• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MESLEK SORUNU

Diyetisyenlik hakkinda ne düşünuyorsunuz ?
Doktor olmak kolay değil, tıp okumak kolay değil başlı başına. Eğer gözünüze zor geliyorsa yarı yolda bırakırsanız hiç girmeyin o yola. Doktorluk ve diyetisyenlik kıyaslanamaz diye düşünüyorum, bütün meslekler özeldir bütün meslekler değerlidir, benim burada ‘bu kötüdür bu da çok iyidir’ demem yanlış olur. Siz işinizi o kadar iyi yaparsınız ki acayip paralar kazanırsınız, ünlülerle çalışırsınız vs...
Meslekleri icra edenlerin genel prestijlerine ve hayat standartlarına bakarsak doktorlar bi kaç Tık yukarıda görünüyor. Uluslarası iş garantiniz olur.
Kadın doktor olursa eşi de benzer standartlarda ya da daha yüksek standartlarda oluyor, çocuklar hayata 30-0 önde başlıyor. Bu da bi gerçek.

geçen sene online koçluk yaptığım bir kız vardı,tek hayali tobb işletmeydi başka bir şey istemiyordu. kıza ankara hukuk geldi,ailesi zorla gönderdi. hiç mutlu değil. geçen gün buluştuk ağlıyor. aşırı üzüldüm,ne desem bilemedim.

sevmediği bir mesleği yapacak ilerde. tekrar hazırlanmaya sıcak bakmıyor ailesi. lütfen sen içinden geleni dinle. ben öyle yaptım ve çok mutluyum.

Hemde nasil stres... aslinda kafam rahat olunca çok iyi calisiyorum. Ama iste kafami sürekli bu kurcaliyor. Sanki tercih dobemi gibi meslek , univ falan arastiriyorum. Oysa rakiplerim nefes almadan dersine bakiyor. Off off

Calismak icin ilham gelmesini bekleme otur basla zamanla ilham gelir. Calistikca daha cok calisasin gelir. Ayrica 100 binden 10 bine cekmek imkansiz degil kapasiten varsa ve yeterince çalışırsan.

Sevdiğin işi yapmak lazım tabi, ama gerçekçi olmak lazım: iş başka hobi başka. İş sevilmez, hobin işe dönüşürse hobi de sevilmez. İyi para kazanırsan hobilerini yerine getirmen kolay olur ve işini seversin. Sevdiğin işi yapmak geyiğini hatalı buluyorum dünyanın en leş işi bile olsa gün sonunda hesabına 1000 dolar yatsa gıkını çıkarmazsın. Öte yandan gezelim görelim sunsan dünyaları yesen dünyaları gezsen ay sonu hesabına asgari ücret yatsa üstüne başına alamayıp kiranı ödeyemezsen uykularından olursun.
“Paranın yüzü sıcaktır yiğenim”

geçen sene online koçluk yaptığım bir kız vardı,tek hayali tobb işletmeydi başka bir şey istemiyordu. kıza ankara hukuk geldi,ailesi zorla gönderdi. hiç mutlu değil. geçen gün buluştuk ağlıyor. aşırı üzüldüm,ne desem bilemedim.

sevmediği bir mesleği yapacak ilerde. tekrar hazırlanmaya sıcak bakmıyor ailesi. lütfen sen içinden geleni dinle. ben öyle yaptım ve çok mutluyum.
online koçluk ne demek çok merak ettim

sevdiginiz bolumu okuyun size eziyet olur sevmediginiz is yuk olur okumasida zor olur zaten hem ne issizligi su ara dahada cogaldi aslinda aranan

online koçluk ne demek çok merak ettim

okuldaki bir kulübün yürüttüğü bir proje. Farklı şehirlerden sınava hazırlanan öğrencilerle ilgileniyoruz. Sınav dönemi hakkındaki tecrübelerimizi vs anlatıyoruz. sorularını cevaplıyoruz,program yapıyoruz vs.

Sevdiğin işi yapmak lazım tabi, ama gerçekçi olmak lazım: iş başka hobi başka. İş sevilmez, hobin işe dönüşürse hobi de sevilmez. İyi para kazanırsan hobilerini yerine getirmen kolay olur ve işini seversin. Sevdiğin işi yapmak geyiğini hatalı buluyorum dünyanın en leş işi bile olsa gün sonunda hesabına 1000 dolar yatsa gıkını çıkarmazsın. Öte yandan gezelim görelim sunsan dünyaları yesen dünyaları gezsen ay sonu hesabına asgari ücret yatsa üstüne başına alamayıp kiranı ödeyemezsen uykularından olursun.
“Paranın yüzü sıcaktır yiğenim”

Ben de sizin gibi düşünüyorum.
Gerçekçi olmak lazım.
Benim en büyük hobilerim edebiyat ve tiyatro, şimdiki mesleğimi seçmeyip edebiyat ya da tiyatro okusam ne ayda 1000 tl'lik kitap sipariş edebilirdim, ne her hafta tiyatroya gidebilirdim. Para getirmediği için hobilerimden de soğurdum.
İş, iş olduğu için para kazandırır.

