Meslek Değişimi

sorcia8

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2014
628
169
Arkadaşlar ben normalde farklı bir bölüm okuyorum fakat son zamanlarda Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümüne ilgi duymaya başladım. Çünkü çok konuşkan ikna kabiliyeti yüksek biriyim. Okuduğum bölümde iletişim adına çok birşey yok ve bana hocalarım bile kesinlikle iletişim okumalıydın diyor. Bu bölümde okuyan bilen çalışan varsa bilgi verebilir mi iş olanakları nedir? Yada geçerli bir bölüm mü?

Halkla ilişkilerde yabancı dilin süper değilse iş bulamazsın. Eğer alanın sözel değilse iyi bi üniversiteye girmen de zor puanları yüksek

Bilgisayar muhendisligi okuyorum ama hic istemedim hep psikoloji halkla iliskiler veya bu tarz sozel bolumleri istiyordum aslinda .

Ben de muhendislik okuyorum psikolojiye merak sardim galiba matematikten bikan muhendisler sozel alanlara yoneliyor :KK43:

Ben de muhendislik okuyorum psikolojiye merak sardim galiba matematikten bikan muhendisler sozel alanlara yoneliyor :KK43:
Çünkü artık muhendisligin bile çok rağbet görmediği bi ülkede yaşıyoruz ve yarın aç kalıp kalmayacagimiz belli değil. İnsanlar sayisal okuyoruz diye hemen iş bulacağımızı sanıyor ama aksine öyle olmayacağını artık biliyoruz. Bilgisayar mühendislerinin önüne yazilim mühendisliği geçti. Bu yüzden bende artık istemiyorum zaten hiç istememiştim. Tamamen yanlış bi karArdı. Bu sözel dallar daha iyi daha çok iş imkanı var gibi geliyor bana. Tabii bilen içinde olan varsa aydınlatırsa sevinirim :)

Bilgisayar muhendisligi okuyorum ama hic istemedim hep psikoloji halkla iliskiler veya bu tarz sozel bolumleri istiyordum aslinda .

canım bence iyi düşünmen lazım
geleceğin mesleğini okuyorsun
bunu iyi bir bilgisayar programcılığı ile birleştirebilirsen zaten hayalindeki mesleklerde çalışabilirsin
halkla ilişkiler ve reklamcılık için çok yaratıcı olman lazım
eğer gerçekten yaratıcı isen mesela biliyorsun apple uygulamaları herkese açık
madem iletişimin çok iyi
insanların en büyük açlığı iletişime olduğu için öyle bir uygulama yazabilsen
dünya para kazanırsın
(mesela whatsapp, 7 ay sonra aylık 1,79 TL olacağını açıklıyor.
dünyada 600 milyon kullanıcısı var)

hatta böyle şeylere gerek kalmadan, bazı ek derslerle
reklam sektöründe harikalar yaratabilirsin
http://www.cs.bilkent.edu.tr/data/bilgisayartanitim.pdf bu linkte bilgisayar mühendisliği hakkında verilen bilgileri görünce
bence hazır kazanmış okuyorsun, hiç bölüm değiştirme derim...

Cok iyi bir yerde okumadigin surece isin sansa kalir.
Iyi universitelerde ingilizce olarak okursan o zaman basarili olursun

Gerçekten istemiyorum sanırım bu bölümü artık. Bu konuda başarılı olacagima inanıyorum. İletişimim gayet iyi. İkna kabiliyetim konuşkan biriyim ben bu tarz bi bölümde ve ya İK da başarılı olacagima inanıyorum. Peki İK için ne dusunuyorsunuz? (insan kaynakları)

Ben de İletişim Fakültesi Rts mezunuyum ;
Bölümü çok seviyordum ancak iş olanaklarımızın kısıtlı olması nedeniyle belirli bir süre arar vermek zorunda kaldım şimdi tekrar döndüm,eski işimi tekrar yapıyorum...
Halkla ilişkiler çok güzel bir meslek bir yıl boyunca 5 yıldızlı bir otelin halkla ilişkilerini yaptım çok da sevdim...Ben istersen biraz sana anlatıyım..
Öncelikle gecen,gündüzün birbirine karışıyor..Organizasyonlar oluyor yeri geliyor 12'den önce iş yerinden çıkamıyorsun..
Her daim bakımlı olmak zorundasın..
Her giydigine dikkat etmek zorundasın...(O dönem içerisinde kendime sıfırdan dolap düzmüştüm)
Ama onun dışında masa başı bir işin olacak..Kurumla ilgili yazılı ve görsel basında çıkacak haberleri takip etmelisin..Kurumun dışardaki reklam yüzü sen olacaksın..Her türlü reklam faaliyetlerini gerçekleştireceksin...Reklam fikirleri,yeni fikirlere açık olacaksın...
Ama ben senin yerinde olsam Türkiye'de halen bir sıfatlar var...Ne biliyim doktor,mühendis,avukat vb gibi..Biz de 4 yıllık okumuş olmamıza ragmen ne iş yapıyorsun 'Halkla İlişkiler 'denildigi zaman dudak büken tipler var...Ben yerinde olsam şu anda okudugum bölümü değiştirmem..Gelecegin meslegini yapıyorsun,iletişim çağındayız..Benim eski erkek arkadasım da bilgisayar mühendisiydi,kendisini network alanında geliştirmişti ve çok güzel bir şirkette çalışıyordu..İletişim yetenegini kendi işinle ilgili de kullanabilirsin :KK66:

