Meslek Seçimi

Orman Perisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2015
125
39
28
30
Merhaba bu yıl nefret ettiğim bölümünü bırakmaya karar verdim ünüversite 2. Sınıfın ( diş hekimliği) tekrar sınava girip mühendislik istiyorum (inşaat makine gibi) ama çevremdekiler şaantiyede zorlu şartlar olduğunu söylüyor işçilere sürekli temas halinde olucakmışım birsürü kötü adam varmış evlenirsem zorlanırmışım gibi şeyler siz ne düşünüyorsunuz

emın ol dıscı olmak sana daha cok kazandırır ve ıs bulman daha kolay, helekı ınsaat zıraat vs muhendıslerının cogu alakasız ıslerle ugrasıyorken....
bence dertsız basına ıs alma ama hıc sevemedım, yapamam dersen de her turlu rıskı goze alacaksın....

Dişçiliktede iş yok öyle torpilliysen girersiniz özel hastanelere

Dış hekimliğine bırakıp mühendislik okumak hiç akıllı işi değil
Babanızın bunlarla ilgili şirketi varsa buyurun okuyun
şimdi her yer mühendis

Diş hekimliği sevmeden yapılacak iş değil hakkaten.

Niye inşaat peki? Mimarlık falan düşünsen?

Bencede en güzel iş imkanı olan meslek.bırakma oku bitir sonra memnun kalmazsan o bölümü oku. Ama böyle bir bölüm kazanmak için millet yıllarca çalışıyor

Mühendislik iyidir. Makina ve inşaatta temel mühendislik dallarıdır. Ama teknik bir üniversitede okuyacaksan dişçiliği bırakmana değer diye düşünüyorum.

Canım ben makina mühendisiyim. Öncelikle işçiler de insan bir sürü kötü insan vs sözü olmamış. İnan eğitim görmüş kötüler çok daha fazla.
Ben mesleğimi çok seviyorum kamuda çalışıyorum. Kazancı da iyi. Dişçi lik tip ben de istememistim. En önemlisi sevdiğin işi yap sevmiyorsan bırak dişçi ligi öyle mutsuz hayat gecmez

işçilerle muhatap olmaktan çok iş bulamamak var sonunda. Diş hekimliği gibi bir bölüm bırakılmaz. Kuzenim inşaat mühendisi ve 3 yıldır evde atanamıyor çalışması içinde hayli bir servete gereksinim var

Ofiste mi inşaatta mı çalışıyorsunuz bide dersleri tıptan bile zor diye duydum doğru mu abartma mı

Genele bakarsak bir bayan için mühendislik dezavantajlı.Benim kardeşim diş hekimi, kendisi ne kadar mutlu,üzüldüm sizin böyle hissetmenize.

yerinizde olsam okulumu bitirirdim. diplomamı alırdım.
ondan sonra mühendislik için çabalardım..
kendinizi hayatınızı garantiye almadan adım atmayın derim

Dis hekimliginden insaat a gecmek intihar gibi olur baska bir muhendislik secin derim. Tamam dis hekimligi spesifik sevmiyorsan sevmiyorsundur ama ikinci sansini akilli kullan bence, insaat okuyup ne sartlarda calisacagini biliyormusun ??? En sansli devlete girip kendini kurtarmis olanlar yoksa halin harap, turkiyede tabi duzinelerce olan bir bolum ve yilda binlerce mezun verdigini hic saymiyorum burda.
Nasil bir yapmak istdedigine devlette mi ozelde mi calismak istedigine bagli master yapmak istermisin ona bagli ve sen seneye baslasan 5 yil surse yil olur 2022 o zamana hangi meslek tikanir bilemeyiz ama sartlarin pek degisecegini sanmiyorum ben turkiyede, insaat ve makine hic dusunme derim cunku calisma sartlarindan hic haberin yok gibi duruyor, turkiye gibi yerde cekilecek sey degil tabi birde sansliysan is bulursun oda ayri.
Bilgisayar, endustri gibi cok yonlu bolumleri secmeni tavsiye ederim ileride bir master la farkli alanlara yonelebilirsin. Polimer muhendisligi secebilirsin oda baya uygulama alani genis burdan 2022 ye turkiyede biraz daha taninabilir diye dusunuyorum.
Yok ama ben daha rahat birsey sececegim ugrasamam ozelle falan dersen git atamasi saglam olan birsey sec cocuk gelisimi uzmani, ogretmenlik falan gibi...

Ben bayan ve mühendis olarak artık önermiyorum.
Tecrübem olmasına rağmen şimdiki iş yerimden ayrılırsam ya da çıkarılırsam iş bulma ihtimalim sıfır neredeyse. İngilizcem ana dilim gibi çok akıcı konuşabiliyorum. Ama artık her yer mühendis.
Dersler Elektrik-Elektronik için konuşayım, çok zor olmasa da hayatın matematik ve fizik olacak.
Sahada çalışman gereken işlerde sana hep ikinci sınıf muamelesi yapacaklar, kaç iş görüşmesinden sadece kadın olduğum için kaale dahi alınmadan gönderildim hesabı yok.
Diş hekimliğine devam etmeni öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…