• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MESLEK SORUNU

ayca_ayca

18.
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2014
442
444
103
Bugünlerde bunu düşünmekten ders çalışamıyorum. Durum şu ki ben liseyi yeni bitirmiş bir genç kızım.
Bu sene sayisalda 100 bin siralama yaptim. Ygs daha iyiydi ama lysde geriledim. Mezuna kaldım tıp diyerek.
Ama son bir aydir tıp fakultesini gercekten istemedigimi anladım. Kendime itiraf ettimki sadece maddiyat ve garanti olusu beni cezbetmis.
Ve iki senedir aklimda olan diyetisyenlik mesleği var. Hep gönlümde yatan hacettepe diyetisyenlik.
Ama kime sorsam işsiz kalirsin 1000 liraya calsiirsin ... gibi seyler duyuyorum.
O bölümü okudugumu düşünmek bile beni heyecanlandiriyor.
Ama ailemde herkes bana "tıp,diş hekimligi" baskisi yapiyor. Yarin bir gün diyetisyenlige gitsem "bunun icin mi mezuna kaldin kizim?" Diyeceklerinden korkuyorum. Çünkü ailemin maddi durumu kötü.
Bu kadar insan boşuna mı uyariyor beji diye düşünüyorum. Bir bildikleri vardir herhalde.

ÖZETLE: Sizce sevdiginiz bölümü okumak mı? Yoksa iş garantisi olan bölümü mü tercih etmeliyiz?

Tıp ve diş hek. Baskisi yapan insanlar acaba ne biliyor bu meslekler hakkında. Diş hek.de iş garantisi mı varmış, tıp doktorları neler yaşıyormuş ne kadar bilgileri var.

sevdiğiniz bölümü okuyun.

ilgisi olmayan,hazır hissetmeyen insan için tıp işkence.

yani sınavda heyecan vs. gibi extrem bi durum yaşamadıysanız 100bin sıralamayı bir senede en az 90bin öne çekmek zor olur zaten. realist olursak..
ki sevdiğiniz bölümü okumanızı tavsiye ederim. ve tabi ki bos beleş bi bölüm de olmasın yine gerçekçi olmak lazım hayat boyle bişey çünkü.

İş garantisi olan mesleği edinirim.

Eğitim jargonu bu, öğrenci sınavı kazanabilecek puan alır da herhangi bir bölüme yerleşmek istemez ve yeniden sınava hazırlanırsa ona mezuna kalmak deniliyor. Okullardaki söylem aynen bu. (Öğretmenim)
Diyetisyenlik hakkinda ne düşünuyorsunuz ?

yani sınavda heyecan vs. gibi extrem bi durum yaşamadıysanız 100bin sıralamayı bir senede en az 90bin öne çekmek zor olur zaten. realist olursak..
ki sevdiğiniz bölümü okumanızı tavsiye ederim. ve tabi ki bos beleş bi bölüm de olmasın yine gerçekçi olmak lazım hayat boyle bişey çünkü.
Ya aslında ygs 62bindi . Lys de geriledim . Hic calismadim lys ye çünkü. Ve çok örbekleri var. 100 binden kalip 5 bine çekenler var. Hatta komsumuzun kizi 90 binden kalip dise gitti . Ailem onu da arada hatirlatir :D
İste devlette atama yok diyetisyenlikte.

Valla şekerim seni ciddi sinav stresi altinda gordum. Bunlari dusunme son aylarin kendini calismaya ver. Elinden geleni yap puanin gelince dusunursun ailenin durumu zaten kotuymus 3. Seneye izin vermezler tahminim. Sen tip puani alacak gibi calis sonra karar ver. Yoksa gecen seneden daha dusuk puan alabilirsin. Ben de mezun senemde yerlestim o stresi bilirim ama bu sinavi birakmayanlar kazaniyor. Buralarda da cok takilma derslerine bak.

Valla şekerim seni ciddi sinav stresi altinda gordum. Bunlari dusunme son aylarin kendini calismaya ver. Elinden geleni yap puanin gelince dusunursun ailenin durumu zaten kotuymus 3. Seneye izin vermezler tahminim. Sen tip puani alacak gibi calis sonra karar ver. Yoksa gecen seneden daha dusuk puan alabilirsin. Ben de mezun senemde yerlestim o stresi bilirim ama bu sinavi birakmayanlar kazaniyor. Buralarda da cok takilma derslerine bak.
Hemde nasil stres... aslinda kafam rahat olunca çok iyi calisiyorum. Ama iste kafami sürekli bu kurcaliyor. Sanki tercih dobemi gibi meslek , univ falan arastiriyorum. Oysa rakiplerim nefes almadan dersine bakiyor. Off off

Bence insan sevdigi bir bölümü okumalı,çünkü bir işi severek yaparsan kesinlikle yukselebilirsin,her iş zor ama severek yaptigin işinden en azindan zefk alırsın,zaten ben hiç anlamadim sevmeden sirf garanti isim olsun diye maasim guzel olsun diye bölüm secenleri,is hayatlarinda mutsuzlar tanidiklarim bir cogu zaten calismadilar sonra farkli is buldular,diplomalari evde hic bir işe yaramiyor

Ya aslında ygs 62bindi . Lys de geriledim . Hic calismadim lys ye çünkü. Ve çok örbekleri var. 100 binden kalip 5 bine çekenler var. Hatta komsumuzun kizi 90 binden kalip dise gitti . Ailem onu da arada hatirlatir :KK70:
İste devlette atama yok diyetisyenlikte.
evet devlete girenler de tanıdıkla falan anca giriyolar ki sözleşmeli alıyo onlari da devlet. artık memur olmak oyle kolay degil biçok meslekte.
küçük şehirlerde yeni mezun diyetisyenler bile kendine ozel klinik açıyolar ve iyi de kazanıyolar aslında. ama büyükşehirlerde tutunmak zor.

Ömür boyu sevmediğin işi yapacaksın bence aileni dinleme seçtiğin iş ve seçeceğim eş adayı senin ilerde mutlu yafa mutsuz olmanı belirleyecek iyi düşün

evet devlete girenler de tanıdıkla falan anca giriyolar ki sözleşmeli alıyo onlari da devlet. artık memur olmak oyle kolay degil biçok meslekte.
küçük şehirlerde yeni mezun diyetisyenler bile kendine ozel klinik açıyolar ve iyi de kazanıyolar aslında. ama büyükşehirlerde tutunmak zor.
Kafamda ki bircok soru cevaplanmış oldu. Teşekkurler :)

Back
X