Meslek farki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Crazypinkpink

Sen önce kendine bak
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2011
1.099
756
123
Merhaba arkadaslar,
Biriyle tanistim ancak kafama cok takilan bir konu var. Tanistigim kisi oldukca kariyerli ve iyi bir bolum mezunu. Sorun nerde diyceksiniz velkim ben orgun univ.mezunuyum ama musteri temsilcisiyim cagri merkezi cok kurumsal bi yer de degil acikcasi calistigim sirket. Ben biraz kompleks yapiorum acikcasi. Cevresi de kariyerli insanlarla dolu. Arkadaslarinin esleri fln hep ust mesleklerden. Ben mi abartiorum bilmiyorum. Sizce bu fark sorun olur mu?
Fikir verirseniz cok sevinitim

Sen sorun edersen eğer olur . Bazı şeyleri şimdiden kabul etmelisin . Eğer karşı taraf sorun etmiyorsa ki sende sorun etme . Tam tersi olsa daha büyük sorun olurdu.

Mustakbel es adayiniz yada sevgiliniz bunu sorun etmiyorsa siz de etmeyin. Huzuru buldugunuz yaninizda oldugunuz kisidir digerleri dis kapinin mandali..

Önemli olan işinizde kendinizi geliştirmeniz severek yapmanız gerisi boş. İyi meslek sahibi çok kişi işlerini sevmediği için işine emek vermiyor ve de hiçbir kademe ilerleyemiyorlar.
İş anlaşması da yapmıyorsunuz zaten kendisi sizi uygun görmüş daha ne :KK76:
Bu tarz kariyer sorunları daha çok tersi durumlarda ortaya çıkıyor. Kadının işi ve kazancı daha iyiyse.

Seni sevmis kabul etmisse o da bunu bilerek istemistir niye kafaya takiyorsun ki onemli olan anlasmak ayni bolum mezunu olup anlasamamaktan sonra ne onemi var ki?
Belki sen de aradigi karakterindeki bir ozellik onun aradigiydi her zaman meslek onemli olmuyor.

Kompleks yapma ama hirs yap.

Kendini her yonden gelistirmeye bak.Her konuda az cok fikrin olsun.
Konustugun zaman insanlara meslek ne olursa olsun kendini dinletebil.

Evet egitim meslek onemli.Ama her sey demek de degil.
İnsanlarin gozunde saygi baska sekilde de kazanilir.

Yaratacaginiz izlenim sizin elinizde.

Sen sorun edersen eğer olur . Bazı şeyleri şimdiden kabul etmelisin . Eğer karşı taraf sorun etmiyorsa ki sende sorun etme . Tam tersi olsa daha büyük sorun olurdu.

Henuz evlilik konusmasi yapmadik ama hani konu acilsa bitek bunu takarim kafama gibi geliyor. ben arkadaslarini tanidikca birz komplekse girdim...

Önemli olan işinizde kendinizi geliştirmeniz severek yapmanız gerisi boş. İyi meslek sahibi çok kişi işlerini sevmediği için işine emek vermiyor ve de hiçbir kademe ilerleyemiyorlar.
İş anlaşması da yapmıyorsunuz zaten kendisi sizi uygun görmüş daha ne :KK76:
Bu tarz kariyer sorunları daha çok tersi durumlarda ortaya çıkıyor. Kadının işi ve kazancı daha iyiyse.

Evet erkegin yuksek olmasi lazim derler hep ama bizim aramizda da ucurum var gibi geliyo

Kompleks yapma ama hirs yap.

Kendini her yonden gelistirmeye bak.Her konuda az cok fikrin olsun.
Konustugun zaman insanlara meslek ne olursa olsun kendini dinletebil.

Evet egitim meslek onemli.Ama her sey demek de degil.
İnsanlarin gozunde saygi baska sekilde de kazanilir.

Yaratacaginiz izlenim sizin elinizde.

