasın, hiç değilse biraz sermaye ile kendi işini kurar.
40dan sonra bu bölümleri okumak sanıldığı kadar kolay değil, eşiniz bunun da farkında mı?
Kolay değil tabiki farkında, ama ögrenme konusunda sıkıntısı yok. Zaten bu ikinci mesleği. Ilk mesleğini cok sevdiği halde bırakmak durumunda kalmis isterseniz onuda özelden yazabilirim. Iyi derecelerle okulunu bitirip sonrasında güzel bir puanla atanıp saglik memuru olmus. Aslında bazen yorumlarda görüyordum muhendisliğin sıkıntilarini ama gercekten bu kadar olacağini dusunmemistim. Yorumlardan sonra eczacılık daha mantıklı geliyor

Eczacılık laborant vs tarzı meslekleri öneririm diş hekimleri bile artık iş bulamıyor. Birde uluslararası diploma mı deniliyor o üniversiteleride araştırsın. Benim mezun olduğum üniversite bu diplomayıda verdi. Yazılım demiş arkadaşlar bu konuyu listenin başına alın zira artık teknoloji yazılım çağındayız
Evet üniversite tercihi yaparken uluslararası olup olmadiğına bakacağiz çünkü digerleri hiçbir işimize yaramaz
Yorumlardan sonra eczacılık daha mantıklı geldi bir tık daha fazla çalısır ama en azından daha rahat eder

Bir akrabamızın oğlu ODTÜ makine Muh. Bitirdi .
Üniversiteyi kazanınca aile araba falan aldı özel yurtsa kaldı . Çocuk bitirdi diyor ki keske hep öğrenci kalsaydım ailem daha çok maaş veriyordu 😚😚
Ailesi de Keske hiç okutmasaydık o parayla iki uç ev alıp kirasıyla yaşasaydı diyor 😀😀
Velhasıl artık cok zor. Üniversiteyi kazanmak degil zor olan geçinebilecek bir para kazanmak .
Birde esiniz devlette sağlık memuruysa emeklilik maaşını düşünmeyin coooook uzun yıllarınız var . Yıllar içinde akıllı yatırımlar yapıp finansal durumunuzu düzeltebilirsiniz .

İmkansız bu dediğiniz. 23 24 yaşındaki zehir gibi çocuklar dururken şirketler 40 yaşındaki birini tercih etmez bi artısı yoksa. Etse bile asgari ücretle başlıyor çoğu yeni mezun.

Eczacılık dükkan açacak paranız varsa belki ama yurtdışı düşünüyorsanız mantıksız yine. Kaldı ki kazanacak da işle birlikte okuyacak da. Yani bana göre bu saatten sonra olmaz. Emeklilikte zorlanacağınızı düşünüyorsanız bes düşünebilirsiniz yada başka yatırımlar yapabilirsiniz.

Sizi kırmak istemem ama 40 yaşında mezun olsada hiç bir tecrübesi olmayan bir insan özellikle de mühendislik gibi çok fazla elemanın bulunup işin az olduğu bir meslek bence biraz hayal gibi geliyor.bence bu yaştan sonra bu maceraya girmek sizi yorar hakkınızda güzel olan hayırlı olan olsun.

İmkansız bu dediğiniz. 23 24 yaşındaki zehir gibi çocuklar dururken şirketler 40 yaşındaki birini tercih etmez bi artısı yoksa. Etse bile asgari ücretle başlıyor çoğu yeni mezun.

Eczacılık dükkan açacak paranız varsa belki ama yurtdışı düşünüyorsanız mantıksız yine. Kaldı ki kazanacak da işle birlikte okuyacak da. Yani bana göre bu saatten sonra olmaz. Emeklilikte zorlanacağınızı düşünüyorsanız bes düşünebilirsiniz yada başka yatırımlar yapabilirsiniz.
Imkansız diye birsey yoktur değil mi yeter ki istensin. Esiminde okudugunu vurguladim ki ona gore yorumlar yapilsın diye.
Yorumunuz icin tesekkur ederim.

Eczacılık kazanabilen biraz zorlarsa tıp i da kazanabilir bence ben olsam tıp okurdum Türkiye de tek garanti meslek.Puanlar eskisi kadar yüksek değil ,sıfırdan bambaşka bir alana geçmeye çalışmak yerine daha mantıklı bir tercih olur

Karamsar konuşmak istemiyorum ama realist olucam. Üniversiteye başladı hem de 4 yıl uzatmadan okudu diyelim. Özel sektöre girdiğinde ilk maaşı hiçbir zaman tatmin edici olmiycak ve işverenler genç rakiplerini tercih edicek. Sizin jenerasyonunuzda bu kadar rekabet yoktu. İş bulmak da üniversiteden 4 yılda mezun olmak da 20 yıl öncesine kıyasla feci durumda. Çalıştığım yerde üniversite okumadan alaylı şekilde kendini geliştirip iyi paralar kazanan kişiler var. Eşiniz kodlama öğrenip developer olabilir. 3 boyutlu modelleme öğrenebilir. Daha çok teknolojiye hizmet eden bı dal seçebilir üniversiteyle zaman kaybetmeyin. Dünyanın en prestijli üniversitesinde okumama rağmen ilk birkaç yıl hakettigim kıymeti göremedim. hem şuan yurtdisindan da bu meslek dallarına çok rağbet var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X