• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslek uyumu diye birşey var dimi?

Üniversite mezunu olmalı dese anlarım. Uyum önemli.

Ama biraz kibir gördüm sanki. Gelininiz olacak kişinin işi zor.

Bu kadar takıntılı olanlar genelde kendi durumundan dolayı kompleksli olan insanlar oluyor diye yazacaktım ki annenizin lise mezunu olduğunu okudum. Ve haklıymışım.

Öncelikle annenizin bu şekilde düşünmesi bana tuhaf gelmedi, doğru mu buluyorum hayır ama çok yaygın bu düşünce. Kadın erkekten 1 adım geride olsun, az çalışsın, az kazansın.... böyle uzar gider. Kız kardeşiniz diş hekimi diye sadece doktorla evlenmesini beklemek biraz tuhaf açıkçası. Önemli olan kardeşinizin eş adayıyla kafalarının, ruhlarının uyuşması yoksa isterse profesör olsun yine olmaz. Aynı meslek olmasının tabi ki avantajları var, aynı mesleki disipline sahip kişiler hayatlarına bunu yansıtıyor, birbirinin ne şartlarda çalıştığını bildikleri için daha anlayışlı oluyorlar, toplumdaki statüleri aynı olduğu için erkek ya da kadın ego savaşına girmiyor... Ama bu saydıklarım ve daha fazlası eğer ortada aşk yoksa önemsiz detaylar. Kardeşiniz onunla beraber yan yana yürüyecek bir adam bulmalı yoksa öğretmen olur arkamda kalır profesör olur bana yolu açar demek yanlış olur. Şimdiden mutluluklar...

Ben ılk baslarda bu uyumlara onem vermezdım.. Keza bu yonde bır arkadasım hızlıca kararını verdı ve evlendı.. Egıtım durumlarının farkı ılıskılerını zaman ıcerısınde zedeledı. Herkeste olacak dıye bı kaıde yok ama arkadasımın egoıst bı kısılıge tabı bırı olmadıgından oturu erkegın bu tur seylerı ıcten ıce probleme donusturdugunu gormıs olduk.. O yuzden bakıs acımı degıstırmeme etkendır..Erkek kazanc acısından bı tık daha ustte olmalı..

Bız esımle aynı meslegı yapıyoruz.. Birbirimizın sıkıntılarını anlayabılıyoruz.. Zaman ve emek konusunda destek olabiliyoruz.Bir nevi hayatımızı/ilişkimizi kolaylastıran bir etken haline geliyor..Aynı meslek sıkıntı olmuyor da; Aynı ıs yerı nı ben kendı acımdan tavsıye etmıyorum..

Arkadaşlar kardeşim diş hekimi. Annem illa aynı meslek olsun doktor olsun istiyo. Önceki sevgilisi öğretmendi diye demediğini bırakmazdı. Şimdi yeni biri görüşmek istiyo boğaziçi işletme mezunu özel bir şirkette çalışıyormuş. Bence gayet iyi değil mi bölümü? Annem yine doktor değil ve özelde çalışıyo diye şüpheli bakıyo.

aileler haklımı sizce bu konuda? Sorun olur mu bu durum? böyle durumla karşılaşanlar ne yaptınız

Ya anne bu ister çocuğunun kendi gibi bir doktorla görüşmesini,
Sizde her görüştüğünü yansıtmayın annenize,
Yarın birgün ciddiye bağlanır ve kardeşiniz kesin kararını söyler,
Önemli olan onun kararı zaten,kendinden emin olduktan sonra annede saygı duyacaktır eminim.

anneniz hakli sayilir. burada mesele kimin daha cok kazandigi meselesi de degil. Örneğin kiz kardesinizi kazanci cok iyi olan bir forklift operatörü de istese anneniz kabul etmezdi muhtemelen. arkadas cevresi, ilgi duyulan konular, mesai ve tatil kavramlari, isle ilgili konularda problem yasandigi zaman bilgi destegi ancak uyumlu mesleklerde daha verimli olur. uyum şart mi hayir ama önemli mi evet hem de cok..

Şirketler arası birleşme olacaksa cv ye bakılır.İyi bir üni ve geçmiş önemli tabiki de yanlız burda evlilikten bahsediyoruz.O dr olmaz ,bu öğretmen hiç olmaz yada bu da yönetici mi hiç olmaz derken gönlü bambaşka birine hiç çalışmamış mesleği olmayan birine de kayıverir ve de onla evlenebilir.Evlilik nasip işidir hesap kitap işi değil kardeşiniz hakkında hayırlısı ne ise o olsun.

Arkadaşlar kardeşim diş hekimi. Annem illa aynı meslek olsun doktor olsun istiyo. Önceki sevgilisi öğretmendi diye demediğini bırakmazdı. Şimdi yeni biri görüşmek istiyo boğaziçi işletme mezunu özel bir şirkette çalışıyormuş. Bence gayet iyi değil mi bölümü? Annem yine doktor değil ve özelde çalışıyo diye şüpheli bakıyo.

aileler haklımı sizce bu konuda? Sorun olur mu bu durum? böyle durumla karşılaşanlar ne yaptınız
Benim yeğenim geçen yıl üniversiteye girdi.bütün dış hekimlikleri geliyordu ama o boğaziçi genetik bölümünu tercih etti.yazık bir diş hekimiyle evlenemeyecek.

