• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

meslek farklılığı..

mrsmile

California dreaming..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
573
197
18
merhaba kızlar...
problemimim meslek farklılığı...
erkek arkadaşım muhasebe okuyor ben ise mühendislik.

şimdilik aramızda sorun olmasada ilerde sorun olmasından korkuyorumn açıkcası..
yorumlanızı bekliyorum .

Aşağlık komplexi varsa olur , herşeyde bir bilmişlik, yarış
eleştiri o zaman zor

Biriniz bilim adami digeriniz amele sancak gorende
Siz yapmış gibisiniz takintiyi

Kizin hevesini kirmayin.
Belki gercekten insanliga faydali, uretken iyi bir muhendis olacak.
Muhendisler arasindan da bilimadamlari cikiyor. Hatta bugunlerde son teknoloji ureten insanlar muhendisler oldugu icin, bilim insanlarinin azimsanamayacak bir kismi muhendis sinifindan cikiyor.

ikimizde 20 yaşındayız ve geleceğe yönelik planlar yapıyoruz ve ailemizin tepkisinden korkuyorum annem kesin sen mühendissin diyecek biliyorum....
hayalleriniz çok mu farklı peki?
yani ikiniz de üni sonrası işe girip çalıştıktan sonra ne sıkıntı olabilir
ikiniz de üniversite bitiriyosunuz.
maddi fark olur diye düşünülebilir belki?

desin annen ne derse

muhasebe okuyor dediğin adam da ilkokul terk değil

mühendisler de asgari ücretin az üstü ile işe başlıyor bu ülkede

mühendis olmak vs çok müthiş bir fark değil ki

anlatır mühendisler bunu değerlendirmek bana düşmez de ilişkiler bu kadar mı statüsel oldu

hep yazıyorum bu konulara size de yazayım

arkadaşımız var kadın öğretmen

adam inşaatta usta

eğitim durumunu bilmiyorum belki lise bile okumamıştır

evleri arabaları iki çocukları ve yolunda giden bir evlilikleri var

hatta aralarında ırk ve mezhep farklılığı da var

özetle bunların hiçbiri iki kişi arasındaki ilişkide referans olamazzz

Yani ben yorumlari anlayamiyorum.
Muhendislik cok onu acik bir meslek, sinir yok. Muhasebeyle kiyaslayamazsiniz. Hayat KPSSden puan alip memur olmaktan ibaret degil ki.

Bu kiz yuksek lisans da yapar, doktora da yapar, cok degisik islere de imza atabilir. Benim oldugum ulkede cok degisik isler yapiliyor, isin bilim boyutu da gelistirme boyutu da bas donduren hizla ilerliyor. Yaptirilacak ise uygun nitelikli insan bulmak zorlasti artik, ben kendi takimima calisan aradigimda bulmakta zorlandim, neyse.

Derdiniz ille de paraysa ; ikisi de asgari ucretin ustunde maasla ise baslasar bile, ilerde durum degisir. Bu kizin kazanci katlanarak artabilir. Yaptiklari mesleklerin isleri, vizyonlari, yollari ayni degil, bu kizin anlatmaya calistigi sey bu bence anlamak isteyenler icin. Her sey para degil. Ote yandan vizyon genisledikce para da artiyor tabi. Oysa muhasebede gelisme olanagi cok fazla yok, gelir artsa bile, hayatboyu ayni is(yanilmiyorsam).

Ama kim KPSSyle atanip butun gun ofiste oturur derseniz o zaman durum esit tabi.

Yani ben yorumlari anlayamiyorum.
Muhendislik cok onu acik bir meslek, sinir yok. Muhasebeyle kiyaslayamazsiniz. Hayat KPSSden puan alip memur olmaktan ibaret degil ki.

Bu kiz yuksek lisans da yapar, cok degisik islere de imza atabilir. Benim oldugum ulkede cok degisik isler yapiliyor, isin bilim boyutu da gelistirme boyutu da bas donduren hizla ilerliyor. Yaptirilacak ise uygun nitelikli insan bulmak zorlasti artik, ben kendi takimima calisan aradigimda bulmakta zorlandim, neyse.

Ama kim KPSSyle atanip butun gun ofiste oturur derseniz o zaman durum esit tabi.

tabi orası öyle
sevgilisi de bu kızın o başarılara ulaşmasına sevinir destekler yani öyle olmalı bence. :/
komplekse girecek biriyse.. işte o zaman sıkıntı

Back
X