Evet kendini gelistirmek onemli katiliorum. Farkli bir ise gecmek icin epey cabaladim ama mumkun olmadi

Bu bence kisiye ve zamana gore degisiyor
Burda cok fazla konu okuyoruz soyle sevdik birbirimizi boyle severek evlendik simdi beni kucumsuyor
Beni uzuyor, bana hakaret ediyor, kendimi kambur hissediyorum diyen cok konu var
Ne desek suan bos gibi zaman gosterir bence bunu acele etmeyin derim
Tabiki yanlis anlamayin sizin mesleginize ya da konunuza bir sey dedigim yok asla

Evet kendini gelistirmek onemli katiliorum. Farkli bir ise gecmek icin epey cabaladim ama mumkun olmadi
Hayatımıza giren insanların hiçbiri tesadüf değil, belki bu kişi sizin büyük değişimlere adım atmanız için bir fırsat olacak. Kompleks yapmayın ama kendinizi geliştirmek için hırs yapın mümkünse ikinci bir üniversite okuyun, kariyerinizi ilerletin

Merhaba arkadaslar,
Biriyle tanistim ancak kafama cok takilan bir konu var. Tanistigim kisi oldukca kariyerli ve iyi bir bolum mezunu. Sorun nerde diyceksiniz belki...
ben orgun univ.mezunuyum ama musteri temsilcisiyim cagri merkezi cok kurumsal bi yer de degil acikcasi calistigim sirket. Ben biraz kompleks yapiorum acikcasi. Cevresi de kariyerli insanlarla dolu. Arkadaslarinin esleri fln hep ust mesleklerden. Ben mi abartiorum bilmiyorum. Sizce bu fark sorun olur mu?

Bence sorun olur
Ama kendinizi gelistirmeye yukselmeye aciksaniz biraz giderilebilir sorun. Zamanla kurumsal bir yere gecer orda da yukselirseniz neden olmasin?
Mesela dusunuyorum; ust duzey bir sirkette eşli yemekli toplanti. Iftar, yilbasi, kurulus yil donumu vesaire. Herkesin esine de sorarlar siz ne isle mesgulsunuz. Vereceginiz cevabi malzeme yapacak insanlar var. Özelde bir cok ust duzey pozisyona terfilerde de aile bireylerinin nerelerde olduguna bakilir.

Merhaba arkadaslar,
Biriyle tanistim ancak kafama cok takilan bir konu var. Tanistigim kisi oldukca kariyerli ve iyi bir bolum mezunu. Sorun nerde diyceksiniz belki...
ben orgun univ.mezunuyum ama musteri temsilcisiyim cagri merkezi cok kurumsal bi yer de degil acikcasi calistigim sirket. Ben biraz kompleks yapiorum acikcasi. Cevresi de kariyerli insanlarla dolu. Arkadaslarinin esleri fln hep ust mesleklerden. Ben mi abartiorum bilmiyorum. Sizce bu fark sorun olur mu?

Açıkcası sizde okumamış, çalışma hayatı görmemiş biri değilsiniz. Ancak evlenip aynı ortamlara girince sohbet ortamları olsun, arkadaş ortamları olsun anlaşabileceğinizi düşünüyorsanız ortak zevkleriniz varsa kafanıza takmayın. Evet erkek bir kaç adım önde olmalı birazda denk olmalı diye düşünüyorum.

Eş adayıniz sorun etmiyorsa siz de sorun etmeyin. Ayrıca kendinizi ezik de hissetmeyin. Benim çevremde çok var adam mühendis kadın ortaokul mezunu, adam fizik profesöru kadın ilkokul mezunu yine birinde adam doktor kadın lise mezunu. Yani böyle şeylerde eger karsı taraf sorun etmiyorsa siz de sorun etmeyin.

Aslında adamin ne is yaptığını söylerseniz ona göre yorum yapabiliriz
Yani bürokrat mi,muhendis mi,savci mi,öğretmen mi vsvs
Belki de siz kafanızda buyutmussunuzdur söylerseniz daha objektif olabiliriz

Kompleks yapma bence yani benim kuzenim cerrah eşi de ev hanımı ama kız kendini çok geliştirmiş oturması kalkması kültürü maşallah yani öyle olunca kasma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X