Bugünlerde bunu düşünmekten ders çalışamıyorum. Durum şu ki ben liseyi yeni bitirmiş bir genç kızım.
Bu sene sayisalda 100 bin siralama yaptim. Ygs daha iyiydi ama lysde geriledim. Mezuna kaldım tıp diyerek.
Ama son bir aydir tıp fakultesini gercekten istemedigimi anladım. Kendime itiraf ettimki sadece maddiyat ve garanti olusu beni cezbetmis.
Ve iki senedir aklimda olan diyetisyenlik mesleği var. Hep gönlümde yatan hacettepe diyetisyenlik.
Ama kime sorsam işsiz kalirsin 1000 liraya calsiirsin ... gibi seyler duyuyorum.
O bölümü okudugumu düşünmek bile beni heyecanlandiriyor.
Ama ailemde herkes bana "tıp,diş hekimligi" baskisi yapiyor. Yarin bir gün diyetisyenlige gitsem "bunun icin mi mezuna kaldin kizim?" Diyeceklerinden korkuyorum. Çünkü ailemin maddi durumu kötü.
Bu kadar insan boşuna mı uyariyor beji diye düşünüyorum. Bir bildikleri vardir herhalde.
ÖZETLE: Sizce sevdiginiz bölümü okumak c
Bugünlerde bunu düşünmekten ders çalışamıyorum. Durum şu ki ben liseyi yeni bitirmiş bir genç kızım.
Bu sene sayisalda 100 bin siralama yaptim. Ygs daha iyiydi ama lysde geriledim. Mezuna kaldım tıp diyerek.
Ama son bir aydir tıp fakultesini gercekten istemedigimi anladım. Kendime itiraf ettimki sadece maddiyat ve garanti olusu beni cezbetmis.
Ve iki senedir aklimda olan diyetisyenlik mesleği var. Hep gönlümde yatan hacettepe diyetisyenlik.
Ama kime sorsam işsiz kalirsin 1000 liraya calsiirsin ... gibi seyler duyuyorum.
O bölümü okudugumu düşünmek bile beni heyecanlandiriyor.
Ama ailemde herkes bana "tıp,diş hekimligi" baskisi yapiyor. Yarin bir gün diyetisyenlige gitsem "bunun icin mi mezuna kaldin kizim?" Diyeceklerinden korkuyorum. Çünkü ailemin maddi durumu kötü.
Bu kadar insan boşuna mı uyariyor beji diye düşünüyorum. Bir bildikleri vardir herhalde.
ÖZETLE: Sizce sevdiginiz bölümü okumak mı? Yoksa iş garantisi olan bölümü mü tercih etmeliyiz?
anim bak senle suan tipatip ayni durumdayim.Ama benimki biraz daha farkli bende senin gibi tip delisiydim Ama sinava girdim ve kazanamadim Ailemin zoruyla tercih yapttim.2 yillik saglik bolumune.E haliyle saglik unisinde okuyunca isin gercek kismini gordum diyebilirim.Bende anladim ki tipi istemiyorum.Cunku istememen kadar dogal bisey yok .Ben olsa yapabilirim zorluga gogus gerebilirim yapim geregi calismayi seven bir insanim.ama ilerde kariyerin yaninda bir ailemde cocuklarimda olsun isterim ki onlarda vakit ayirayim.e tip okuyacaksamda oyle siradan bir doktor olmak istemem.Yani kendimi gelistirmeyi falan isterim .E boyle olursada Ilerde aile hayatimi cok ihmal ederim ve vazgectim.hevesim falanda kalmadi.simdi son senemdeyim .Ve yeniden simava hazirlaniyorum.Bende meslek arayisindayim diyetisyenlikte karar kildim hatta hacetteppe :) bu kadar tesaduf olur:) internetten cok arastirma yaptim dedigin gibi herkes ayni seyi soyluyor ama inan bana bu is bulma sikintisi her bolumde gecerli.Cunku ozel unilerde bolumler cok aciliyor.Senin once bakacagin sey sevip sevmeyecegin.Inan bana bu 2 senede oyle buyuk birsey ogrendim ki.Oda ic huzur.Bi cafede calis yeterki ic huzurun olsun.Sevip sevmeyecegine karar ver.eger severek yaparsan emin ol ki arkasindan hersey gelir.Ve aileni bu konuda takma.Meslegi yapacak olan senson.2 sene once bende sesimixcikaramazdim ama huzurun farkina varinca artik istediklerimi cok rahat dile getirwbiliyorum.Acik acik belirttim aileme tip okumicam diye.Kimsede karisamaz.Onceligin mutlulugun olsun.Fazla uzun oldu sanirim ama ayni dertten muzdaribiz :))