Arkadaşlara katılıyorum..Eğer iletişim okumak istiyorsan da okul seçiyorlar..Bunu da belirtmek isterim..Ben Ankara İlef mezunuyum,ingilizcem çok iyi bunun dışında artık en önemli şartlardan bir tanesi de sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanman..

Ben de İletişim Fakültesi Rts mezunuyum ;
Bölümü çok seviyordum ancak iş olanaklarımızın kısıtlı olması nedeniyle belirli bir süre arar vermek zorunda kaldım şimdi tekrar döndüm,eski işimi tekrar yapıyorum...
Halkla ilişkiler çok güzel bir meslek bir yıl boyunca 5 yıldızlı bir otelin halkla ilişkilerini yaptım çok da sevdim...Ben istersen biraz sana anlatıyım..
Öncelikle gecen,gündüzün birbirine karışıyor..Organizasyonlar oluyor yeri geliyor 12'den önce iş yerinden çıkamıyorsun..
Her daim bakımlı olmak zorundasın..
Her giydigine dikkat etmek zorundasın...(O dönem içerisinde kendime sıfırdan dolap düzmüştüm)
Ama onun dışında masa başı bir işin olacak..Kurumla ilgili yazılı ve görsel basında çıkacak haberleri takip etmelisin..Kurumun dışardaki reklam yüzü sen olacaksın..Her türlü reklam faaliyetlerini gerçekleştireceksin...Reklam fikirleri,yeni fikirlere açık olacaksın...
Ama ben senin yerinde olsam Türkiye'de halen bir sıfatlar var...Ne biliyim doktor,mühendis,avukat vb gibi..Biz de 4 yıllık okumuş olmamıza ragmen ne iş yapıyorsun 'Halkla İlişkiler 'denildigi zaman dudak büken tipler var...Ben yerinde olsam şu anda okudugum bölümü değiştirmem..Gelecegin meslegini yapıyorsun,iletişim çağındayız..Benim eski erkek arkadasım da bilgisayar mühendisiydi,kendisini network alanında geliştirmişti ve çok güzel bir şirkette çalışıyordu..İletişim yetenegini kendi işinle ilgili de kullanabilirsin :KK66:
Çok teşekkür ederim. Ama iletişim yeteneğimi bilgisayar başında kullanmak yerine anlattığınız alanda kullanmak benim için daha iyi. Çünkü herseyden önemlisi mutlu değilim bu bölümde. Umarım bende sizin gibi bir halkla ilişkiler uzmanı olur işimi severek yaparım.

Arkadaşlara katılıyorum..Eğer iletişim okumak istiyorsan da okul seçiyorlar..Bunu da belirtmek isterim..Ben Ankara İlef mezunuyum,ingilizcem çok iyi bunun dışında artık en önemli şartlardan bir tanesi de sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanman..
Peki şu an kendi mesleğinizi mi yapıyorsunuz?

Ben de halkla ilişkiler mezunuyum ve kurumsal iletişim alanındayım. Yalnız şunu söylemekte fayda görüyorum, halkla ilişkileri müşteri ilişkileri ile karıştırmayın. Halkla ilişkilerde ajansta çalışırsanız belli markalarınız olur, onların basın bültenlerini hazırlarsınız, röportajlar ayarlarsınız, özel haber konuları çıkartırsınız. Kısaca halkla ilişkiler denilen şey aslında medya aracılığı ile hedef kitle ile iletişim kurmaktır, doğrudan hedef kitle ile temasta bulunma müşteri ilişkilerinin alanıdır. Halkla ilişkilerde müşterilerinle en fazla, markanın bir etkinliğinde karşı karşıya gelirsin ama orada da senin müşteriyi ikna etme çaban yoktur. Bu ikisi arasındaki farka dikkat çekmek istedim, hep karıştırılıyor çünkü... Bir şirkette isen yine aynı şekildedir süreç.

X