Sevdiğim iş geyiğini genelde aileden zenginler yapar zaten. Para kazanmak zorunda olduğunda 1.400 tl'ye kim yapacakmış bakalım sevdiği işi? Ya da 1.400 tl getiren iş sevilir mi?
Tıp kazanacak potansiyeli olan biri asla diyetisyenlik okumamalı.
En kapasitesiz, en kötü işe giren, uzmanlık yapmayan doktor 7.500 tl alıyor.
Diyetisyenlerin kaçı bu parayı alıyor acaba?

Bugünlerde bunu düşünmekten ders çalışamıyorum. Durum şu ki ben liseyi yeni bitirmiş bir genç kızım.
Bu sene sayisalda 100 bin siralama yaptim. Ygs daha iyiydi ama lysde geriledim. Mezuna kaldım tıp diyerek.
Ama son bir aydir tıp fakultesini gercekten istemedigimi anladım. Kendime itiraf ettimki sadece maddiyat ve garanti olusu beni cezbetmis.
Ve iki senedir aklimda olan diyetisyenlik mesleği var. Hep gönlümde yatan hacettepe diyetisyenlik.
Ama kime sorsam işsiz kalirsin 1000 liraya calsiirsin ... gibi seyler duyuyorum.
O bölümü okudugumu düşünmek bile beni heyecanlandiriyor.
Ama ailemde herkes bana "tıp,diş hekimligi" baskisi yapiyor. Yarin bir gün diyetisyenlige gitsem "bunun icin mi mezuna kaldin kizim?" Diyeceklerinden korkuyorum. Çünkü ailemin maddi durumu kötü.
Bu kadar insan boşuna mı uyariyor beji diye düşünüyorum. Bir bildikleri vardir herhalde.

ÖZETLE: Sizce sevdiginiz bölümü okumak c
Bugünlerde bunu düşünmekten ders çalışamıyorum. Durum şu ki ben liseyi yeni bitirmiş bir genç kızım.
Bu sene sayisalda 100 bin siralama yaptim. Ygs daha iyiydi ama lysde geriledim. Mezuna kaldım tıp diyerek.
Ama son bir aydir tıp fakultesini gercekten istemedigimi anladım. Kendime itiraf ettimki sadece maddiyat ve garanti olusu beni cezbetmis.
Ve iki senedir aklimda olan diyetisyenlik mesleği var. Hep gönlümde yatan hacettepe diyetisyenlik.
Ama kime sorsam işsiz kalirsin 1000 liraya calsiirsin ... gibi seyler duyuyorum.
Ama ailemde herkes bana "tıp,diş hekimligi" baskisi yapiyor. Yarin bir gün diyetisyenlige gitsem "bunun icin mi mezuna kaldin kizim?" Diyeceklerinden korkuyorum. Çünkü ailemin maddi durumu kötü.
Bu kadar insan boşuna mı uyariyor beji diye düşünüyorum. Bir bildikleri vardir herhalde.

ÖZETLE: Sizce sevdiginiz bölümü okumak mı? Yoksa iş garantisi olan bölümü mü tercih etmeliyiz?
anim bak senle suan tipatip ayni durumdayim.Ama benimki biraz daha farkli bende senin gibi tip delisiydim Ama sinava girdim ve kazanamadim Ailemin zoruyla tercih yapttim.2 yillik saglik bolumune.E haliyle saglik unisinde okuyunca isin gercek kismini gordum diyebilirim.Bende anladim ki tipi istemiyorum.Cunku istememen kadar dogal bisey yok .Ben olsa yapabilirim zorluga gogus gerebilirim yapim geregi calismayi seven bir insanim.ama ilerde kariyerin yaninda bir ailemde cocuklarimda olsun isterim ki onlarda vakit ayirayim.e tip okuyacaksamda oyle siradan bir doktor olmak istemem.Yani kendimi gelistirmeyi falan isterim .E boyle olursada Ilerde aile hayatimi cok ihmal ederim ve vazgectim.hevesim falanda kalmadi.simdi son senemdeyim .Ve yeniden simava hazirlaniyorum.Bende meslek arayisindayim diyetisyenlikte karar kildim hatta hacetteppe :) bu kadar tesaduf olur:) internetten cok arastirma yaptim dedigin gibi herkes ayni seyi soyluyor ama inan bana bu is bulma sikintisi her bolumde gecerli.Cunku ozel unilerde bolumler cok aciliyor.Senin once bakacagin sey sevip sevmeyecegin.Inan bana bu 2 senede oyle buyuk birsey ogrendim ki.Oda ic huzur.Bi cafede calis yeterki ic huzurun olsun.Sevip sevmeyecegine karar ver.eger severek yaparsan emin ol ki arkasindan hersey gelir.Ve aileni bu konuda takma.Meslegi yapacak olan senson.2 sene once bende sesimixcikaramazdim ama huzurun farkina varinca artik istediklerimi cok rahat dile getirwbiliyorum.Acik acik belirttim aileme tip okumicam diye.Kimsede karisamaz.Onceligin mutlulugun olsun.Fazla uzun oldu sanirim ama ayni dertten muzdaribiz :))