Ne kadar değiştik böyle nelere dikkat edemez olduk, ahlaklı saygılı biri olması öncelik değilde doktor olması isteniyor .. vay halimize

ama bu eğitimli olup olmamak ile ilgili değil ki

eşim de sizin gibi o konuları ya da uzay araştırmalarını vs sever

bak, hem siz hem ben burada yazışmayı da seviyoruz

ama ben uzay vs ilgilenmem

eşimle aynı mesleğe mensubuz yani mesleklerimiz denkten de öte eşit

alanımız ile uzayın karadelik vs nin ilgisi yok

kişinin özel ilgi alanlarının uyuşup uyuşmaması mesleki yahut evlilikle çok da ilgili değil ki

kaldı ki konu sahibinin annesinin ki tamamen statüsel bir bakış diş hekimi öğretmenden üstündür kadın erkekten üstün olmamalı bakışı gibi geldi bana
Hayır eğitimle alakası var şöyle ki, çocukluktan beri süre gelen öğrenme merakı sınavlarda kendini gösteriyor ve başarı elde ediliyor. Zeki ama asosyal, öğrenme bozukluğu sahibi dahiler bunun dışında tabi onlarda kendi gibi dahi insanlarla mutlu olabilirler mesela.
Benim ilgi duyduğum alana ilgi duymasa bile en azından dinleyip, aa bu da neymiş, nelerle uğraşıyorsun amma saçma, böyle şeylere inanma saçmalık dememesi gerekli. Öğrenmeye açık olup olmadığı işte yine okul çağlarında belli oluyor. Hem eğitim hem zeka uyumu yakalanırsa dünyanın en mutlu çifti olabilirler, tabi taraflardan biri sizofren, psikopat vs değilse : d
Şimdiki aklım olsa kesinlikle çok dikkat ederdim ben her anlamda denk olmamıza.

Öğretmen konusunda başta anneme karşı gelmişti o da ben de. Sonradan çocuk kardeşimin en ufak aldıklarına laf etmeye başladı bi ayakkabıya o kadar verilir mi. İşte paran var tabi alırsın banane. Değişik tavırlara girdi ve ilişkileri bitti. Annemde yaaaa ben demedimmiiiii dedi haliyle. Şimdi kardeşim kararsız yine mi aynı olur annemi mi dinlesem diyo ama bi yandan da görüşmek istiyo
Yani ne güzel işte kız tutumluymus.şok yaşıyorum su an bu sebeple mi ayrıldı ve siz bunu meslek farkına mı bagladiniz.eskiden iyi aile kızı aranirdi,mütevazı hatta ev hanımı makbuldü.Ben çok yanlış buldum bakış açısını.

Hayır eğitimle alakası var şöyle ki, çocukluktan beri süre gelen öğrenme merakı sınavlarda kendini gösteriyor ve başarı elde ediliyor. Zeki ama asosyal, öğrenme bozukluğu sahibi dahiler bunun dışında tabi onlarda kendi gibi dahi insanlarla mutlu olabilirler mesela.
Benim ilgi duyduğum alana ilgi duymasa bile en azından dinleyip, aa bu da neymiş, nelerle uğraşıyorsun amma saçma, böyle şeylere inanma saçmalık dememesi gerekli. Öğrenmeye açık olup olmadığı işte yine okul çağlarında belli oluyor. Hem eğitim hem zeka uyumu yakalanırsa dünyanın en mutlu çifti olabilirler, tabi taraflardan biri sizofren, psikopat vs değilse : d
Şimdiki aklım olsa kesinlikle çok dikkat ederdim ben her anlamda denk olmamıza.

Haklı olabilirsiniz de konudaki kız diş hekimi adam da Boğaziçi işletme mezunu

Yani ne güzel işte kız tutumluymus.şok yaşıyorum su an bu sebeple mi ayrıldı ve siz bunu meslek farkına mı bagladiniz.eskiden iyi aile kızı aranirdi,mütevazı hatta ev hanımı makbuldü.Ben çok yanlış buldum bakış açısını.

Bunu yapan erkek kız değil. Kardeşim kız. Ayrıca niyetide iyi değildi. Sırf kendi maaşı az diye yapıyodu bunu. Sadece bu da değil başka şekilde de ezmeye çalışıyodu.

Bunu yapan erkek kız değil. Kardeşim kız. Ayrıca niyetide iyi değildi. Sırf kendi maaşı az diye yapıyodu bunu. Sadece bu da değil başka şekilde de ezmeye çalışıyodu.
Ben nedense erkek olarak algiladim yazmayinca,ama bunu yapan erkekse evet komplekse girmis olabilir,çünkü toplumda erkek imkân olarak daha üst seviyede olmalı gibi bir algı var.

Dis Hekimiyle diş hekimi yada Dr yürümüyor ego savaşları oluyor belli dönem sonra kişiden kişiye değissede çoğunlukla öyle yani gozlemlediklerim de yaşadıklarımda ama benim mutlu olan arkadaşlarımin eşi hep mühendis yada özel sektörde işletmeci olanlar annenin bir yerde haklı ama bir yerde haksız oluyor bu duruma gore:-) ama cidden karşıdaki insana bağlı karakter uyumu olmalı ortak noktası olmalı ikininsanin gerisi hikaye ben bulamadım henüz insallah kardeşiniz bulur;)

kız değil öğretmen olan erkekkkk

O zaman kesin annende doktor, değilmi.
Aksi takdirde annen çoook ama çooook uçuyor canım

Back
X