Sevdiğiniz bölümde iş bulamayacaksınız bence şuan bile acayip mezun veriyo siz başlayıp mezun olana kadar coşacak mezunlar, bence eğer kazanabilirim diyosanız diş hekimliği çok iyi olur

sakin diyetisyen opma . is garantisi olan en azindan atamas8 olan ogretmenlik sec. insanin basina hersey gelir elinde para getirecek mesleg8n olsun . ailen bisey olut evlenirsin bosanirsin ama her zaman tek basina2yasicak ozgurlugu n olur . ailen hakli tamam doktorlugu sevmiyosun ama sevecegin is garantsoi olan baska alaba yonel. diyetisyenliktw para yok. unlulerle calismak kolay dgl isim yqpcn yillatin gidick . soyle bol parali bi isin olsun hayattan zevk alirsin zevk. gecim derdin olmaz . keske diyorum bende mezuna kalsaydim. lise bittiginde arkadaslarm gitti bende gidicm diyerwk is alani as olan bolum okudu m psimanim keske zaman geri gelse . kader

İş garantisi olan mesleği edinirim.

Eğitim jargonu bu, öğrenci sınavı kazanabilecek puan alır da herhangi bir bölüme yerleşmek istemez ve yeniden sınava hazırlanırsa ona mezuna kalmak deniliyor. Okullardaki söylem aynen bu. (Öğretmenim)
Teşekkür ederim.hiç duymamıştım.

ÖZETLE: Sizce sevdiginiz bölümü okumak mı? Yoksa iş garantisi olan bölümü mü tercih etmeliyiz?

Aasınıfına ilk gittiğim gün anasınıfı öğretmeni olacağım ddim.. sürekli okul 1. 2. Oldum çok iyi bir öğretmen lisesine gittim . Hep Ankara’da okumak istemiştim. Ankara’da çok iyi bir okulda okuyup KPSS den yüksek puanla ilk tercihime atandım. Okul öncesi öğretmeni oldum. Yıllar geçti . Düşüncem şu ki bölümü bitirmek için AÖF okusam da olurmuş . Okulda küçümsenen bir branş.. toplumda Bebek bakıcısı olarak görünüyorsun ciddiye alan yok. Maaş e bize göre çok şükür iyi çünkü bundan yüksek standartta yaşamadım ailem de öğretmendi. Ama başka meslekteki arkadaşlara bakıyorum sürekli yurt dışına çıkıyorlar 2 arabaları evleri var.. bi yere giderken para düşünmüyorlar. Yüksek puanla başka bi şey mi okusaymışım dediğim olmuyor değil. Ama düşünüyorum da okula giderken işe gider gibi gitmiyorum eğlenmeye gidiyorum. Hiç durmadığım bazen çıkdırdığım halde Yorulmuyorum. Başka meslek yapamazdım herhalde diyorum . İşi Sevmek önemli , maaşı ilerde anlayacaksın ... çalışma şartlarını da öyle. Sen her şeyi düşün ayrıca 4-5 yıl sonra iş bulabileceğin bi meslek olsun yılların boşa gitmesin

bunu diyenlerin online diyetisyenlikten haberi yok sanırım. vergisiz mis gibi para. üstelik yurt içi yurt dışı fırsatlarıyla. cahillere danışma canım. ne istiyorsan onu oku.

özel hastanelerde büyüklüğüne göre diyetisyen çalışıyor. kimişinde 1 tane kimisinde 4-5 tane.
çalışma arkadaşların doktorlar olur.
güzel ve zayıf bir kızsan işsiz kalmazsın.
hacettepe diyetisyenlik gayet iyi.

ama diş hekimliğini de bir düşün yine de..

tıp yazma ablacım manyak değilsen, seveni sever sevmeyeni nemrut suratsız doktorlardan olur.
son yılımdayım internlük çilesi çekiyorum bir dokun bin ah işit.
hasta bakıcı , hemşire işlerini biz yapıyoruz.

İş hayatına girince para kazanamayınca sevdiğin bölümden mezunum olayı kalmıyor. Sevmediğin zorla yaptığın işte sana zulüm geliyor, aşırı mutsuz oluyorsun. İkisinde de mutsuz oluyorsun sonuçta. Madem mutsuz olacaksın para kazan bari diyorum.

Bende diyetisyenlik istiyordum ama dediğin gibi gelecek kaygısı çok olduğu için başka Bi tercihte bulundum geriye baktığım zaman iyiki mimarlık fakültesine geldim diyorum

Back
X